Κρίση στην παραγωγή και διάθεση χαρτιού

Κρίση στην παραγωγή και διάθεση χαρτιού

Οι χάρτινες σακούλες είναι σε έλλειψη στο σούπερ μάρκετ, οι εκδότες βιβλίων ανησυχούν για τις ανατυπώσεις και οι εκτυπωτές ξεμένουν από χαρτί.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες εκτύπωσης έχουν προειδοποιήσει ότι βιομηχανίες όπως τα τρόφιμα και τα καταναλωτικά αγαθά μπορούν να υποστούν σημαντικές διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού τους λόγω της αυξανόμενης έλλειψης χαρτιού και αυτό γιατί δεν μπορούν να προμηθευτούν ετικέτες ή δεν υπάρχει αρκετό χαρτόνι για να συσκευαστούν τα προϊόντα.

Μέχρι πρότινος ο τελικός καταναλωτής δεν βίωνε κάποια επίπτωση από την έλλειψη χαρτοπολτού ή χρησιμοποιημένου χαρτιού, αλλά κυρίως οι εταιρείες που εμπλέκονται με το χαρτί, παραγωγή, εκδοτικοί οίκοι, προμήθεια ετικετών ή χαρτόκουτων.

Και αυτό διότι με τα συνεχόμενα Lockdown οι αγοραστικές ανάγκες ήταν περιορισμένες.

Αυτό όμως άρχισε να αλλάζει με το άνοιγμα της αγοράς, η ανάγκη για χαρτί καθώς εκτός από τα πολυκαταστήματα έχουν ανοίξει σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και διαφημιστικό υλικό, όπως κατάλογοι, διακινούνται και πάλι.

Πλέον η κρίση αυτή φαίνεται και έχει επιπτώσεις και στον τελικό καταναλωτή, με αυξήσεις τιμών, άμεσα στην αγορά χαρτιού και έμμεσα στα προϊόντα λόγω συσκευασίας.

ZisoAssistance

Τώρα οι εταιρείες παραγωγής χάρτου έχουν έρθει αντιμέτωποι με το να θέτουν προτεραιότητες και ένα πλαφόν με μέγιστες παραγγελίες, ενώ αναπόφευκτα πωλούν ακριβά.

Και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τους προμηθευτές στους τελικούς καταναλωτές.

Μια είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες έντονα είναι η ακύρωση των σχολικών εξετάσεων στην Sri Lanka λόγω έλλειψης χαρτιού.

Μεγάλοι προμηθευτές στην Ελλάδα προειδοποιούν ότι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην προμήθεια χαρτιού.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να είσαι σε θέση να μην εξαρτάσαι τόσο πολύ από το χαρτί.

Έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο πώς μπορείς να προχωρήσεις σε ένα γραφείο χωρίς χαρτί.

Επιπλέον ένα Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκτυπώσεων θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τις εκτυπώσεις σου στις απολύτως απαραίτητες.

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Άψογη επικοινωνία, άμεση εξυπηρέτηση!

Μπάλλας - Παπαδόπουλος Ο.Ε.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler