Cloud Printing - Απομακρυσμένη εκτύπωση από το cloud

Cloud Printing - Απομακρυσμένη εκτύπωση από το cloud

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των cloud υπηρεσιών, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το cloud έχει επεκταθεί στην εκτύπωση.


full screen

Το cloud printing μπορεί να περιγραφεί ως μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να εκτυπώνουν από οποιαδήποτε συσκευή στο δίκτυο.

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Τα οφέλη των cloud printing υπηρεσιών
    1. Μείωση Κόστους
    2. Μείωση φόρτου εργασία της IT υποστήριξης
    3. Ευελιξία και ασφάλεια
    4. Ενισχυμένα analytics
    5. Πρόσβαση στην τεχνολογική καινοτομία
    6. Απλότητα
    7. Περιβαλλοντικά οφέλη
  2. Πώς λειτουργεί το cloud printing

Η εκτύπωση cloud συνδέει ψηφιακές συσκευές, όπως smartphones, φορητούς υπολογιστές, tablet και σταθμούς εργασίας με σταθμούς εκτυπωτικών μηχανημάτων, μέσω μιας πλατφόρμας παροχής cloud υπηρεσιών

Συγκριτικά, η παραδοσιακή εκτύπωση που γίνεται μέσω καλωδίων, ενδέχεται να παρουσιάσει κωλύματα από προβλήματα οδηγών λογισμικού, προβλήματα συμβατότητας και προβλήματα συνδεσιμότητας συσκευών.

Το cloud printing εξαλείφει την ανάγκη για προγράμματα οδήγησης εκτυπωτικών συσκευών, αντίθετα συνδέει τον εκτυπωτή και τη συσκευή και επιτρέπει στον εκτυπωτή να λαμβάνει τις ψηφιακές πληροφορίες μέσω μιας cloud πλατφόρμας.

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες μπορούν να βιώσουν απρόσκοπτη και αξιόπιστη εκτύπωση σε όλο το δίκτυο, ανεξάρτητα από το υλικό που χρησιμοποιείται και την τοποθεσία.

Τα οφέλη των cloud printing υπηρεσιών

Cloud-Printing

Μείωση Κόστους

Η μετάβαση σε μια υπηρεσία cloud printing απαλλάσει μια επιχείρηση από δαπάνες σε υλικολογισμικό (κόστος εγκατάστασης και διαχείρισης υλικού και λογισμικού) και μειώνει το λειτουργικό κόστος που συνδέεται με τις παραδοσιακές πλατφόρμες διαχείρισης εκτυπώσεων. Με τη μετακίνηση των Servers εκτυπώσεων στο cloud, δεν μειώνονται μόνο οι οικονομικές δαπάνες αλλά και οι δαπάνες κατανάλωσης ενέργειας από τη λειτουργία των Servers εκτυπώσεων

Μείωση φόρτου εργασία της IT υποστήριξης

Η διαχείριση του cloud printing γίνεται από κάποιον πάροχο cloud, αφήνοντας τις ομάδες πληροφορικής να επικεντρωθούν σε πιο στρατηγικές δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει ότι τα προγράμματα οδήγησης (drivers) εκτυπωτών, ενημερώνονται αυτόματα από τον cloud πάροχο και δεν χρειάζεται κάποιος IT να απασχοληθεί για εγκατάσταση φωτοτυπικών ή πολυμηχανημάτων.

Ευελιξία και ασφάλεια

Το cloud printing επιτρέπει την εκτύπωση οπουδήποτε, οποτεδήποτε, με οποιαδήποτε συσκευή για τους εργαζόμενους που εργάζονται και με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας τους αλλά και εξ αποστάσεως. Οι εργασίες εκτύπωσης μπορούν να δοθούν από οποιαδήποτε συσκευή εκτύπωσης μέσω ασφαλούς ελέγχου ταυτότητας χρήστη. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες cloud printing από δημόσιους παρόχους όπως το Amazon WorkSpaces ή το Microsoft Azure, όπου οι χρήστες μπορούν να διασφαλιστούν για την ανθεκτικότητα και την ασφάλεια που είναι ενσωματωμένες σε αυτές τις υπηρεσίες.

Ενισχυμένα analytics

Οι περισσότερες προηγμένες cloud printing υπηρεσίες προσφέρουν αναλύσεις σχετικά με τη χρήση των εκτυπώσεων, ενώ ορισμένες ενσωματώνονται με τα καλύτερα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας, όπως το Microsoft Power BI (εργαλείο Data Visualization).

Πρόσβαση στην τεχνολογική καινοτομία

Οι υπηρεσίες cloud printing είναι επεκτάσιμες και μπορούν να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της επιχείρησης. Νέες λειτουργίες μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα είτε για όλους τους χρήστες είτε για ένα υποσύνολο αυτών. Μπορούν επίσης να υποστηρίξουν καλύτερα την παροχή συναφών λύσεων, όπως η ψηφιοποίηση, η ασφάλεια και η ανάλυση δεδομένων.

Απλότητα

To cloud printing προσφέρει μια βολική και απλή λύση για όλους - οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για το λογισμικό, τα προγράμματα οδήγησης ή τα καλώδια. Η ρύθμιση της εκτύπωσης cloud γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Περιβαλλοντικά οφέλη

Η εκτύπωση cloud μπορεί επίσης να βοηθήσει τους οργανισμούς να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η εκτύπωση μέσω του cloud μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αλλά και την ποσότητα των παραγόμενων αποβλήτων.

Πώς λειτουργεί το cloud printing

Δρομολογώντας τις εργασίες εκτύπωσης μεταξύ του υπολογιστή, του smartphone ή του tablet σας και στέλνοντάς τες σε έναν εκτυπωτή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ανακαλύπτουν γρήγορα εκτυπωτές και να εκτυπώνουν από τη δική τους συσκευή χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίζουν εγκαταστάσεις προγραμμάτων οδήγησης - drivers.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τους διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες εκτύπωσης Cloud.

Cloud-Printing

Η εκτύπωση Cloud λειτουργεί τόσο με εκτυπωτές που είναι έτοιμοι για cloud όσο και με παλιούς εκτυπωτές, συνήθως με την εγκατάσταση ενός συνδέσμου εκτύπωσης cloud στη συσκευή.

Εσύ το έχεις δοκιμάσει;

Γράψου εδώ για να παίρνεις απαντήσεις σε ερωτήματα τεχνολογικής και εκτυπωτικής φύσεως

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Καλημέρα σας, είστε από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που αλληλεπιδρούν τόσο ανθρώπινα με τους πελάτες σας, κάτι που εγώ το θεωρώ πολύ Σημαντικό ! Ευχαριστίες στην οικογένεια Ζησόπουλου καί στους συνεργάτες της, που όλοι μαζί έχετε μετατρέψει την εργασία σε δημιουργική προσφορά . Συνεχίζετε . . .

Β. Κοκκαλίδης

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler