Τα πλεονεκτήματα από την κρίση έλλειψης πρώτων υλών

Τα πλεονεκτήματα από την κρίση έλλειψης πρώτων υλών

Η έλλειψη προϊόντων υλικού και πρώτων υλών που επικρατεί από το 2020 οφείλεται στην έλλειψη εξαρτημάτων για την παραγωγή. ΄Εχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο εκτεταμένα για αυτήν την έλλειψη και τι προβλήματα έχει προκαλέσει.

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Πόλεμος των ελλείψεων προϊόντων λόγω έλλειψης υλικού
  2. Αύξηση ζήτησης σε μεταχειρισμένο/ανακατασκευασμένο υλικό
  3. Συμπέρασμα σχετικά με την έλλειψη εξαρτημάτων για νέο υλικό

Αυτή η ανεπαρκής διαθεσιμότητα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και επηρεάζει τις τιμές, οι οποίες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.




full screen

Παρ' όλα αυτά, αυτές οι συμφορήσεις έχουν και θετικές επιπτώσεις όσον αφορά την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Εδώ εξηγούμε ποιες συνθήκες προκαλούν την έλλειψη εξαρτημάτων για την παραγωγή υλικού και σε ποιο βαθμό μπορεί να εξαχθεί ένα θετικό συμπέρασμα από αυτό.

Πόλεμος των ελλείψεων προϊόντων λόγω έλλειψης υλικού

Η έλλειψη προϊόντων υλικού και πρώτων υλών προκαλεί μακροχρόνια προβλήματα σε πολλά μέρη:

  • στους εμπόρους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών τους

  • στις εταιρείες που δεν μπορούν να προμηθευτούν νέα προϊόντα προς μεταπώληση

  • και στους ιδιώτες που μπορούν να τα αγοράσουν μόνο με ακριβούς όρους

Η έλλειψη διαθεσιμότητας εξαρτημάτων όπως microchip, μνήμη RAM, επεξεργαστές, κάρτες γραφικών και τροφοδοτικά προκαλεί την έλλειψη προσφοράς.

Και όσο πιο σπάνια είναι ορισμένα αγαθά, τόσο πιο ακριβές γίνονται οι τιμές τους.

Οι ειδικοί κατονομάζουν διάφορους παράγοντες επιρροής ως προς τις αιτίες της έλλειψης εξαρτημάτων για το υλικό:

  • Εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

  • Πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

  • Υπερδραστηριότητα μεταφορικών και ναυτιλιακών εταιρειών

  • Χρονοβόρες και ακριβές ναυτιλιακές διαδρομές

  • Επίδραση των hyperscalers (προσφέρουν συστήματα τεχνολογικής αρχιτεκτονικής που κλιμακώνεται καθώς προστίθεται ζήτηση για πόρους. Ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις δεδομένων των οργανισμών και προσθέτουν επιπλέον πόρους σε μεγάλα, κατανεμημένα δίκτυα υπολογιστών χωρίς να απαιτείται πρόσθετη ηλεκτρική ισχύς ή φυσικός χώρος)

  • Αύξηση του κόστους ενέργειας

Οι λεγόμενοι hyperscalers αναβαθμίζουν μαζικά τα τεράστια κέντρα δεδομένων τους, προκειμένου να είναι σε θέση να επεκτείνουν περαιτέρω τις υπηρεσίες cloud τους. Η ανάγκη τους για σπάνια εξαρτήματα επιδεινώνει τη γενική έλλειψη, όπως λένε παρατηρητές της αγοράς. Οι κατασκευαστές το αισθάνονται αυτό.

Ένα παράδειγμα είναι τα μονωτικά φύλλα για τους φορείς των CPUs και των GPUs, τα οποία είναι δυσεύρετα εδώ και αρκετό καιρό.

Αύξηση ζήτησης σε μεταχειρισμένο/ανακατασκευασμένο υλικό

electronic-equipment-repair

Η έλλειψη εξαρτημάτων για την παραγωγή υλικού με επακόλουθες τις ελλείψεις προϊόντων και τις αυξήσεις των τιμών έχουν προκαλέσει αύξηση στη ζήτηση σε μεταχειρισμένο ή ανακατασκευασμένο υλικό. Ως ειδικοί για την επαγγελματική επανακυκλοφορία μεταχειρισμένων εκτυπωτών και άλλου υλικού πληροφορικής, εμείς στην zisopoulos.com το αισθανόμαστε αυτό.

Προφανώς, όλο και περισσότεροι χρήστες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να παρακάμψουν αυτή την κρίση προϊόντων.

Επιπλέον, όχι μόνο οι εταιρείες χρειάζονται τεχνολογικό υλικό σε αυτούς τους καιρούς, αλλά και οι εργαζόμενοι που θέλουν ή πρέπει να εργάζονται από το σπίτι. Ως εκ τούτου, η ζήτηση για μεταχειρισμένο υλικό δείχνει να αυξάνεται, καταλήγοντας σε θετικά αποτελέσματα.

Σε αυτό το πλεονέκτημα προστίθεται και η αύξηση στη ζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού service ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς αυτοί είναι οι ειδικοί που συντηρούν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αυτών των ειδών.

Συμπέρασμα σχετικά με την έλλειψη εξαρτημάτων για νέο υλικό

Η έλλειψη εξαρτημάτων που απαιτούνται για τη δημιουργία νέου υλικού μπορεί να είναι ενοχλητική για πολλούς. Υπάρχει όμως κάποιος που επωφελείται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση: η φύση μας ή το περιβάλλον μας.

Αν οι λειτουργικές συσκευές χρησιμοποιούνταν γενικά περισσότερο, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν σπάνιοι πόροι και να μειωθούν τα βουνά των αποβλήτων, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα την ενεργό προστασία του περιβάλλοντος, προσαρμοζόμενοι σε ένα βιωσιμότερο μοντέλο οικονομίας, την Κυκλική Οικονομία.

H Κυκλική Οικονομία μπορεί να αποτελέσει κλειδί στην έλλειψη προϊόντων που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση προϊόντων προσφέροντας ανακατασκευασμένα και συμβάλλει στην μείωση της μέχρι τώρα ανεξέλεγκτης παραγωγής αγαθών και ως συνέπεια την μείωση των αποβλήτων.

Εάν σε ενδοιαφέρει να μαθαίνεις περισσότερα νέα σχετικά με τεχνολογικά νέα στην παγκόσμια αγορά μπορείς να κάνεις μια εγγραφή στο newsletter μας!

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Άμεση εξυπηρέτηση και καλή ποιότητα υπηρεσιών

Ευαγγελάκος Ι.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler