Φωτοτυπικά Μηχανήματα και το χάσμα των γενεών

Φωτοτυπικά Μηχανήματα και το χάσμα των γενεών

Σε ένα περιβάλλον γραφείου, τα φωτοτυπικά μηχανήματα είναι συχνά οι αφανείς ήρωες ή η πληγή της ύπαρξης όλων των δεινών, αναλόγως ποιον θα ρωτήσεις.

Τους:

  1. Baby Boomers
  2. Gen X
  3. Millenials
  4. Gen Z

Ας εξερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο κάθε γενιά προσεγγίζει αυτές τις "μυστικιστικές" μηχανές αναπαραγωγής.

Baby Boomers: Οι μαέστροι της εμπλοκής χαρτιού

copiers-vs-baby-boomers

Αχ, οι Baby Boomers, οι γεννημένοι μεταξύ 1946 - 1964, αυτοί οι ακλόνητοι πολεμιστές του τοπίου των γραφείων. Γι' αυτούς, τα φωτοτυπικά μηχανήματα είναι σαν παλιοί φίλοι που γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες - μερικές φορές ιδιότροπα, αλλά πάντα αξιόπιστα.

Προσεγγίζουν το φωτοτυπικό μηχάνημα με την αυτοπεποίθηση ενός έμπειρου βετεράνου, πατώντας τα κουμπιά με μια αίσθηση εξουσίας που λέει: "Το κάνω αυτό από πριν γεννηθείς εσύ".

Ωστόσο, παρά την εμπειρία τους, καταφέρνουν να προκαλούν μια χωρίς εξήγηση εμπλοκή χαρτιού με μια σχεδόν μυστικιστική συχνότητα.

‘Οπως και να ‘χει όμως, κατέχουν μυστικές γνώσεις που πέρασαν από γενιά σε γενιά για το πώς να επαναφέρουν το φωτοτυπικό στη ζωή με ένα καλά τοποθετημένο κούνημα και μια ψιθυριστή κατάρα.

Gen Χ: Οι νίντζα του φωτοτυπικού μηχανήματος

copiers-vs-genX

Gen Χ, οι γεννημένοι μεταξύ 1965 - 1980, οι αφανείς ήρωες της τεχνολογίας στο γραφείο.

Τα έχουν δει όλα - μηχανήματα fax, εκτυπωτές dot matrix και ναι, φωτοτυπικά μηχανήματα.

Προσεγγίζουν το έργο τους με μια αίσθηση ήρεμης αποφασιστικότητας, οπλισμένοι με τις γνώσεις που απέκτησαν από χρόνια δοκιμών και λαθών.

Έχουν κατακτήσει την τέχνη της πλοήγησης στα δαιδαλώδη μενού και της αποκρυπτογράφησης των μηνυμάτων σφάλματος με την ικανότητα ενός έμπειρου ντετέκτιβ. Το να παρακολουθείς έναν Gen Xer στο φωτοτυπικό μηχάνημα είναι σαν να βλέπεις έναν νίντζα σε δράση - γρήγορο, αποτελεσματικό και με μια υποψία σιωπηλής απογοήτευσης όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.

Αλλά να είστε σίγουροι ότι θα κάνουν τη δουλειά τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα θυσιάσουν μερικά φύλλα χαρτιού στους θεούς του φωτοτυπικού.

Millennials: Οι ψηφιακά αφηρημένοι βασιλιάδες των αντιγράφων

copiers-vs-millennials

Οι Millennials - οι ψηφιακοί "ιθαγενείς", γεννημένοι μεταξύ 1981 - 1996.

Γι' αυτούς, το φωτοτυπικό είναι ένα κατάλοιπο μιας περασμένης εποχής - ένα αρχαίο τεχνούργημα από μια εποχή πριν από την αποθήκευση των πάντων στο cloud.

Προσεγγίζουν το φωτοτυπικό με μια αίσθηση περιέργειας, συχνά πατώντας διστακτικά τα κουμπιά, σαν να περιμένουν να ανταποκριθούν όπως μια οθόνη αφής.

Αλλά μόλις το καταλάβουν (μετά από μια γρήγορη αναζήτηση στο Google, φυσικά), ξεκινούν τους αγώνες, σαρώνοντας και εκτυπώνοντας αβίαστα με τη φινέτσα ενός έμπειρου επαγγελματία.

Ωστόσο, παρά την ψηφιακή τους δεινότητα, σαστίζουν μπροστά σε μια εμπλοκή χαρτιού, προκαλώντας έναν εκνευρισμό και ένα γρήγορο μήνυμα στην ομαδική συνομιλία του γραφείου ζητώντας βοήθεια - baby boomers to the rescue!

Gen Z: Οι κατακτητές του φωτοτυπικού μηχανήματος

copiers-vs-genZ

Και τέλος, ερχόμαστε στη γενιά Z, οι γεννημένοι μεταξύ 1997 - 2012, τους ατρόμητους πρωτοπόρους της τεχνολογίας στο γραφείο.

Γι' αυτούς, το φωτοτυπικό είναι απλώς ένας ακόμη γρίφος που περιμένει να λυθεί - μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά μέτωπο με ένα μείγμα περιέργειας και αποφασιστικότητας.

Οπλισμένοι με τα smartphones τους και ένα αρχείο από memes, αντιμετωπίζουν άφοβα το έργο τους, χωρίς να πτοούνται από τα αινιγματικά σύμβολα και τις μυστικές τελετουργίες της λειτουργίας του φωτοτυπικού μηχανήματος.

Με μερικά επιδέξια πατήματα, κατακτούν το μηχάνημα με την αυτοπεποίθηση της νιότης, αφήνοντας πίσω τους ένα μονοπάτι από τέλειες φωτοτυπίες και σαστισμένους συναδέλφους άλλων γενεών στο πέρασμά τους.

Είτε πρόκειται για την έμπειρη τεχνογνωσία των Baby Boomers, είτε για την ήρεμη αποτελεσματικότητα της γενιάς X, είτε για την ψηφιακή γνώση των Millennials, είτε για την ατρόμητη αποφασιστικότητα της γενιάς Z, ένα πράγμα είναι σίγουρο - τα φωτοτυπικά θα αποτελούν πάντα πηγή γέλιου στο σύγχρονο τοπίο του γραφείου.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείς αντιμέτωπος με ένα από αυτά τα μηχανικά θαύματα, θυμήσου να το προσεγγίσεις με χιούμορ και ίσως με ένα εφεδρικό απόθεμα χαρτιού, για παν ενδεχόμενο.

Καλές Φωτοτυπίες!

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Αυθημερόν εξυπηρέτηση και επίλυση του προβλήματος!!

Στ. Μπασσιάς - Βασ. Τεκτονίδης Ο.Ε.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler