Γέμισμα μελανιών - Πώς να το κάνεις;

Γέμισμα μελανιών - Πώς να το κάνεις;

Το κόστος των αυθεντικών μελανοδοχείων είναι συνήθως μεγάλο και πολλοί καταφεύγουν στο γέμισμα των μελανιών ή αλλιώς αναγόμωση, που είναι η οικονομικότερη λύση.

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Πώς γεμίζεις το μελάνι
  2. Γέμισμα και έλεγχος
  3. Καθαρισμός μελανοδοχείου και αναγόμωση
  4. Γέμισμα μελανιών

Τα περισσότερα μελανοδοχεία αποτελούνται από το δοχείο, το σφουγγάρι που συγκρατεί το υγρό μελάνι, το καπάκι του μελανοδοχείου και τις ηλεκτρικές επαφές του μελανοδοχείου που το συνδέουν με τον εκτυπωτή.

Πριν αποφασίσεις πως θέλεις να κάνεις όλη την διαδικασία μόνος σου, θα πρέπει να σε ενημερώσουμε πως πρόκειται για μια χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία και θέλει προσοχή!

Για αυτό λοιπόν σου έχουμε ετοιμάσει κάποια tips τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν.

Πώς γεμίζεις το μελάνι

Θα πρέπει να γεμίσεις το σπογγώδες υλικό που βρίσκεται εντός του μελανοδοχείου και με μελάνι ίδιας ποιότητας με το αυθεντικό και σε ποσότητα που προτείνει ο κατασκευαστής. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποίησε κενά αυθεντικά μελανοδοχεία που δεν έχουν ανακατασκευαστεί στο παρελθόν.

Γέμισμα και έλεγχος

Πρώτα θα πρέπει να ελέγξεις ηλεκτρονικά το μελανοδοχείο για να διαπιστώσεις αν οι ηλεκτρικές επαφές του λειτουργούν κανονικά. Αν οι επαφές του έχουν χαλάσει, τότε το μελανοδοχείο δεν μπορεί να λειτουργήσει και δεν το χρειάζεσαι.

Καθαρισμός μελανοδοχείου και αναγόμωση

Αφού το έχεις ελέγξει και είσαι σίγουρος πως λειτουργεί θα πρέπει να το αδειάσεις τελείως από το παλιό μελάνι και να το καθαρίσεις εξονυχιστικά, από τα ακροφύσιά του μέχρι το σφουγγαράκι του δοχείου,για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα.

Γέμισμα μελανιών

Όταν σιγουρευτείς πως είναι τελείως καθαρό, μπορείς να ξεκινήσεις το γέμισμά του. Η επιλογή του σωστού μελανιού θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα της εκτύπωσης, γι’ αυτό φρόντισε τα δοχεία που χρησιμοποιείς να είναι πιστοποιημένα. Κάνε μια δοκιμαστική εκτύπωση για να σιγουρευτείς πως εκτυπώνει σωστά.

Χρήσιμα tips για την αναγόμωση μελανιών:

  • Καθάρισε την κεφαλή του μελανοδοχείου σε κάθε αλλαγή.
  • Αν τα μελάνια έχουν αδειάσει ή είναι σχεδόν άδεια, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσεις τον εκτυπωτή.

Αν ωστόσο έχεις και άλλες απορίες ή δεν είσαι σίγουρος για την διαδικασία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας καλώντας μας στο τηλέφωνο 25210 81 431 ή να μας αποστείλεις ένα e-mail στο [email protected] και θα χαρούμε να σε εξυπηρετήσουμε.

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Έχετε καταφέρει να γίνετε συνώνυμο του επαγγελματισμού και της εξυπηρέτησης, είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε συνεργάτες!

Φωτιάδου Στ.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler