ADF - Τι είναι ο Αυτόματος Τροφοδότης Εγγράφων

ADF - Τι είναι ο Αυτόματος Τροφοδότης Εγγράφων

Χρήση των διαφορετικών τύπων Αυτόματων Τροφοδοτών Εγγράφων (ADF) για σάρωση πολλαπλών πρωτότυπων εγγράφων σε ελάχιστο χρόνο

Ανοίγοντας ένα brochure και ανατρέχοντας στις λειτουργίες σάρωσης αντιλαμβάνεσαι τις πλείστες λειτουργίες που σε βοηθούν σε μια γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη ροή εργασιών.

  1. Πώς γινόταν η σάρωση πριν τους ADF
  2. Αυτόματοι τροφοδότες εγγράφων
  3. Αυτόματοι τροφοδότες εγγράφων αναστροφής (RADF ή ARDF)
    1. Τι σημαίνει RADF;
    2. Πλεονεκτήματα RADF
    3. Μειονεκτήματα RADF
  4. Αυτόματοι τροφοδότες διπλής όψης (DSDF ή SPDF)
    1. Τι σημαίνει DSDF;
    2. Πλεονεκτήματα της σάρωσης DSDF
    3. Μειονεκτήματα της σάρωσης DSDF
  5. Ποιο είναι καλύτερο για το γραφείο σας;

Πέραν όμως όλων αυτών των λειτουργιών υπάρχουν και διαφορετικές επιλογές τροφοδοτών εγγράφων κατά τη σάρωση. Καθώς οι οργανισμοί συνεχίζουν να προσπαθούν να μειώσουν την ποσότητα χαρτιού που χρησιμοποιείται στο γραφείο, αλλά και να δημιουργούν ψηφιακά αρχεία και αυτοματισμούς, έχουν αρχίσει να σαρώνουν όλο και περισσότερα έγγραφα σε κοινόχρηστους δίσκους (Scan To Folder), στο cloud (cloud Printing) και σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Scan To Email).


full screen

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία σάρωσης έχουν προσφέρει στις επιχειρήσεις, χαμηλότερα λειτουργικά και εκτυπωτικά κόστοι, όπως επίσης και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Επομένως η ορθή ρύθμιση στο φωτοτυπικό μηχάνημα ή πολυμηχάνημά σου είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης ροής εργασίας..

Πώς γινόταν η σάρωση πριν τους ADF

Πριν από την επικράτηση του ADF, οι χρήστες φωτοτυπικών είχαν δύο επιλογές:

  1. έπρεπε να εισάγουν χειροκίνητα κάθε φύλλο ενός εγγράφου στον σαρωτή του μηχανήματος ένα προς ένα

  2. ή να τοποθετούν κάθε σελίδα ξεχωριστά στη γυάλινη επιφάνεια για να σαρωθεί.

ZisoAssistance

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία οδήγησαν τελικά στην ανάπτυξη του αυτόματου τροφοδότη εγγράφων. Αυτός ο αυτοματισμός επιτρέπει στους χρήστες φωτοτυπικών να σαρώνουν έγγραφα με πολλές σελίδες χωρίς να χρειάζεται να τοποθετούν κάθε σελίδα με το χέρι. Αυτή ήταν μια τεράστια πρόοδος και εξοικονόμησε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια για τους χρήστες.

Αυτόματοι τροφοδότες εγγράφων

Τα περισσότερα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα και πολυμηχανήματα διαθέτουν ένα εξάρτημα που ονομάζεται αυτόματος τροφοδότης εγγράφων (ADF). Αυτοί οι τροφοδότες επιτρέπουν στο φωτοτυπικό να λαμβάνει πολλαπλές σελίδες ενός συγκεκριμένου πρωτότυπου εγγράφου και να τις τροφοδοτεί μία προς μία για να σαρωθούν από το μηχάνημα.

Υπάρχουν 2 βασικοί τύποι τροφοδοσίας εγγράφων (ADF) στη σάρωση του φωτοτυπικού:

  • Αυτόματοι τροφοδότες εγγράφων αναστροφής (RADF)

  • Τροφοδότες εγγράφων διπλής σάρωσης (DSDF).

Αυτόματοι τροφοδότες εγγράφων αναστροφής (RADF ή ARDF)

ZisoAssistance

Τι σημαίνει RADF;

RADF σημαίνει αυτόματος τροφοδότης εγγράφων με αναστροφή. Αυτός ο τύπος τροφοδότη διαθέτει έναν σαρωτή ενσωματωμένο στη συσκευή. Όταν ο χρήστης τοποθετήσει το πρωτότυπο έγγραφο πολλαπλών σελίδων στον τροφοδότη, η αυτόματη αναστροφή σαρώνει τη μία πλευρά της σελίδας πριν την αναποδογυρίσει αυτόματα και σαρώσει την άλλη πλευρά.

Οι χρήστες θα παρατηρήσουν ότι κάθε σελίδα φαίνεται να μπαινοβγαίνει στην είσοδο του τροφοδότη καθώς τραβιέται μπρος-πίσω πριν την πλήρη σάρωση.

Η διαδικασία αυτή επιτρέπει σε κάθε πλευρά του εγγράφου να έχει την ευκαιρία να αντικρίσει τον σαρωτή. Παρόλο που δεν χρειάζεται να το γυρίσεις με το χέρι, αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, επειδή η σελίδα πρέπει να γυρίσει και από τις δύο πλευρές.

Για να επιτευχθεί πλήρης σάρωση μπρος και πίσω, το χαρτί πρέπει να περάσει από τον τροφοδότη εγγράφων συνολικά τρεις φορές κατά την επεξεργασία ενός εγγράφου διπλής όψης.

Πλεονεκτήματα RADF

  • Τα φωτοτυπικά μηχανήματα με RADF έχουν γενικά μικρότερη αρχική δαπάνη εξοπλισμού από άλλους τύπους τεχνολογίας ADF.

  • Μοιάζουν περισσότερο με τα χειροκίνητα φωτοαντιγραφικά από ότι οι εναλλακτικές λύσεις, οπότε η μετάβασή σου από χειροκίνητους σε αυτόματους τροφοδότες εγγράφων θα είναι πιο εύκολη για τον χώρο εργασίας και τους υπαλλήλους σου.

Μειονεκτήματα RADF

  • Αυτά τα μηχανήματα τείνουν να είναι πιο αργά από τις εναλλακτικές λύσεις, επειδή το πρωτότυπο έγγραφο ουσιαστικά περνάει τρεις φορές από τον τροφοδότη εγγράφων προκειμένου να σαρωθούν και οι δύο όψεις.

  • Λόγω της εκτεταμένης διαδρομής χαρτιού και των προβλημάτων τροφοδοσίας χαρτιού, τα ανταλλακτικά μέρη των τροφοδοτών RADF, φθείρονται ταχύτερα και συμβάλλουν στο κόστος συντήρησης.

Αυτόματοι τροφοδότες διπλής όψης (DSDF ή SPDF)

Τι σημαίνει DSDF;

Μια εναλλακτική λύση στον σαρωτή RADF είναι ο τροφοδότης εγγράφων διπλής σάρωσης, που συχνά αναφέρεται ως DSDF ή τροφοδότες ενός περάσματος. Οι τροφοδότες DSDF αυξάνουν τη δημοτικότητά τους και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από μεγάλους κατασκευαστές όπως οι Ricoh, Canon, Konica Minolta, Kyocera, Lexmark, Triumph Adler και HP.

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν τροφοδότες εγγράφων διπλής σάρωσης διαθέτουν δύο σαρωτές ενσωματωμένους στον τροφοδότη τους. Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με τα φωτοτυπικά RADF, τα μηχανήματα DSDF μπορούν να σαρώνουν ή να αντιγράφουν γρήγορα και τις δύο όψεις μιας σελίδας ταυτόχρονα, χωρίς να χρειάζεται να αντιστρέψουν τη σελίδα.

Ο πρώτος σαρωτής είναι ενσωματωμένος στον τροφοδότη εγγράφων. Σαρώνει τις σελίδες σου αμέσως μόλις τροφοδοτηθούν στο φωτοαντιγραφικό. Ο δεύτερος σαρωτής βρίσκεται στην μονάδα σάρωσης και λαμβάνει αντίγραφο από την άλλη όψη της σελίδας ακριβώς ταυτόχρονα με τον πρώτο σαρωτή. Δεν είναι απαραίτητη η αναστροφή της σελίδας, αντίθετα, κάθε σελίδα του εγγράφου μπορεί να τροφοδοτείται χωρίς διακοπή. Δημιουργείται μικρότερη διαδρομή χαρτιού και ταχύτερος χρόνος επεξεργασίας.

Πλεονεκτήματα της σάρωσης DSDF

  • Τα έγγραφα μπορούν να σαρωθούν και να αντιγραφούν γρήγορα, επειδή δεν χρειάζεται να περιμένεις να αναστραφούν οι σελίδες.

  • Τα έγγραφα ακολουθούν μια διαδρομή χαρτιού που είναι περίπου 70% μικρότερη από εκείνη ενός αυτόματου τροφοδότη εγγράφων με αναστροφή, που σημαίνει σημαντικά λιγότερη φθορά στη συσκευή.

  • Δεδομένου ότι τα πρωτότυπα δεν χρειάζεται να αναστρέφονται, υπάρχει πολύ μικρότερη πιθανότητα εσφαλμένης τροφοδοσίας.

Μειονεκτήματα της σάρωσης DSDF

  • Η τεχνολογία DSDF μπορεί να έχει ελαφρώς υψηλότερο αρχικό κόστος εξοπλισμού.

Ποιο είναι καλύτερο για το γραφείο σου;

Όπως μπορείς πιθανώς να μαντέψεις συγκρίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου τροφοδότη εγγράφων, το DSDF θεωρείται η πιο αποτελεσματική επιλογή. Είναι πολύ ταχύτερος και αποτελεσματικότερος από τον RADF, ενώ παράλληλα απαιτεί λιγότερη συντήρηση και παρουσιάζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ένα γραφείο μπορεί να εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για έναν σαρωτή RADF.

  • Οι περιορισμοί του προϋπολογισμού μπορεί να κάνουν ένα γραφείο να δει τους σαρωτές RADF ως μια βιώσιμη επιλογή για τις ανάγκες του

  • Ορισμένα μοντέλα φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων ή πολυλειτουργικών εκτυπωτών ενδέχεται να μην διαθέτουν την επιλογή τροφοδοτικού DSDF.

  • Ο χαμηλός όγκος σάρωσης σε ορισμένα γραφεία μπορεί να καθιστά το DSDF περιττό. Εάν υπάρχει χαμηλός έως μεσαίος όγκος σάρωσης, τότε μπορεί να μην υπάρχει πραγματική ανάγκη για την πρόσθετη αποδοτικότητα της διπλής σάρωσης.

  • Παρόλο που υπάρχουν πλεονεκτήματα και στις δύο επιλογές φωτοτυπικών μηχανημάτων και πολυμηχανημάτων RADF και DSDF, η επιλογή DSDF είναι τελικά η πιο παραγωγική επιλογή.

#ZisoFact: Οι ταχύτητες των RADF ή DSDF διαμορφώνονται ανάλογα με τις ταχύτητες εκτύπωσης των φωτοτυπικών ή πολυμηχανημάτων

#ZisoTip: Για την ορθή λειτουργία και την αποφυγή εμπλοκών των αυτόματων τροφοδοτών είτε μονού περάσματος είτε αναστροφής, συνίσταται το χαρτί των πρωτοτυπων εγγράφων να είναι σε άριστη κατάσταση.

Τι να προσέχετε στη χρήση του αυτόματου τροφοδότη (ADF) του φωτοτυπικού σας Πώς να καθαρίσεις τον Αυτόματο Τροφοδότη Εγγράφων (ADF) του φωτοτυπικού σου

Εάν σου φάνηκαν χρήσιμα όλα τα παραπάνω έχεις την δυνατότητα να γραφτείς εδώ για να λαμβάνεις χρήσιμες πληροφορίες.

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Αξιοπιστία σε σωστό χρόνο

Μακρής Σ. - Μαραγκός Α. Ο.Ε.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler