Τι σημαίνει η απόδοση σελίδας με 5% της κάλυψη

Τι σημαίνει η απόδοση σελίδας με 5% της κάλυψη

Όποιος αγοράζει toner για το φωτοτυπικό του σίγουρα έχει σκοντάψει συχνά στη δήλωση: "5 % κάλυψη".




full screen

Πολλοί νομίζουν ότι αυτό έχει να κάνει με τη χωρητικότητα των toner του εκτυπωτή, κάτι που στην εν μέρη ισχύει. Αλλά το τι ακριβώς υποδηλώνει η πληροφορία του κατασκευαστή δεν είναι σαφές σε πολλούς χρήστες.

Σε αυτό το άρθρο, οι ειδικοί της Zisopoulos εξηγούν τι σημαίνει η κάλυψη 5% για τα toner και τι θα πρέπει ιδανικά να προσέξεις όταν κάνεις την αγορά των αναλωσίμων σου.

Αυτό κρύβεται πίσω από την κάλυψη 5% των toner

Η κάλυψη 5% είναι η κάλυψη περιοχής που επιτυγχάνεται κατά την εκτύπωση μιας σελίδας. Αυτή η λεγόμενη κάλυψη σελίδας σημαίνει την κάλυψη της επιφάνειας ενός φύλλου χαρτιού A4 με toner σε αναλογία 5 τοις εκατό.

Συνεπώς, το υπόλοιπο 95% της εκτυπωμένης πλευράς παραμένει κενό (λευκό). Με βάση αυτή την παραδοχή, οι κατασκευαστές υπολογίζουν τον αριθμό των σελίδων που μπορεί να παράγει ένα toner και δηλώνεται με αυτόν τον τρόπο.

5-per-cent-coverage

Στην αγορά toner, αυτή η μέθοδος υπολογισμού χρησιμοποιείται ως κοινή πρακτική, καθώς θεωρείται ότι μια κανονική επαγγελματική επιστολή έχει συνήθως αυτή την κάλυψη της περιοχής του 5% με toner. Επομένως, πρόκειται για μια μέση τιμή-οδηγό που αποσκοπεί στο να καταστήσει τη χωρητικότητα του toner μετρήσιμη.

Ωστόσο, αυτό συχνά φαίνεται διαφορετικά στις καθημερινές εκτυπωτικες εργασίες. Για παράδειγμα, όσοι εκτυπώνουν με βιώσιμο τρόπο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία εξοικονόμησης toner ιδιαίτερα συχνά, μπορεί να επιτυγχάνουν υψηλότερες μετρήσεις σελίδων. Aν όμως οι εκτυπώσεις σου συμπεριλαμβάνουν περισσότερες εικόνες ή εκτεταμένες γραμματοσειρές ανά εκτυπωμένη σελίδα τότε είσαι πάνω από την κάλυψη του 5% και θα επιτύχεις λιγότερες εκτυπωμένες σελίδες με το αντίστοιχο toner.

Συμβουλή: Θα πρέπει να δίνεις προσοχή σε αυτό με τα toner και την κάλυψη του 5%.

Στους κατασκευαστές αρέσει να καθορίζουν πρότυπα για τα προϊόντα τους, επειδή αυτό είναι σημαντικό για τους καταναλωτές ακόμη και εδώ όμως υπάρχουν παγίδες που πρέπει να προσέχεις.

Για παράδειγμα, το πρότυπο DIN 10561 αναφέρεται στη βάση υπολογισμού της λεγόμενης επιστολής Dr. Grauert, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970. Αυτό το ξεπερασμένο μοντέλο υπολογισμού βασίζεται σε περίπου 1.450 πληκτρολογήσεις ανά εκτυπωμένη σελίδα, οι οποίες δημιουργήθηκαν με τα αργά μοντέλα εκτυπωτών της εποχής. Ως αποτέλεσμα, το πρότυπο DIN 10561 επιτυγχάνει μόνο 2,8% κάλυψη της επιφάνειας, δηλαδή 2,2% λιγότερο από ό,τι συνηθίζεται στη σημερινή πρακτική υπολογισμού. Ωστόσο, ένας τέτοιος υψηλότερος αριθμός σελίδων μπορεί να δηλωθεί στη χωρητικότητα toner, γεγονός που παραπλανά τους πελάτες.

Επιπλέον είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η κάλυψη 5% αναφέρεται σε αυθεντικά toner και όχι σε συμβατά ή ανακατασκευασμένα. Στα συμβατά η κάλυψη δεν μπορεί να υπολογιστεί καθώς υπάρχουν αποκλίσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ενημερωθείς από προηγούμενο άρθρο.

Επομένως, καλό είναι να δίνεις προσοχή όχι μόνο στην αναγραφόμενη χωρητικότητα σελίδων, αλλά και στο ποιο πρότυπο έχει ακολουθήσει ο κατασκευαστής του toner, όπως επίσης και αν το toner είναι αυθεντικό ή συμβατό…

Από την άλλη πλευρά, το πρότυπο DIN 33870 και το πρότυπο ISO 19752, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της κάλυψης 5% του toner, είναι ακίνδυνα. Ο έλεγχος διενεργείται από ανεξάρτητα κέντρα δοκιμών που δοκιμάζουν τουλάχιστον τρεις από τις κασέτες toner που πρόκειται να ελεγχθούν σε τρεις διαφορετικές συσκευές εκτύπωσης. Αυτό γίνεται για να μην υπάρχουν αποκλίσεις στο αποτέλεσμα του ελέγχου που μπορούν να αποδοθούν στο υλικό.

Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη 5% για το toner, θα χαρούμε να σου παρέχουμε εξειδικευμένες συμβουλές!

  • messenger

  • email

  • Πάρε μας ένα τηλέφωνο: +30 25210 81 431 / +30 6981 030899

Αντικατάσταση Toner σε Triumph Adler Πολυμηχάνημα Αντικατάσταση Toner σε Kyocera Φωτοτυπικό Μηχάνημα Αντικατάσταση Toner σε Ricoh Φωτοτυπικό Μηχάνημα

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Άμεση εξυπηρέτηση και καλή ποιότητα υπηρεσιών

Ευαγγελάκος Ι.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler