Πώς να διορθώσεις μια εμπλοκή χαρτιού

Πώς να διορθώσεις μια εμπλοκή χαρτιού

Έχει τύχει να πνίγεσαι στη δουλειά και να χρειάζεσαι άμεσα να εκτυπώσεις μεγάλο όγκο εργασιών και ο εκτυπωτής σου να μαγκώνει το ένα χαρτί μετά το άλλο;

Να βλέπεις το χαρτί να έχει γίνει φυσαρμόνικα και να μη γνωρίζεις πως να το αφαιρέσεις και να αγχώνεσαι, να σε πιάνει πανικός γιατί έχεις να παραδώσεις δουλειά και να θέλεις απεγνωσμένα να σπάσεις το φωτοτυπικό μηχάνημα σου; (προσωπικά την έχουμε ζήσει αυτή την στιγμή άπειρες φορές!)



full screen

Μη το κάνεις – μπορούμε να σε βοηθήσουμε!

Η συγκεκριμένη «βλάβη» μπαίνει στην κατηγορία της εμπλοκής χαρτιού και μπορεί πολλές φορές να επιλυθεί χωρίς την βοήθεια κάποιου τεχνικού.

Απεμπλοκή χαρτιού σε laser Φωτοτυπικό Μηχάνημα Ricoh, Kyocera, Konica Minolta, Triumph Adler

Βήμα 1ο. Μην απενεργοποιήσεις το φωτοτυπικό μηχάνημα

Μην απενεργοποιήσεις το φωτοτυπικό μηχάνημα από τον κεντρικό διακόπτη μόλις δεις την ένδειξη Εμπλοκή Χαρτιού, υπάρχει πιθανότητα να κάνεις ζημιά στο λειτουργικό και το «απλό» να μετατραπεί σε κάτι πολύπλοκο.

Βήμα 2ο. Εντόπισε την εμπλοκή του χαρτιού

Δες προσεκτικά που εμφανίζει την ένδειξη ότι υπάρχει εμπλοκή χαρτιού. Οι εκτυπωτές και τα πολυμηχανήματα σου δείχνουν ακριβώς το σημείο που έχει κολλήσει το χαρτί (με σκαρίφημα στην οθόνη) και σου δίνουν οδηγίες για το πως θα το ξεμπλοκάρεις ώστε να μην μπερδευτείς.

Bήμα 3ο: Αφαίρεσαι προσεκτικά το χαρτί

Άνοιξε τις θυρίδες που υπάρχει η εμπλοκή και αφαίρεσε απαλά, ευλαβικά θα σου λέγαμε, το χαρτί. Μην κάνεις απότομες κινήσεις για να μη σκιστεί το χαρτί και τότε σίγουρα δεν θα μπορέσεις να το βγάλεις χωρίς την βοήθεια ενός τεχνικού.

Βήμα 4ο: Ίσως χρειαστείς την βοήθεια τεχνικού

Μην αναλαμβάνεις τον ρόλο του ειδικού και κάλεσε τεχνικό αν διαπιστώσεις πως δεν μπορείς να επιλύσεις την βλάβη χωρίς βοήθεια. Είναι προτιμότερο να περιμένεις λίγο παραπάνω, παρά να προκαλέσεις μια επιπλέον βλάβη που μελλοντικά μπορεί να σου στοιχίσει παραπάνω σε χρήμα και χρόνο.

Και ένα tip: Φρόντισε η ποιότητα του χαρτιού που προμηθεύεσαι να πληρεί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Πολλές φορές η κακή ποιότητα χαρτιού ευθύνεται για τέτοιου είδους βλάβες και με λίγη παραπάνω γνώση μπορείς να τις αποφύγεις μελλοντικά.

Εμπλοκή σε Kyocera Φωτοτυπικό Εμπολοκή σε Triumph Adler Πολυμηχάνημα Εμπλοκή σε Konica Minolta Φωτοτυπικό

Απεμπλοκή χαρτιού σε inkjet εκτυπωτή HP, Canon, Epson, Lexmark


HP Canon Epson Lexmark
Βήμα 1ο Απενεργοποίησε τον εκτυπωτή Απενεργοποίησε τον εκτυπωτή Απενεργοποίησε τον εκτυπωτή Απενεργοποίησε τον εκτυπωτή
Βήμα 2ο Απομάκρυνε την εμπλοκή από το εξωτερικό του εκτυπωτή αφαιρώντας το μπλοκαρισμένο χαρτί από τους δίσκους εισόδου και εξόδου χαρτιού Απομάκρυνε την εμπλοκή από το εσωτερικό του εκτυπωτή ανοίγοντας το συρτάρι τροφοδοσίας χαρτιού και αφαιρώντας το χαρτί Απομάκρυνε την εμπλοκή από το εσωτερικό του εκτυπωτή ανοίγοντας το κάλυμμα και αφαιρώντας όλο το χαρτί από μέσα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν σκισμένων κομματιών Τράβηξε τον πράσινο μοχλό για να ανοίξεις το κάλυμμα του Fuser και να αφαιρέσεις τυχόν μπλοκαρισμένο χαρτί
Βήμα 3ο Απομακρύνετε την εμπλοκή από το εσωτερικό του εκτυπωτή αφαιρώντας το μπλοκαρισμένο χαρτί από περιοχές όπως η περιοχή πρόσβασης στην κασέτα μελανιού ή τόνερ. Απομάκρυνε την εμπλοκή από το πίσω μέρος του εκτυπωτή Απομάκρυνε την εμπλοκή από το πίσω μέρος του εκτυπωτή Έλεγξε άλλες περιοχές του εκτυπωτή για τυχόν εναπομείναντα φύλλα χαρτιού
Βήμα 4ο Ενεργοποίησε τον εκτυπωτή και ξαναστείλε την εντολή εκτύπωσης Ενεργοποίησε τον εκτυπωτή και ξαναστείλε την εντολή εκτύπωσης Ενεργοποίησε τον εκτυπωτή και ξαναστείλε την εντολή εκτύπωσης Κλείσε όλες τις ανοιχτές πόρτες και ενεργοποίησε τον εκτυπωτή
Βήμα 5ο Κάλεσε τεχνικό αν διαπιστώσεις πως δεν μπορείς να επιλύσεις την βλάβη χωρίς βοήθεια Κάλεσε τεχνικό αν διαπιστώσεις πως δεν μπορείς να επιλύσεις την βλάβη χωρίς βοήθεια Κάλεσε τεχνικό αν διαπιστώσεις πως δεν μπορείς να επιλύσεις την βλάβη χωρίς βοήθεια Κάλεσε τεχνικό αν διαπιστώσεις πως δεν μπορείς να επιλύσεις την βλάβη χωρίς βοήθεια


Εν κατακλείδι, οι εμπλοκές χαρτιού είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να συμβεί κατά τη χρήση εκτυπωτών ή πολυμηχανημάτων αλλά ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα μόνος και να αποφύγεις οποιαδήποτε περιττή ζημιά.

Να θυμάσαι να είσαι προσεκτικός όταν αντιμετωπίζεις μια εμπλοκή χαρτιού.

Αν παρόλα αυτά συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα, είμαστε εδώ για σένα!

Επικοινώνησε μαζί μας:

  • στο messenger

  • με email

  • ή πάρε μας ένα τηλέφωνο: +30 25210 81 431 / +30 6981 030899

Αν δεις πως όλα τα παραπάνω δεν λειτουργούν, είμαστε εδώ για σένα! Κάλεσε μας στο 25210 81 431 ή στείλε ένα email στο [email protected] και κλείσε ραντεβού με έναν από τους τεχνικούς μας.

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Έχετε καταφέρει να γίνετε συνώνυμο του επαγγελματισμού και της εξυπηρέτησης, είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε συνεργάτες!

Φωτιάδου Στ.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler