Επανεκκίνηση του φωτοτυπικού μηχανήματος ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας

Επανεκκίνηση του φωτοτυπικού μηχανήματος ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας

Το Φωτοτυπικό σου ενδέχεται να μείνει αδρανές για αρκετές ημέρες λόγω αδειών ή καραντίνας. Πώς θα το επανεκκινήσεις για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα;

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Επαναλειτουργία Φωτοτυπικού Μηχανήματος
  2. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν την πρώτη εντολή εκτύπωσης

Λόγω των συνθηκών που επικρατούν τους τελευταίους μήνες με τον Covid-19, πολλές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές ή λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεργασίας, με αποτέλεσμα τα φωτοτυπικά μηχανήματα ή οι εκτυπωτές να παραμένουν εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βγαίνοντας από αυτήν την κατάσταση και επιστρέφοντας πίσω στον χώρο εργασίας υπάρχει το ενδεχόμενο το μηχάνημά σας να μην είναι σε θέση να λειτουργήσει σωστά ή να προκληθεί πρόβλημα κατά την εκτύπωση. Αυτό εξαρτάται από το πόσο καιρό έχει μείνει σε αδράνεια ή και από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, υγρασία ή κρύο, στους οποίους βρίσκεται το μηχάνημα.


full screen

Πώς λοιπόν θα θέσετε και πάλι το μηχάνημα σας σε λειτουργία;

Ακολουθήστε τα εξής:

  • Σε περίπτωση που το μηχάνημά σας έμεινε σε κατάσταση λειτουργίας, απενεργοποιήστε το, περιμένετε για λίγα λεπτά και θέστε το και πάλι σε λειτουργία, πατώντας το κουμπί έναρξης.
  • Διαφορετικά εάν το πολυμηχάνημά σας ήταν απενεργοποιημένο, πατήστε το κουμπί έναρξης και περιμένετε να πραγματοποιήσει όλες τις διεργασίες εκκίνησης.

Σε κάθε περίπτωση, εάν το μηχάνημά σας δε δείχνει να λειτουργεί αποσυνδέστε το από το ρεύμα, περιμένετε για κάποια λεπτά, επανασυνδέστε το και εκκινήστε το πατώντας το κουμπί έναρξης. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει. Τότε θα χρειαστείτε τεχνική υποστήριξη.

Αφού λοιπόν καταφέρατε να θέσετε το φωτοτυπικό μηχάνημα ή τον εκτυπωτή σε λειτουργία, πριν από την πρώτη σας εκτύπωση θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω:

  1. Αρχικά φερθείτε στο μηχάνημά σας με φροντίδα. Καθαρίστε το από την σκόνη που μπορεί να υπάρχει λόγω μη χρήσης για το χρονικό διάστημα που έμεινε σε αδράνεια. Ελέγξτε το τζάμι του φωτοτυπικού μηχανήματος ή του εκτυπωτή για τυχόν υπολείμματα που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα εκτύπωσης.

  1. Ελέγξτε τα toner του μηχανήματός σας. Τα σύγχρονα μηχανήματα σας προειδοποιούν στην οθόνη αφής για οποιοδήποτε πρόβλημα στα toner του μηχανήματος. Σε περίπτωση που το περιεχόμενο του toner έχει στερεοποιηθεί το μηχάνημα θα σας προειδοποιήσει ότι το toner τελείωσε. Ανοίξτε το καπάκι και αφαιρέστε προσεκτικά το toner, ανακινήστε απαλά και επανατοποθετήσετε το. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα toner. Σας προτείνουμε να κάνετε όλη αυτήν την διαδικασία με προσοχή καθώς υπάρχει περίπτωση να λερωθείτε ή να λερώσετε τον χώρο.

  2. Ελέγξτε το χαρτί στις κασέτες του μηχανήματός σας καθώς ενδέχεται να έχει αλλοιωθεί. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ένα αλλοιωμένο χαρτί μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο μηχάνημα. Εάν λοιπόν το φωτοτυπικό μηχάνημα ή ο εκτυπωτής σας βρισκόταν για αρκετό διάστημα σε χώρο με υγρασία τότε το χαρτί θα πρέπει να αντικατασταθεί.

  3. Εάν διαθέτετε έγχρωμο μηχάνημα εκτυπώστε μια έγχρωμη σελίδα για να ελέγξετε την ποιότητα εκτύπωσης, διαφορετικά εκτυπώστε μια ασπρόμαυρη σελίδα.

  4. Σε περίπτωση που το μηχάνημα σας προειδοποιήσει για κάποια εμπλοκή ή κάποιο σφάλμα στην οθόνη του, ελέγξτε κατά πόσο είστε σε θέση να το επιλύσετε χωρίς την βοήθεια τεχνικού.

Εμπλοκή σε Kyocera Φωτοτυπικό Εμπολοκή σε Triumph Adler Πολυμηχάνημα Εμπλοκή σε Ricoh Φωτοτυπικό

Εάν παρόλα αυτά συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα η Zisopoulos βρίσκεται πάντα κοντά σας. Καλέστε μας στο 25210 81 431 ή αποστείλετέ μας ένα e-mail στο [email protected].

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Εξαιρετική συνεργασία και άμεση απάντηση και αντιμετώπιση προβλημάτων και αιτημάτων!

ΣX.ΕΠ.ΠΕ.Δ.ΠΑΓΓΑΙΟΥ - 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler