Όταν το φωτοτυπικό σου μηχάνημα χρειάζεται service

Όταν το φωτοτυπικό σου μηχάνημα χρειάζεται service

Το service του Φωτοτυπικού σου μπορεί να σε γλιτώσει από αντικατάσταση εκτυπωτικού εξοπλισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου είναι να το αντικαταστήσεις; Λάθος! Γιατί να μπεις στη διαδικασία αντικατάστασης, ενώ μπορείς πολύ απλά να προχωρήσεις σε service και να λειτουργεί πάλι σαν καινούριο, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο χρήμα και χρόνο;


full screen

Οι περιπτώσεις βλάβης ποικίλουν και δεν χρήζουν όλες ίδιας αντιμετώπισης. Ο κατασκευαστής, τα ανταλλακτικά και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιείς ή ακόμα και ο τρόπος που χειρίζεσαι το φωτοτυπικό μηχάνημά σου, παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατάσταση και συντήρηση του μηχανήματος.

Ο τεχνικός που θα έρθει να αποκαταστήσει τη βλάβη θα έχει ως οδηγό τα «χιλιόμετρα» που έχει κάνει το φωτοτυπικό μηχάνημα, εννοώντας πόσα αντίγραφα έχει εκτυπώσει. Στη συνέχεια θα εξετάσει αν έχει συντηρηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, αν το χαρτί που χρησιμοποιείς ακολουθεί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και θα ελέγξει το σημείο που η αναγράφεται με την ένδειξη της βλάβης.

Κάποια από τα πιο συχνά προβλήματα είναι όταν το φωτοτυπικό μηχάνημα ή ο εκτυπωτής:

  1. Διπλοτυπώνει, το αντίγραφο δηλαδή τυπώνεται στην ίδια σελίδα δυο φορές με κάποια απόκλιση
  2. Τυπώνει λευκές σελίδες
  3. Τυπώνει μαύρες σελίδες
  4. Όταν στο αντίγραφο τυπώνονται γραμμές ή “πιτσιλιές”
  5. Όταν το αντίγραφο είναι αχνό

Οι περισσότερες βλάβες μπορούν να αποκατασταθούν και οι περιπτώσεις που θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις το μηχάνημά σου είναι λίγες. Κάτι που ενδεχομένως αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να μην προχωρήσει κάποιος σε service είναι η τιμή, αφού υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η αποκατάσταση μιας βλάβης κοστίζει πολλά.

Το κόστος του service είναι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση και καθορίζεται από διάφορες παραμέτρους όπως:

  • τη φύση της βλάβης
  • τα ανταλλακτικά και τα αναλώσιμα που χρήζουν αλλαγής
  • τον αριθμό των αντιγράφων που έχει διαχειριστεί το μηχάνημα
  • και τον χρόνο που θα πρέπει να διαθέσει ο τεχνικός για τη συντήρηση ή την αποκατάσταση της βλάβης του μηχανήματος.

Είναι σημαντικό το service να γίνεται με λεπτομέρεια και ακρίβεια, καθώς και να διατηρείται αρχείο service (το λεγόμενο service book) ώστε να παρακολουθείται η απόδοση του φωτοτυπικού μηχανήματος στην πάροδο του χρόνου καθώς και το πραγματικό κόστος συντήρησης αυτού.

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το φωτοτυπικό σου μηχάνημα και χρειάζεσαι service, επικοινώνησε μαζί μας στο email: [email protected] ή στο τηλέφωνο 25210 81 431.

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Όλα τα τμήματά σας παρεχουν εξαιρετικές υπηρεσίες και άψογη εξυπηρέτηση. Όποτε σας χρειαστήκαμε ήσασταν δίπλα μας το συντομότερο!!!

Νικολαίδης Α.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler