H AI - Τεχνητή Νοημοσύνη στον Κλάδο της Εκτύπωσης

H AI - Τεχνητή Νοημοσύνη στον Κλάδο της Εκτύπωσης

Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI) & μηχανικής μάθησης (Machine learning - ML) έχουν πλέον επιδράσει σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής - ιατρικές διαγνώσεις, βιομηχανική παραγωγή - και κοινωνικής - οικιακές συσκευές, μέσα μεταφοράς - δραστηριότητας.

Αν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί με την τεχνολογία, μπορεί να μην είναι εύκολο να κατανοήσει σε βάθος τη φύση και την πολυπλοκότητα της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υιοθέτησή της αυξάνεται ταχύτερα από ποτέ.

Προφανώς και δεν έχει υιοθετηθεί από όλες οι επιχειρήσεις, καθώς εισέβαλε πολύ γρήγορα στην αγορά αλλά και στην καθημερινή ζωή, φαίνεται όμως ότι όλο και περισσότερες υπηρεσίες στρέφονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την Μηχανική Μάθηση.

Όσον αφορά τον αντίκτυπο αυτών των νέων τεχνολογιών στον κλάδο της εκτύπωσης, οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους με λύσεις που βασίζονται στην AI.

Από την ψηφιακή αυτοματοποίηση έως τη βελτιωμένη ασφάλεια, η AI/ML ανοίγει ήδη το δρόμο για μεγαλύτερες ευκαιρίες και ανάπτυξη.

Γρήγορος οδηγός:

  1. Αυτοματοποίηση εκτυπώσεων για ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση
  2. Βελτιωμένη ασφάλεια με Τεχνητή Νοημοσύνη(AI) και η Μηχανική Μάθηση(ML)
  3. Προβλεπόμενη συντήρηση για τη μείωση των απρογραμμάτιστων διακοπών λειτουργίας
  4. Ενεργοποίηση της εξατομίκευσης στον κλάδο της εκτύπωσης
  5. Τεχνητή νοημοσύνη για τη μείωση των σφαλμάτων εκτύπωσης και τη βελτίωση της ποιότητας

1. Αυτοματοποίηση εκτυπώσεων για ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση

Η αυτοματοποίηση είναι σημαντική για κάθε επιχείρηση και όσον αφορά την εκτύπωση δεν διαφέρει. Κάποιες επιχειρήσεις εξακολουθούν να εκτελούν χειροκίνητα εργασίες όπως την καταχώρηση δεδομένων, τη διασφάλιση ποιότητας, τη μετάπτωση δεδομένων και άλλα. Όλες αυτές οι εργασίες μπορούν να αυτοματοποιηθούν και έτσι να μειώθεί το κόστος και η ταχύτητα της διαδικασίας ενός έργου εκτύπωσης.

Για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να επωφεληθούν από την αυτοματοποίηση της εκτύπωσης, το RPA (Robotic process automation - Ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών) έρχεται στο παιχνίδι. Η ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών είναι μια τεχνολογία λογισμικού που χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση συχνών επιχειρηματικών διαδικασιών. Χρησιμοποιώντας RPA, οι χρήστες λογισμικού μπορούν να δημιουργήσουν ρομπότ λογισμικού που μιμούνται και εκτελούν επιχειρηματικές διαδικασίες βάσει κανόνων.

Ενώ η RPA είναι αποτελεσματική, δεν μπορεί να εκπαιδευτεί μόνη της. Μπορεί να κάνει μόνο αυτά που ένας προγραμματιστής της πει τι να κάνει. Η τεχνητή νοημοσύνη, από την άλλη πλευρά, μπορεί να αυτοδιδαχθεί. Έτσι, όταν συνδυάζεται η RPA με την AI, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ισχυρό εργαλείο.

2. Βελτιωμένη ασφάλεια με AI/ML

Η αύξηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να παραβλέψει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο καθώς η εκτύπωση ευαίσθητων δεδομένων είναι προς έκθεση όταν περνούν από ένα εκτυπωτικό μηχάνημα.

Κι έχουμε δει αρκετές φορές εισβολή στα συστήματα μιας επιχείρησης μέσω των εκτυπωτικών μηχανημάτων.

Η προστασία από τέτοιες παραβιάσεις είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις και η AI/ML αποτελεί μεγάλη βοήθεια.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να παρακολουθεί τα δεδομένα και να δίνει γρήγορες απαντήσεις σε κάθε απειλή που εντοπίζει. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τεχνικές καθαρισμού δεδομένων και τεχνικές προστασίας δεδομένων με συνεχή έλεγχο, η ΑΙ μπορεί να διασφαλίσει την εταιρεία.

3. Προληπτική συντήρηση για τη μείωση των απρογραμμάτιστων διακοπών λειτουργίας

Ο στόχος της προληπτικής συντήρησης είναι η παρακολούθηση της απόδοσης και της κατάστασης του εξοπλισμού καθώς και η μείωση της πιθανότητας βλαβών. Η προγνωστική συντήρηση μέσω συστημάτων MPS χρησιμοποιεί τεχνικές παρακολούθησης για την παρακολούθηση της απόδοσης των εκτυπωτικών μηχανημάτων, τον εντοπισμό ελαττωμάτων και την επιδιόρθωσή τους.

Η προγνωστική συντήρηση είναι ζωτικής σημασίας για την απρόσκοπτη λειτουργία μιας επιχείρησης καθώς αποτρέπει βλάβες που μπορεί να διακόψουν την ροή εργασιών για όσο διάστημα απαιτεί η φύση της βλάβη.

Το AI μπορεί να προσθέσει περισσότερη ισχύ στην προγνωστική συντήρηση προσθέτοντας πολλαπλούς τύπους δεδομένων πάνω στα υπάρχοντα δεδομένα των αισθητήρων ενός εκτυπωτικού εξοπλισμού, που συλλέγουν όλα τα δεδομένα.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει την Μηχανική Μάθηση προειδοποιώντας για μια βλάβη που πρόκειται να συμβεί σύντομα.

Έτσι ο πάροχος MPS μπορεί να επέμβει εγκαίρως πραγματοποιώντας προληπτική συντήρηση σύμφωνα με τα δεδομένα που παρέχει το ΑΙ.

4. Ενεργοποίηση της εξατομίκευσης

Υπάρχει άλλος ένας τομέας όπου η τεχνητή νοημοσύνη κατέχει τεράστια αξία.

Αυτός είναι η βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη με την παροχή εξατομικευμένων εμπειριών.

Οι προσεγγίσεις της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης περιλαμβάνουν την απόκτηση δεδομένων για την πρόβλεψη των εργασιών κάθε χρήστη.

Αυτό μπορεί να επιταχύνει εργασίες εκτύπωσης αλλά και σάρωσης.

5. Τεχνητή νοημοσύνη για τη μείωση των σφαλμάτων εκτύπωσης και τη βελτίωση της ποιότητας

Ας υποθέσουμε ότι έχετε να εκτυπώσετε διαφημιστικό υλικό για κάποιο επερχόμενο workshop.

Τα πιθανά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν είναι με το λογισμικό εκτύπωσης, προβλήματα στην ποιότητα της εικόνας, στην προμήθεια μελανιού, στον αριθμό των αντιγράφων κ.λπ.

Με την AI, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η δυσλειτουργία δεν θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δώσει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για τον εντοπισμό των προβλημάτων πριν από την εμφάνισή τους.

Έτσι ο τομέας των εκτυπώσεων υφίσταται σημαντικό μετασχηματισμό, χάρη στην ενσωμάτωση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Αξιοποιώντας τη δύναμη της ΑΙ, οι επιχειρήσεις μπορούν να εκσυγχρονίσουν την εμπειρία εκτύπωσης και σάρωσης, να βελτιώσουν τον έλεγχο ποιότητας, να βελτιστοποιήσουν την κατανομή των πόρων και να προσφέρουν εξατομικευμένες εμπειρίες εκτύπωσης.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται, μπορούμε να περιμένουμε περαιτέρω καινοτομίες και βελτιώσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον του κλάδου της εκτύπωσης.

Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της εκτύπωσης δεν είναι απλώς μια επιλογή αλλά μια αναγκαιότητα για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στον σημερινό ψηφιακό κόσμο.

Για να παραμένεις ενημερωμένος σχετικά με θέματα που αφορούν τις νεότερες εξελίξεις στον εκτυπωτικό τομέα μπορείς να εγγραφείς στο newsletter μας!

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Αυθημερόν εξυπηρέτηση και επίλυση του προβλήματος!!

Στ. Μπασσιάς - Βασ. Τεκτονίδης Ο.Ε.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler