Projector & Διαδραστική Οθόνη στο Σύγχρονο Μeeting Room

Projector & Διαδραστική Οθόνη στο Σύγχρονο Μeeting Room

Τι θα διαβάσεις στο άρθρο:

  1. Projectors
  2. Interactive Boards ή Διαδραστικοί πίνακες
  3. Πρακτικές εφαρμογές Διαδραστικού Πίνακα
    1. Φροντιστήρια
    2. Marketing Agencies
    3. Νοσοκομεία / Κλινικές
    4. Αρχιτεκτονικά γραφεία

Η χρήση εξοπλισμού προβολής, ιδιαίτερα με τα νέα δεδομένα στην ψηφιοποίηση που έφερε ο Covid-19, έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας, είτε έχεις ξενοδοχείο με αίθουσα συνεδριάσεων, είτε έχεις φροντιστήριο και θέλεις να προβάλεις στους μαθητές σου υλικό, είτε έχεις τεχνικό γραφείο και θέλεις να δείξεις στους πελάτες σου πως θα είναι το νέο τους σπίτι, είτε έχεις διαφημιστική εταιρεία και θέλεις να κάνεις μια παρουσίαση στον πελάτη σου.


full screen

Projectors

Ο πλέον γνωστός τρόπος παρουσίασης σε κοινό είναι η χρήση projector ή βιντεοπροβολέα.

Υπάρχουν διαφόρων τύπων projectors και πρέπει να σκεφτείς αρκετούς παράγοντες πριν αποφασίσεις να τον εγκαταστήσεις στο χώρο σου.

Που θα τον τοποθετήσεις; Όσο πιο μακριά από την επιφάνεια προβολής τόσο πιο μεγάλο πρέπει να είναι και το μέγεθος προβολής της εικόνας η οποία μετράται σε ιντσες.

Aν σε ενδιαφέρει και η ποιότητα της εικόνας τότε παράλληλα θα πρέπει να ελέγξεις και την ανάλυση της εικόνας που μπορεί να σου προσφέρει ένας projector.

Έχε κατα νου ότι οι συνθήκες φωτεινότητας που επικρατούν στον χώρο θα πρέπει να ληφθούν υπόψη - όσο πιο φωτεινός ο χώρος τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η απόδοση φωτεινότητας του projector, δηλαδή τα lumen - διαφορετικά θα πρέπει να διαμορφώνεται κατάλληλα ο χώρος, π. χ. με κατέβασμα περσίδων, έτσι ώστε η εμπειρία προβολής να καθίσταται όσο το δυνατόν ιδανικότερη.

Η χρήση ενός projector, προϋποθέτει επιπλέον εξοπλισμό για να λειτουργήσει σωστά και ειδικούς που θα σου κάνουν την εγκατάσταση.

  • Η ειδική βάση του projector για τοποθέτηση στην οροφή του χώρου με βίδες.

  • Ειδικό πανί προβολής, το οποίο θα τοποθετηθεί απέναντι του projector είτε σε δική του βάση είτε στον τοίχο.

  • Διαφόρων τύπων καλώδια για παροχή ρεύματος για σύνδεση με τον βοηθητικό εξοπλισμό (υπολογιστές).

  • Εάν ο χώρος είναι μεγάλος τότε θα χρειαστούν κατάλληλα ηχεία, άρα εγκατάσταση ηχείων στους τοίχους του χώρου και ειδική καλωδίωση για να συνδέεται με τον projector.

  • Παραμετροποίηση του projector για την βέλτιστη ποιότητα εικόνας που μπορεί να προσφέρει.

Επιπλέον είναι επιτακτική η χρήση ενός υπολογιστή που να συνδέεται με τον projector για να προβάλλεται η οποιαδήποτε παρουσίαση ή υλικό.

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι ο θόρυβος που εκπέμπει ένας projector καθώς σε έναν πιο μικρό χώρο ενδέχεται να ενοχλεί, όπως και ο χρόνος ζωής των λαμπτήρων καθώς σε συχνή χρήση χρειάζονται αλλαγή.

Πρακτικά ένας projector με όλη την εγκατάσταση είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή για μεγάλους χώρους όπως αίθουσες συνεδριάσεων ή αμφιθέατρα Πανεπιστημίων, καθώς το μέγεθος της εικόνας που μπορεί να προσφέρει είναι μεγάλο, έως και 300 ίντσες, έτσι και αυτός που κάθεται στην πίσω σειρά μπορεί να διακρίνει με σαφήνεια την εικόνα.

Tip: σε τόσο μεγάλους χώρους είναι απαραίτητος ένας projector με υψηλή ανάλυση και φωτεινότητα.

projector-zisopoulos

Interactive Boards ή Διαδραστικοί πίνακες

Λιγότερο γνωστοί αλλά με δυναμική είσοδο στην αγορά είναι οι διαδραστικοί πίνακες ή αλλιώς interactive boards.

Οι διαδραστικοί πίνακες είναι οθόνες αφής που συνήθως συνοδεύονται από ένα τηλεχειριστήριο και ένα pen για να προσομοιάζουν την γραφή σε ασπροπίνακα.

Θεωρούνται οθόνες αφής multi touch, που σημαίνει ότι διαφορετικοί χρήστες μπορούν να "γράψουν" ταυτόχρονα στον διαδραστικό πίνακα.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των διαδραστικών πινάκων είναι ότι δεν χρειάζονται την είσοδο ενός υπολογιστή καθώς σε πολλούς από αυτούς είναι εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα των Windows, ενώ άλλοι έχουν το δικό τους λειτουργικό σύστημα με δυνατότητα εγκατάστασης των Windows.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι γιγάντια tablet ή καλύτερα ένας ολοκληρωμένος υπολογιστής.

Έτσι σε μια παρουσίαση δεν απαιτείται ένας επιπλέον υπολογιστής αλλά μόνο η παρουσίασή σου την οποία έχεις αποθηκευμένη σε ένα στικάκι ή στο email σου ή σε κάποια cloud εφαρμογή.

Δεν χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός για να λειτουργήσει ούτε κάποια ειδική εγκατάσταση πέραν της τοποθέτησής του στον τοίχο.

Κάποιοι διαθέτουν την δική τους βάση με δυνατότητα μετακίνησης από τον έναν χώρο στον άλλο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Επίσης η φωτεινότητα της οθόνης είναι τέτοια που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες φωτισμού στο χώρο και αρκετές έχουν αισθητήρα που προσαρμόζουν την φωτεινότητα για καλύτερη εμπειρια προβολής που σε αυτό συμβάλλει και ο χαμηλός θόρυβος που εκπέμπει ο πίνακας.

Οι περισσότεροι διαδραστικοί πίνακες επιτρέπουν την σύνδεση ασύρματων συσκευών, όπως ένα tablet ή ένα smartphone.

Απαραίτητη προϋπόθεση να βρίσκονται όλες στο ίδιο δίκτυο έτσι διορθώσεις ή επεμβάσεις από ασύρματες συσκευές (smartphones, tablets, laptops), συνδεδεμένες με τον διαδραστικό πίνακα μέσω του WiFi δικτύου, εμφανίζονται στην διαδραστική οθόνη σε πραγματικό χρόνο.

Πρακτικές εφαρμογές Διαδραστικού Πίνακα

Φροντιστήρια

projector-zisopoulos

Σε ένα φροντιστήριο η χρήση μιας διαδραστικής οθόνης είναι η πλέον καλύτερη λύση.

  • Μπορείς να προβάλλεις χρήσιμο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο δεν κουράζει τα μάτια των παιδιών.

  • Υπάρχει η δυνατότητα να έχεις έτοιμο το υλικό / ασκήσεις και να μην τις γράφεις την ώρα του μαθήματος στον ασπροπίνακα, με αποτέλεσμα να έχεις περισσότερο χρόνο για περισσότερη εξάσκηση με τους μαθητές σου.

  • Όλο το υλικό που επεξεργάζεσαι μαζί με τους μαθητές σου έχεις τη δυνατότητα να το στείλεις με μια εντολή εκτύπωσης και να το μοιράσεις στους μαθητές σου. Έτσι η γνώση δεν χάνεται σβήνοντας με το σφουγγάρι.

  • Υπάρχει η δυνατότητα εύκολης μετακίνησης από αίθουσα σε αίθουσα.

Marketing Agencies

projector-zisopoulos

Έχεις δημιουργήσει μια στρατηγική marketing για το brand του πελάτη σου και ο πελάτης σου ζητάει ένα update για τους καρπούς που έχει επιφέρει η στρατηγική. Δεν υπάρχει ιδανικότερη παρουσίαση από την χρήση μιας διαδραστικής οθόνης καθώς παράλληλα με την προβολή μπορούν να γραφτούν σημειώσεις με το pen για διευκρινήσεις στον πελάτη.

Νοσοκομεία / Κλινικές

projector-zisopoulos

Στη διάρκεια σύσκεψης γιατρών, πριν από μια σημαντική εγχείρηση, υπάρχει η δυνατότητα προβολής σε μεγάλη οθόνη, όλων των εξετάσεων του ασθενούς και δημιουργία πλάνου με παρέμβαση από όλη την επιστημονική ομάδα μέσω tablets. Ένα έτοιμο πλάνο, έτοιμο προς εκτύπωση και μελέτη για όλη την ομάδα, πριν την εγχείρηση.

Αρχιτεκτονικά γραφεία

projector-zisopoulos

Φαντάσου να μπορείς να επιδεικνύεις το 3D σχέδιο του μελλοντικού σπιτιού των πελατών σου. Άμεση παρέμβαση την ώρα της παρουσίασης εάν κάτι δεν άρεσε στον πελάτη σου. Και όλη η προβολή σε μεγάλη οθόνη. Τον κέρδισες τον πελάτη;

Θέλεις κι εσύ να μάθεις πως μπορείς να εντάξεις μια διαδραστική οθόνη στο χώρο εργασίας σου;

Ενδιαφέρεσαι για μια live παρουσίαση της παραπάνω διαδραστικής οθόνης;

Κλείσε τώρα ένα ραντεβού:

  • στα τηλέφωνα : +30 25210 81 431 / +30 6981 030 899

  • ή στείλε μας ένα email στο: [email protected]

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Άμεση εξυπηρέτηση σε πολύ καλές τιμές. Πάντα ευγενικοί και πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσετε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το κατάστημα σας για αυτό και σας προτείναμε και σε συνάδελφό μας.

Θώμογλου Π.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler