Πρόβλημα με το μελάνι και πώς θα το διορθώσεις

Πρόβλημα με το μελάνι και πώς θα το διορθώσεις

Από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι όταν ο εκτυπωτής δεν μπορεί να προχωρήσει σε εκτύπωση εξαιτίας κάποιου προβλήματος με το μελανοδοχείο.

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Το μελάνι δεν εκτυπώνει
  2. Το μελάνι δεν αναγνωρίζεται
  3. Κενά στην εκτύπωση
  4. Λευκές σελίδες

Είτε πρόκειται για αυθεντικά μελάνια εκτυπωτών, είτε για συμβατά, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις πρόβλημα κάποια στιγμή, το οποίο όμως αντιμετωπίζεται εύκολα.


full screen

Το δοχείο μελάνης που μόλις τοποθετήθηκε δεν εκτυπώνει ή δεν αναγνωρίζεται

Πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το μελάνι που έχεις αγοράσει είναι το σωστό (έχεις επιβεβαιώσει τον κατασκευαστή, το μοντέλο καθώς και το χρώμα), πως έχεις αφαιρέσει τις προστατευτικές ταινίες και έχεις προχωρήσει στην ορθή τοποθέτηση του μελανοδοχείου.

Αν το πρόβλημα παραμένει, συστήνουμε να απενεργοποιήσεις τον εκτυπωτή και να επαναλάβεις την εγκατάσταση του μελανοδοχείου από την αρχή.

Ο εκτυπωτής μου δεν αναγνωρίζει πλέον το μελανοδοχείο

Το πιο πιθανό είναι να έχει τελειώσει το μελάνι και να χρειάζεται να το αντικαταστήσεις με καινούριο. Στην περίπτωση όμως που το μελανοδοχείο είναι γεμάτο, σιγουρέψου πως είναι σωστά τοποθετημένο και κάνει καλή επαφή με τον εκτυπωτή. Δοκίμασε επίσης να καθαρίσεις τις επαφές του μελανοδοχείου με ένα νωπό, καθαρό πανί.

Οι εκτυπώσεις μου έχουν κενά, γραμμές ή στίγματα

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσεις σε «καθαρισμό κεφαλής» μέσω του software του εκτυπωτή που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή. Ο καθαρισμός του εκτυπωτή γίνεται συνήθως από το menu συντήρησης του εκτυπωτή και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες που αναγράφονται στην οθόνη του εκτυπωτή σου.

Ο εκτυπωτής μου τυπώνει λευκές σελίδες

Το πρώτο που θα πρέπει να ελέγξεις σε αυτή την περίπτωση είναι αν έχουν αφαιρεθεί οι προστατευτικές ταινίες από το μελανοδοχείο και φυσικά ότι το μελάνι δεν έχει τελειώσει ή στεγνώσει. Επίσης θα πρέπει να ελέγξεις αν οι κεφαλές του εκτυπωτή είναι λειτουργικές. Αν πάραυτα το πρόβλημα παραμένει ίσως χρειαστεί να γίνει εγκατάσταση των πιο πρόσφατων οδηγών (drivers) για τον εκτυπωτή.

Επικοινώνησε μαζί μας καλώντας μας στο 25210 81 431 ή στέλνοντας έναι email στο [email protected], αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα κι ένας από τους τεχνικούς μας θα σου δώσει λύση!

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Λειτουργείτε με επαγγελματισμό. Συνεπείς στα ραντεβού. Απαντάτε στα τηλέφωνα και δίνετε λύσεις και μετά την πώληση του προϊόντος σας. Πάρα πολύ καλοί σε παροχές υπηρεσιών. Τι άλλο να θέλει ένας επαγγελματίας που αγόρασε προϊόντα από την εταιρεία σας; Σας ευχαριστώ.

Σκούφης Π.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler
;