Ενημέρωση Λογισμικού Εκτυπωτών και Φωτοτυπικών

Ενημέρωση Λογισμικού Εκτυπωτών και Φωτοτυπικών

Παρόλο που η ενημέρωση ενός εκτυπωτή μπορεί να απαιτεί πολύτιμο χρόνο, οι ενημερώσεις είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του.

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Τι είναι η ενημέρωση λογισμικού;
  2. Τρεις λόγοι για να καθιερωθεί η ενημέρωση λογισμικού
  3. Πώς να ενημερώσετε το λογισμικό του εκτυπωτή

Η καθυστέρηση μιας ενημέρωσης λογισμικού θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του εκτυπωτή. Εάν ο εκτυπωτής σας παρουσιάσει δυσλειτουργία ή έχει κάποιο κενό ασφάλειας, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο και δαπανηρότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας σε σύγκριση με το χρόνο που απαιτείται για την ενημέρωση του λογισμικού σας.

Τι είναι η ενημέρωση λογισμικού;

Το λογισμικό είναι αυτό που κάνει έναν εκτυπωτή ή ένα φωτοτυπικό να λειτουργεί. Ουσιαστικά, είναι ο κώδικας που λέει στο μηχάνημα τι να κάνει και πώς να το κάνει. Οι κατασκευαστές κυκλοφορούν κατά καιρούς ενημερώσεις λογισμικού για να διατηρούν τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία των συσκευών τους. Αυτές οι ενημερώσεις μπορούν να διορθώνουν σφάλματα, να ενισχύουν την ασφάλεια και να προσθέτουν νέες λειτουργίες.

Τρεις λόγοι για να καθιερωθεί η ενημέρωση λογισμικού

1. Βελτιώνει την ασφάλεια

Οι hackers δεν περιορίζονται μόνο στην παραβίαση υπολογιστών. Μπορούν να εισβάλουν και μέσω των εκτυπωτικών συσκευών μιας επιχείρησης, αν βρουν κενό ασφάλειας.

Η ενημέρωση λογισμικού είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση του κινδύνου παραβίασης της ασφάλειας.

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο εξελίσσεται διαρκώς, αλλά ευτυχώς, το ίδιο συμβαίνει και με τις άμυνες εναντίον του.

Οι κατασκευαστές προσθέτουν ή διορθώνουν κώδικα στο λογισμικό για να υπερασπιστούν καλύτερα τον εξοπλισμό τους από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Ο νέος κώδικας προστίθεται στον εκτυπωτή ή το φωτοτυπικό μέσω ενημερώσεων.

Εάν καθυστερήσει μια ενημέρωση ή αγνοηθεί εντελώς, τότε ο εκτυπωτής μπορεί να γίνει στόχος των hackers ώστε να εισέλθουν στα δεδομένα μιας επιχείρησης.

2. Το λογισμικό διορθώνει τα προβλήματα του εκτυπωτή

Ένα σφάλμα στον κώδικα του εκτυπωτή μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων.

Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ενημερώσεις λογισμικού για την αντιμετώπιση γνωστών σφαλμάτων και τη διόρθωση άλλων δευτερευόντων ζητημάτων.

Για να αποφύγετε περιττά έξοδα επισκευής, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τον μηχάνημά σας είναι να ελέγξετε για ενημερώσεις.

Η επιδιόρθωση του προβλήματος μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η εγκατάσταση της πιο πρόσφατης ενημέρωσης.

3. Εισάγει νέες λειτουργίες

Ένα άλλο πλεονέκτημα της ενημέρωσης του εκτυπωτή είναι ότι μερικές φορές προσφέρει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Για παράδειγμα, οι ενημερώσεις μπορούν να βελτιώσουν την ταχύτητα εκτύπωσης ή να προσθέσουν νέες ρυθμίσεις στους αισθητήρες ενός φωτοτυπικού, έχοντας ως επακόλουθο την αύξηση της παραγωγικότητας στο γραφείο και τη μείωση βλαβών.

Πώς να ενημερώσετε το λογισμικό του εκτυπωτή

Στους σύγχρονους εκτυπωτές κατά την εγκατάστασή τους μπορούν να ρυθμιστούν να ενημερώνονται αυτόματα.

Εάν δεν έχει γίνει αυτή η ρύθμιση θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά το μηχάνημα για ενημερώσεις λογισμικού και να εγκαθίστανται.

Εάν το εκτυπωτικό μηχάνημα είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο θα εμφανίσει μια ειδοποίηση στην οθόνη του, ότι εκδόθηκε νέα ενημέρωση. Ενεργοποιήστε την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Για τα φωτοτυπικά μηχανήματα η διαδικασία ενημέρωσης, είναι πιο περίπλοκη και συνίσταται να γίνεται από τεχνικούς. Οι τεχνικοί ελέγχουν αν ο κατασκευαστής έχει εκδώσει νέα ενημέρωση λογισμικού και πραγματοποιούν την ενημέρωση στα φωτοτυπικά στο προγραμματισμένο service.

Εάν ο πάροχός σάς σας προσφέρει Υπηρεσίες Διαχείρισης Εκτυπώσεων, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τις ενημερώσεις καθώς όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις θα έχουν γίνει από τον πάροχο.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την ασφάλεια του εκτυπωτικού εξοπλισμού έναντι κυβερνοεπιθέσεων;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο:

  • messenger

  • email

  • ή στα τηλέφωνα: +30 25210 81 431 / +30 6981 030899

Για να το ελέγξουμε μαζί!

Stay Safe!

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Άμεση εξυπηρέτηση σε πολύ καλές τιμές. Πάντα ευγενικοί και πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσετε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το κατάστημα σας για αυτό και σας προτείναμε και σε συνάδελφό μας.

Θώμογλου Π.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler