Κάνεις format τον υπολογιστή; Δες πώς επηρεάζει το πολυμηχάνημα σου

Κάνεις format τον υπολογιστή; Δες πώς επηρεάζει το πολυμηχάνημα σου

Οι πρώτες "μαγικές" κινήσεις που έκανε κανείς όταν παρουσίαζε βλάβη το φωτοτυπικό μηχάνημα ή πολυμηχάνημά του και δεν μπορούσε να σαρώσει ή να εκτυπώσει αρχεία ήταν να έλεγξει τον εξοπλισμό – να πατήσει όλα τα κουμπιά, να το φυσήξει, να το χτυπήσει ή... να του μιλήσει γλυκά πιστεύοντας ότι θα το βοηθήσει να επανέλθει. Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι αυτά τα απολύτως "ανθρώπινα γιατροσόφια” σε ανάλογες περιπτώσεις και ειδικά σε αυτή του format δε πιάνουν και οι ειδικοί κλήθηκαν να αναλάβουν.

Πριν αναλύσουμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν σε μια τέτοια περίπτωση, ας αποσαφηνίσουμε τον όρο format. Στα ελληνικά format σημαίνει διαμόρφωση και είναι στην ουσία η διαδικασία διαγραφής όλου ή κάποιων μερών του δίσκου του υπολογιστή μας, είτε είναι ο σκληρός δίσκος είτε usb stick κ.ά. για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα. Format δεν χρειάζεται να κάνουμε τακτικά καθώς δεν είναι κάτι που ορίζεται, συνίσταται όμως όταν διαπιστωθεί πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά όπως προβλήματα στο λειτουργικό σύστημα ή κάποιος ιός.

Τι συμβαίνει στον εκτυπωτή όταν πραγματοποιείται format; Σε αυτή την περίπτωση διαγράφεται το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή, οι οδηγοί συσκευής (drivers), καθώς και κάποιες εφαρμογές ή προγράμματα. Όσον αφορά το κομμάτι του printing διαγράφονται τα drivers και για αυτό δεν μπορείς να κάνεις εκτύπωση. Συνήθως τα λειτουργικά συστήματα βρίσκουν και εγκαθιστούν μόνα τους κάποιους universal drivers, οι οποίοι επιτρέπουν την εκτύπωση, αλλά δεν επιτρέπουν την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του μηχανήματος. Μαζί με το format του υπολογιστή διαγράφονται και οι ρυθμίσεις του scanner, που σημαίνει διαγραφή της διαδρομής μεταφορά/αποστολή του αρχείου από το φωτοτυπικό μηχάνημα ή πολυμηχάνημα στον υπολογιστή και για να λυθεί θα πρέπει να γίνει επαναπρογραμματισμός του scanner.

Αν αντιμετωπίζεις παρόμοιο πρόβλημα και ψάχνεις λύση, είμαστε εδώ για σένα!

Κλείσε ραντεβού με κάποιον από τους τεχνικούς δικτύων μας στo 25210 81 431 ή στο [email protected] και μη χάνεις τον χρόνο σου κάνοντας «μαγικά».

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Όλα τα τμήματά σας παρεχουν εξαιρετικές υπηρεσίες και άψογη εξυπηρέτηση. Όποτε σας χρειαστήκαμε ήσασταν δίπλα μας το συντομότερο!!!

Νικολαίδης Α.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler