Ποιοι οι κίνδυνοι χωρίς Υπηρεσία Διαχειριζόμενης Πληροφορικής;

Ποιοι οι κίνδυνοι χωρίς Υπηρεσία Διαχειριζόμενης Πληροφορικής;

Έχεις σκεφτεί ποτέ τον κίνδυνο που θα μπορούσε να διατρέξει η επιχείρησή σου χωρίς υπηρεσίες διαχειριζόμενης πληροφορικής;

Τα πλεονεκτήματα που μπορεί να σου προσφέρει μια τέτοια υπηρεσία;

  1. Ανεξέλεγκτες δαπάνες
  2. Μη ασφαλές δίκτυο και αποκατάσταση καταστροφών
  3. Έλλειψη επαγγελματικής ή εξειδικευμένης εμπειρίας
  4. Παλιά τεχνολογία

Γνώριζες ότι η επιχείρησή σου διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο επιθέσεων κυβερνοασφάλειας όταν δεν υποστηρίζεσαι από εξωτερικούς συνεργάτες το τμήμα πληροφορικής σου;


full screen

Η χρήση διαχειριζόμενων υπηρεσιών πληροφορικής για όλες τις τεχνολογικές ανάγκες της εταιρείας σου όχι μόνο συμβάλλει στη μεγαλύτερη ασφάλεια των αρχείων και των δεδομένων σου, αλλά σου επιτρέπει επίσης να εστιάσεις το χρόνο σου σε πιο σημαντικές και πιεστικές εργασίες.

Χωρίς υπηρεσίες διαχειριζόμενης πληροφορικής, η εταιρεία σου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ακόλουθες προκλήσεις:

  • Ανεξέλεγκτες δαπάνες

  • Ένα μη ασφαλές δίκτυο

  • Έλλειψη επαγγελματικής/εξειδικευμένης εμπειρίας

  • Έλλειψη σχεδίου ανάκαμψης από καταστροφές

  • Σπατάλη χρόνου για να "επιδιορθώσετε" ζητήματα μόνοι σας

  • Η πτώση της παλιάς τεχνολογίας

Ακόμη και αν νομίζεις ότι κάνεις καλή δουλειά στη διαχείριση του τμήματος IT της εταιρείας σου, μπορεί να υπάρχουν κάποια πράγματα που ξεχνάς ή δεν υπάρχει χρόνος να παρακολουθείς ή ακόμη και κάποιες προφυλάξεις πληροφορικής που θα έπρεπε να λαμβάνεις αλλά δεν είσαι εξοικειωμένος ή δεν ξέρεις πώς.

Τι κινδύνους διατρέχει μια εταιρεία χωρίς Υπηρεσίες Διαχειριζόμενης Πληροφορικής;

Ανεξέλεγκτες δαπάνες

Πόσα ξοδεύει η επιχείρησή σου το μήνα για την πληροφορική;

Πόσες εφαρμογές χρησιμοποιείς; Είναι όλες αναγκαίες;

Μπορείς μόνο με μια εφαρμογή να ολοκληρώσεις τις εργασίες σου;

Χωρίς κάποιον να παρακολουθεί στενά τις δαπάνες που σχετίζονται με το τμήμα πληροφορικής, ο προϋπολογισμός για την πληροφορική μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο και μπορεί ακόμη και να επενδύεις σε υπηρεσίες και προϊόντα που η επιχείρησή σου δεν χρειάζεται απαραίτητα για την επιτυχία της.

Μια Υπηρεσία Διαχείρισης Πληροφορικής θα διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες και τα προϊόντα για τα οποία πληρώνεις ωφελούν την εταιρεία σου και τους υπαλλήλους σου με τον πιο χρήσιμο δυνατό τρόπο;

Συν τοις άλλοις, η πρόσληψη και η εκπαίδευση του εσωτερικού προσωπικού πληροφορικής μπορεί να είναι δαπανηρή.

Ένας πάροχος Διαχείρισης Υπηρεσιών Πληροφορικής προσφέρει πολλαπλά μοντέλα τιμολόγησης για να επιλέξεις.

Έτσι έχεις μια προσαρμοσμένη λύση για τις συγκεκριμένες ανάγκες της επιχείρησής σου.

Μη ασφαλές δίκτυο και αποκατάσταση καταστροφών

Από τα οικονομικά δεδομένα μέχρι τα προσωπικά αρχεία των εργαζομένων, κάθε εταιρεία έχει ευαίσθητα δεδομένα που πρέπει να προστατεύσει.

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές απειλές για την επιχείρησή σου από έμπειρους hackers και άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε όλα αυτά τα σημαντικά και εμπιστευτικά αρχεία.

Τι γίνεται όμως με μια τυπική βλάβη υλικού ή server ή ακόμη και με μια φυσική καταστροφή; Ο χρόνος είναι χρήμα όταν συμβαίνει μια καταστροφή στην τεχνολογία, τις επικοινωνίες, τα δεδομένα, το δίκτυο κ.λπ. σας.

Υπάρχουν δύο μεγάλες ανησυχίες για την επιχείρηση όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μπορέσεις να ξαναλειτουργήσεις και πόσα δεδομένα χάνονται.

Όταν αναθέτεις την διαχείριση σε έναν πάροχο Υπηρεσιών Διαχειριζόμενης Πληροφορικής που είναι εξοικειωμένος με τα πρότυπα συμμόρφωσης ως προς την ασφάλεια, ελαχιστοποιείς τον κίνδυνο που σχετίζεται με ευαίσθητες επιχειρηματικές πληροφορίες.

Οι Διαχειριζόμενες Υπηρεσίες Πληροφορικής εφαρμόζουν στρατηγικές ασφαλείας για να διατηρούν το τείχος προστασίας και άλλα μέτρα ασφαλείας ενημερωμένα, ώστε να μην χρειάζεται να αφιερώνεις χρόνο και να ανησυχείς για κάτι που δεν είναι στο πεδίο γνώσεών σου.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των τεχνολογικών σου συστημάτων είναι απαραίτητη και η εστίαση σε αυτό θα πρέπει να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητές σου.

Έλλειψη επαγγελματικής ή εξειδικευμένης εμπειρίας

Το γεγονός ότι αναθέτεις σε εξωτερικούς συνεργάτες τις Υπηρεσίες Διαχειριζόμενης Πληροφορικής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να απαλλαγείς από κάποια από τα μέλη του τμήματος πληροφορικής.

Μπορεί απλώς να σημαίνει ότι οι εν λόγω υπάλληλοι μπορούν να επικεντρωθούν σε λιγότερο τεχνικά ζητήματα που μπορεί να είναι υπερβολικά περίπλοκα για να τα αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση.

Ένας έμπειρος και καταρτισμένος πάροχος Υπηρεσιών Διαχειριζόμενης Πληροφορικής μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά και να παρακολουθήσει τη φιλοξενία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιστοσελίδων, την αποθήκευση δεδομένων, τη συντήρηση των servers και δικτύων και πολλά άλλα.

Έτσι ο πάροχος ασχολείται με την επίβλεψη και τη συντήρηση και η εσωτερική ομάδα πληροφορικής μπορεί να ασχοληθεί με νέα έργα που μπορούν να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές σου δραστηριότητες.

Παλιά τεχνολογία

Τα παλιά και αργά συστήματα πληροφορικής, παρουσιάζουν πιο συχνά προβλήματα.

Συνήθως το κόστος επισκευής είναι μεγάλο λόγω παλαιότητας.

Ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα των υπηρεσιών διαχειριζόμενης πληροφορικής είναι η εφαρμογή νέας τεχνολογίας καθώς και η γρήγορη εγκατάσταση αυτής της τεχνολογίας.

Εν κατακλειδι αν συνδυάσουμε Υπηρεσίες Διαχείρισης Πληροφορικής με ένα εσωτερικό τμήμα ΙΤ μπορούμε να προσφέρουμει μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της τεχνολογίας, διασφαλίζοντας αποτελεσματικές λειτουργίες, ενισχύοντας την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και παρέχοντας εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

Αυτή η ισχυρή συνεργασία επιτρέπει στους οργανισμούς να βελτιστοποιήσουν την υποδομή ΙΤ τους και να επικεντρωθούν στους βασικούς επιχειρηματικούς στόχους...

Για να παραμείνεις ενημερωμένος σχετικά με αυτά τα θέματα μπορείς να εγγραφείς στο newsletter μας για περισσότερα tips που θα σε βοηθήσουν στην οργάνωση ολόκληρης της εταιρείας σου!

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Έχετε καταφέρει να γίνετε συνώνυμο του επαγγελματισμού και της εξυπηρέτησης, είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε συνεργάτες!

Φωτιάδου Στ.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler