Πότε πρέπει για τις εκτυπώσεις σου να απευθυνθείς σε ένα τυπογραφείο

Πότε πρέπει για τις εκτυπώσεις σου να απευθυνθείς σε ένα τυπογραφείο

Σχεδόν όλες οι εταιρείες και τα νοικοκυριά έχουν στη διάθεσή τους έναν ή περισσότερους εκτυπωτές για να μπορούν να ολοκληρώνουν γρήγορα και άμεσα τις εκκρεμείς εργασίες εκτύπωσης.

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Όταν το φωτοτυπικό σου δεν είναι πλέον αρκετό
  2. Επιλογή του σωστού συνεργάτη
  3. Συμπεράσματα

Ωστόσο, υπάρχουν προϊόντα εκτύπωσης και απαιτήσεις που ίσως θα έπρεπε να αποσταλούν σε ένα τυπογραφείο. Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε πότε έχει νόημα να αναθέσεις την εκτύπωση σε μια εκτυπωτική εταιρεία / τυπογραφείο και ποια πλεονεκτήματα θα έχεις ως αποτέλεσμα.




full screen

Όταν το φωτοτυπικό σου δεν είναι πλέον αρκετό

Ανάλογα με το μοντέλο, οι σημερινοί εκτυπωτές σε γραφεία και επιχειρήσεις είναι ικανοί για πολλά. Το φάσμα επιδόσεων των συσκευών περιλαμβάνει πέρα από την απλή εκτύπωση εγγράφων, γραφικών και εικόνων σε έγχρωμο ή ασπρόμαυρο χρώμα και λειτουργίες όπως συρραφή, ταξινόμηση, σελιδοποίηση, αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης και άλλες λειτουργίες τελικής επεξεργασίας.

toner

Παρόλα αυτά, μπορεί να προκύψουν καταστάσεις τις οποίες έχει νόημα να αναθέσεις σε ένα τυπογραφείο όπως για παράδειγμα:

  • προτυπωμένα πρότυπα τιμολογίων και φακέλων με λογότυπα και πληροφορίες της εταιρείας

  • μεγάλου όγκου προσκλήσεις ή αφίσες

  • εφημερίδες ή βιβλία

  • διαφημιστικό υλικό marketing, δίπτυχα ή τρίπτυχα φυλλάδια

  • προϊόντα packaging ή αυτοκόλλητα

Μπορεί επίσης να είναι ασύμφορο να αγοράζεις μια μεγάλη ποικιλία μεμονωμένων υλικών εκτύπωσης, τα οποία ένα τυπογραφείο μπορεί να προμηθευτεί φθηνότερα καθώς αγοράζει μεγάλες ποσότητες. Για να μην αναφέρουμε το ευρύ φάσμα των διαδικασιών εκτύπωσης που διατίθενται στα τυπογραφεία, τις οποίες τα φωτοτυπικά μηχανμήματα της επιχείρησής σου μπορεί να μην είναι σε θέση να παρέχουν. Επιπλέον τα τυπογραφεία διαθέτουν offset εκτυπωτές και συμφέρει περισσότερο η διαδικασία εκτύπωσης χιλιάδων αντιτύπων.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που δεν θα πρέπει να αφήνεις στην άκρη είναι και το ότι τα τυπογραφεία διαθέτουν γραφιστικό τμήμα, κατάλληλο για να βελτιστοποιεί το υπάρχον σχέδιό σου ή για να σου προτείνει το καταλληλότερο.

Επιλογή του σωστού συνεργάτη

Εάν θέλεις να αναθέσεις εργασίες εκτύπωσης σε εξωτερικούς συνεργάτες, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ διαδικτυακών ή τοπικών τυπογραφείων.

Λόγω της εξέλιξης της ψηφιοποίησης, υπάρχουν πολλές διαδικτυακές εταιρείες εκτύπωσης στην αγορά, οι οποίες πλεονεκτούν επειδή η επεξεργασία, το ανέβασμα των αρχείων προς εκτύπωση και η παραγγελία μπορούν εύκολα να γίνουν διαδικτυακά με βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση χρόνου.

Υπάρχουν όμως και αξιόλογα διαδικτυακά τυπογραφεία που προσφέρουν ατομικές συμβουλές και έρχονται σε επαφή με τους πελάτες τους. Αυτό γίνεται, για παράδειγμα, εάν τα αρχεία εκτύπωσης που μεταφορτώνονται είναι ελαττωματικά ή χρειάζονται τεχνικές βελτιώσεις.

Είτε πρόκειται για επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια, καρτ ποστάλ, προτυπωμένα έγγραφα με λογότυπα ή άλλα έντυπα, διαδικτυακά τυπογραφεία μπορούν να προσφέρουν ψηφιακή εκτύπωση ή εκτύπωση offset.

Προσοχή: ειδικά αιτήματα ικανοποιούνται με εμπειρογνωμοσύνη. Αυτά περιλαμβάνουν εξατομικευμένο επιστολόχαρτο με το δικό σου σχέδιο και με τον αντίστοιχο φάκελο από χαρτί ποιότητας offset και εκτυπώσεις με στρογγυλεμένες γωνίες.

Συμπεράσματα:

Όταν πρόκειται για ειδικές εργασίες εκτύπωσης, μπορεί σίγουρα να αξίζει τον κόπο να ανατεθεί η εκτύπωση σε μια εταιρεία εκτύπωσης/τυπογραφείο, όταν είναι ασύμφορο να λειτουργήσεις με το δικό σου φωτοτυπικό για τον σκοπό αυτό.

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και σωστή εξυπηρέτησή σας

Σταμπουλόγλου Χαράλαμπος

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler