Όταν οι επιχειρήσεις επενδύουν σε home office λύσεις

Όταν οι επιχειρήσεις επενδύουν σε home office λύσεις

Στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο, η αποδοτικότητα είναι το ζητούμενο νούμερο 1. Κάθε απόφαση μετράει, ειδικά όταν πρόκειται για επενδύσεις σε εξοπλισμό γραφείου. Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να επιλέξετε έναν οικιακό εκτυπωτή για να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα, αυτή η απόφαση αποδεικνύεται συχνά ένα δαπανηρό λάθος μακροπρόθεσμα.

Για ποιους λόγους;

  1. Χαμηλός όγκος και ταχύτητα
  2. Περιορισμένη χωρητικότητα χαρτιού
  3. Υψηλότερο κόστος ανά σελίδα
  4. Έλλειψη ανθεκτικότητας και αξιοπιστίας
  5. Περιορισμένη συνδεσιμότητα και χαρακτηριστικά
  6. Επαγγελματική ποιότητα

Χαμηλός όγκος και ταχύτητα

Οι οικιακοί εκτυπωτές έχουν σχεδιαστεί για περιστασιακή χρήση για μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες. Δεν είναι κατασκευασμένοι για να ανταπεξέρχονται στις καθημερινές απαιτήσεις εκτύπωσης μεγάλου όγκου ενός πολυάσχολου περιβάλλοντος γραφείου.

Οι ταχύτητες εκτύπωσής τους είναι συνήθως χαμηλότερες, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση βασικών εργασιών.

Για μια επιχείρηση, ο χρόνος είναι χρήμα και κάθε λεπτό που αναλώνεται περιμένοντας την εκτύπωση ενός εγγράφου είναι ένα λεπτό που χάνεται.

Περιορισμένη χωρητικότητα χαρτιού

Οι οικιακοί εκτυπωτές διαθέτουν συνήθως μικρής χωρητικότητας κασέτες χαρτιού που μπορούν να χωρέσουν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό φύλλων.

Σε μια επιχείρηση ή ένα γραφείο, η συχνή αναπλήρωση των κασετών χαρτιού γίνεται ενοχλητική και διαταράσσει τη ροή εργασιών.

Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο να ξεμείνει από χαρτί κατά τη διάρκεια κρίσιμων εργασιών εκτύπωσης, προκαλώντας περαιτέρω καθυστερήσεις.

Υψηλότερο κόστος ανά σελίδα

Ενώ το αρχικό κόστος ενός οικιακού εκτυπωτή μπορεί να φαίνεται ελκυστικό, οι επιχειρήσεις συχνά παραβλέπουν τα μακροπρόθεσμα έξοδα.

Οι οικιακοί εκτυπωτές τείνουν να έχουν υψηλότερο κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα σε σύγκριση με τους εκτυπωτές γραφείου.

Αυτό περιλαμβάνει τα έξοδα για μελάνι ή toner, συντήρηση και επισκευές.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα έξοδα μπορεί να αθροιστούν σημαντικά και να αντισταθμίσουν την αρχική εξοικονόμηση.

Έλλειψη ανθεκτικότητας και αξιοπιστίας

Οι εκτυπωτές γραφείου είναι κατασκευασμένοι για να αντέχουν στις απαιτήσεις της καθημερινής χρήσης σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον.

Είναι εξοπλισμένοι με στιβαρά εξαρτήματα που εξασφαλίζουν ανθεκτικότητα και αξιοπιστία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, οι οικιακοί εκτυπωτές δεν έχουν σχεδιαστεί για να διαχειρίζονται συνεχείς εργασίες εκτύπωσης και ενδέχεται να καταστραφούν πρόωρα υπό την πίεση των μεγάλων απαιτήσεων φόρτου εργασίας.

Περιορισμένη συνδεσιμότητα και χαρακτηριστικά

Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως συνδεσιμότητα δικτύου, δυνατότητες εκτύπωσης μέσω κινητού τηλεφώνου και χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως πιστοποίηση ταυτότητας χρήστη και έλεγχο πρόσβασης.

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για τις σύγχρονες επιχειρήσεις για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών ροής εργασιών και τη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων.

Οι οικιακοί εκτυπωτές, ωστόσο, ενδέχεται να μην διαθέτουν αυτές τις λειτουργίες, καθιστώντας τους ακατάλληλους για επαγγελματική χρήση.

Επαγγελματική ποιότητα

Στις επιχειρήσεις, η παρουσίαση έχει σημασία.

Τα έγγραφα που εκτυπώνονται σε οικιακούς εκτυπωτές ενδέχεται να μην πληρούν τα επαγγελματικά πρότυπα ποιότητας που αναμένονται σε εταιρικά περιβάλλοντα.

Η κακή ποιότητα εκτύπωσης αντανακλά αρνητικά στην εικόνα του brand και μπορεί να υπονομεύσει την αξιοπιστία της επιχείρησης στα μάτια των πελατών, των συνεργατών και των εργαζομένων.

Έτσι ενώ μπορεί αρχικά να φαίνεται ως μια οικονομικά αποδοτική λύση, η χρήση οικιακών εκτυπωτών σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον είναι μια απόφαση γεμάτη με μειονεκτήματα.

Η επένδυση σε εκτυπωτές κατασκευασμένοι για επαγγελματική χρήση προσαρμοσμένους στις ανάγκες μιας επιχείρησης είναι μακροπρόθεσμα μια πιο έξυπνη επιλογή, εξασφαλίζοντας αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία και επαγγελματισμό σε όλες τις εργασίες εκτύπωσης.

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Εξαιρετική συνεργασία και άμεση απάντηση και αντιμετώπιση προβλημάτων και αιτημάτων!

ΣX.ΕΠ.ΠΕ.Δ.ΠΑΓΓΑΙΟΥ - 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler