Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο φωτοτυπικό μηχάνημα

Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο φωτοτυπικό μηχάνημα

Θέλεις να εξοπλίσεις την επιχείρησή σου με φωτοτυπικό μηχάνημα, πολυμηχάνημα ή εκτυπωτή και μπερδεύεσαι ανάμεσα σε ερωτήσεις όπως "ποιό μηχάνημα να διαλέξω", "ποιά μάρκα", "πόσα αντίγραφα το λεπτό θα πρέπει να εκτυπώνει", "ασπρόμαυρο ή έγχρωμο;" Οι απαντήσεις είναι απλές και θα σε βοηθήσουν να πάρεις πολύ εύκολα την απόφαση.

Ας ξεκινήσουμε αποκλείοντας ως βασική παράμετρο μόνο την αμοιβή. Σίγουρα θα παίξει και αυτή παράγοντα στην απόφασή σου, δεν θα πρέπει όμως να είναι καθοριστική. Αυτό που θα πρέπει να έχει περισσότερη σημασία είναι τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του μηχανήματος που θα επιλέξεις.

Θα το έχεις παρατηρήσει και σε άλλες αγορές σου, πως ορισμένες φορές η «φθηνή» επιλογή δεν είναι τελικά και τόσο οικονομική, αφού θα έχει χαλάσει γρήγορα και θα χρειάζεται επιδιόρθωση ή και αντικατάσταση.

Για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την κατάλληλη επιλογή, συγκεντρώσαμε μερικά από τα κριτήρια που θα πρέπει να προσέξεις όταν θέλεις να αγοράσεις φωτοτυπικό μηχάνημα, πολυμηχάνημα ή εκτυπωτή:

  1. Ξεκίνα με την καταγραφή των αναγκών της επιχείρησής σου. Ποιά είναι για παράδειγμα η μηνιαία παραγωγή, ώστε να έχεις μια σαφή εικόνα του όγκου διαχείρισης και της ταχύτητας με την οποία θέλεις να εκτυπώνει.

  2. Ενημερώσου για το κόστος ανά σελίδα εκτύπωσης. Μπορεί το μηχάνημα που έχεις «βάλει στο μάτι» να έχει ακριβά αναλώσιμα συγκεκριμένο χρόνο ζωής που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αριθμό εκτυπώσεων. Μπορεί για παράδειγμα ένα χαμηλότερου κόστους φωτοτυπικό μηχάνημα ή πολυμηχάνημα να σου κοστίσει τελικά πιο ακριβά εξαιτίας των αναλωσίμων του.

  3. Σε συμφέρει να έχει αυτόματο τροφοδότη (ADF) για ευκολία χρήσης και αν είσαι παραδοσιακός να σου δίνει την δυνατότητα και για FAX.

  4. Επιβεβαίωσε αν χρειάζεσαι ασπρόμαυρο ή έγχρωμο φωτοτυπικό, γιατί δεν αλλάζει μετά την αγορά.

  5. Κάτι που χρειάζεται να έχεις στα υπόψιν σου είναι αν θέλεις το μηχάνημα να είναι καινούριο ή εκθεσιακό. Οι τιμές αλλάζουν και ενδέχεται το εκθεσιακό να σε συμφέρει περισσότερο οικονομικά.

  6. Σε πολλά φωτοτυπικά μηχανήματα ή εκτυπωτές σου δίνεται η δυνατότητα να τα αποκτήσεις με συμβόλαιο συντήρησης καλύπτοντας πολλές ανάγκες σου σε τυχόν βλάβες και service. Οπότε πες NAI στο συμβόλαιο συντήρησης!

  7. Τέλος, για να αποφύγεις οποιαδήποτε λανθασμένη αγορά, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να απευθυνθείς σε έναν εξειδικευμένο συνεργάτη που θα σε βοηθήσει να κάνεις την κατάλληλη επιλογή για την επιχείρησή σου, αποφεύγοντας λάθη και περιττά έξοδα.

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή είσαι σε αναζήτηση μηχανημάτων, επικοινώνησε μαζί μας στο email info@zisopoulos.com

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Λειτουργείτε με επαγγελματισμό. Συνεπείς στα ραντεβού. Απαντάτε στα τηλέφωνα και δίνετε λύσεις και μετά την πώληση του προϊόντος σας. Πάρα πολύ καλοί σε παροχές υπηρεσιών. Τι άλλο να θέλει ένας επαγγελματίας που αγόρασε προϊόντα από την εταιρεία σας; Σας ευχαριστώ.

Σκούφης Π.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler