Αδυναμία της Υπηρεσίας Microsoft Print Spooler

Αδυναμία της Υπηρεσίας Microsoft Print Spooler

Εάν χρησιμοποιείς την υπηρεσία Print Spooler της Microsoft τότε θα έχεις παρατηρήσει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα για το οποίο η Microsoft άμεσα έσπευσε να λανσάρει τη διόρθωσή του.


full screen

Στις 2 Ιουλίου η Microsoft προειδοποίησε τους χρήστες των Windows για ένα κρίσιμο ελάττωμα στην υπηρεσία Windows Print Spooler. Το πρόβλημα, που ονομάστηκε PrintNightmare, εμφανίστηκε λίγες μέρες νωρίτερα, αφού οι ερευνητές ασφαλείας δημοσίευσαν κατά λάθος ένα proof-of-concept (PoC).

Τι είναι λοιπόν το PrintNightmare;

Επιτρέπει στους εισβολείς να εκτελούν απομακρυσμένα κώδικα με δικαιώματα administrator.

Καθώς η υπηρεσία Print Spooler εκτελείται από προεπιλογή στα Windows, η Microsoft κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκδώσει ενημερώσεις για Windows Server 2019, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2008, Windows 8.1, Windows RT 8.1 και για τις περισσότερες εκδόσεις των Windows 10.

Η ενημέρωση ασφαλείας για το πρόβλημα αυτό είναι η KB5004945, όμως πριν από λίγες ώρες αναφέρθηκε από τη Microsoft ότι κάποια λειτουργικά σταμάτησαν να επικοινωνούν με τους εκτυπωτικούς εξοπλισμούς, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν.

Για να ξέρεις πια έκδοση των Windows έχεις, επιλέξτε το κουμπί Έναρξη > Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πληροφορίες και ανάλογα διάλεξε την κατάλληλη λήψη από τον κατάλογο Windows Update.

Ύστερα από ανακοίνωσή τους μας διαβεβαιώνουν ότι θα βγάλουν νέα ενημέρωση, μέχρι τότε όμως η συμβουλή τους είναι:

  • ή να απεγκατασταθεί η νέα ενημέρωση

  • ή να γίνει εκ νέου εγκατάσταση των οδηγών του εκτυπωτικού εξοπλισμού σε επίπεδο administrator (διαχειριστή).

  • ή η δική μας συμβουλή είναι να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία Print Spooler, μέχρι να δωθεί οριστική λύση.

Εάν παρ’ όλα αυτά συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα επικοινώνησε μαζί μας:

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Λειτουργείτε με επαγγελματισμό. Συνεπείς στα ραντεβού. Απαντάτε στα τηλέφωνα και δίνετε λύσεις και μετά την πώληση του προϊόντος σας. Πάρα πολύ καλοί σε παροχές υπηρεσιών. Τι άλλο να θέλει ένας επαγγελματίας που αγόρασε προϊόντα από την εταιρεία σας; Σας ευχαριστώ.

Σκούφης Π.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler