Πώς να αποφύγεις την εμπλοκή χαρτιού

Πώς να αποφύγεις την εμπλοκή χαρτιού

Από τις πιο συχνές βλάβες που καλούμαστε να επιλύσουμε είναι η εμπλοκή χαρτιού.

Συμβαίνει συχνά και κυρίως σε φωτοτυπικά μηχανήματα που διαχειρίζονται μεγάλο όγκο εργασιών και το χρησιμοποιούν αρκετά άτομα.


full screen

Πριν αποφασίσεις να καλέσεις κάποιον τεχνικό που θα σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα, φρόντισε να παρατηρήσεις αν οι ενδείξεις εμπλοκής εμφανίζονται συχνά ή είναι επαναλαμβανόμενες.

Για να μπορέσεις να αποφύγεις την εμπλοκή χαρτιού στο μέλλον σου προτείνουμε να ακολουθήσεις τα εξής:

  1. Μην υπερφορτώνεις το συρτάρι ή αλλιώς την κασέτα τροφοδοσίας χαρτιού.
  2. Πριν τοποθετήσεις το νέο χαρτί στο συρτάρι τροφοδοσίας, αφαίρεσε το προηγούμενο και “χτύπησε” τη νέα στοίβα χαρτιού σε μια επίπεδη επιφάνεια ώστε να ευθυγραμμιστούν οι άκρες και στη συνέχεια τοποθέτησε το νέο χαρτί στο συρτάρι.
  3. Φρόντισε οι οδηγοί χαρτιού στο συρτάρι (πλάτους και μήκους) να είναι σωστά ρυθμισμένοι ώστε να εφαρμόζουν ναι μεν στο χαρτί χωρίς ωστόσο να το πιέζουν.
  4. Βεβαιώσου πως το συρτάρι είναι σωστά τοποθετημένο.
  5. Δεν πρέπει ποτέ να αλλάζεις χαρτί ενώ το μηχάνημα βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας.
  6. Για να αποφύγεις την εμπλοκή χαρτιού καλό είναι να χρησιμοποιείς τους τύπους και τα μεγέθη χαρτιού που συστήνει ο κατασκευαστής του μηχανήματος.
  7. Φυσικά, απέφυγε να εκτυπώνεις σε χαρτί που είναι ήδη κατεστραμμένο, τσαλακωμένο ή έχει επάνω του συρραπτικά ή συνδετήρες.
  8. Προστάτευσε το χαρτί από την υγρασία, διατηρώντας τη συσκευασία σε μέρος που δεν είναι πολύ υγρό ή πολύ ξηρό – σε κάποιο συρτάρι γραφείου ή σε ντουλάπα.
  9. Αν πάλι έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό χαρτί φρόντισε να επιλέξεις τις σωστές ρυθμίσεις στο μηχάνημα σου ώστε να μπορέσει να το επεξεργαστεί και ανάλογα το μηχάνημα.
Εμπλοκή σε Kyocera Φωτοτυπικό Εμπλοκή σε Ricoh Πολυμηχάνημα Εμπλοκή σε Ricoh Φωτοτυπικό

Αν πάραυτα το πρόβλημα συνεχίζεται, ίσως ήρθε η ώρα να μας καλέσεις. Ένας τεχνικός από την ομάδα μας θα βρίσκεται σύντομα στο χώρο σου να λύσει το πρόβλημα και να σε συμβουλεύσει για τη σωστή χρήση των εκτυπωτικών σου μηχανημάτων.

Μάθε περισσότερα για την τεχνική υποστήριξη που προσφέρει ο ZISOPOULOS και τα προνόμια που σου χαρίζει η υπηρεσία Συμβόλαιο Συντήρησης.

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Ταχεία εξυπηρέτηση στις καλύτερες τιμές. Ευχαριστούμε πολύ Ζησοπουλάκια!

Στεργιούλας Α.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler
;