Πώς να αποφύγεις την εμπλοκή χαρτιού

Πώς να αποφύγεις την εμπλοκή χαρτιού

Από τις πιο συχνές βλάβες που καλούμαστε να επιλύσουμε είναι η εμπλοκή χαρτιού.



full screen

Συμβαίνει συχνά και κυρίως σε φωτοτυπικά μηχανήματα που διαχειρίζονται μεγάλο όγκο εργασιών και το χρησιμοποιούν αρκετά άτομα.

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Συνήθεις αιτίες εμπλοκής χαρτιού σε εκτυπωτές και φωτοαντιγραφικά μηχανήματα
    1. Λανθασμένη εισαγωγή χαρτιού
    2. Υπερφόρτωση του δίσκου χαρτιού
    3. Χρήση λανθασμένου μεγέθους ή τύπου χαρτιού
    4. Η υγρασία προκαλεί διόγκωση του χαρτιού
    5. Κατεστραμμένοι κύλινδροι ή άλλα μέρη του μηχανήματος
    6. Σκισμένο ή τσαλακωμένο χαρτί στο δίσκο
    7. Κακής ποιότητας μελάνι ή toner
    8. Θέματα συντήρησης εκτυπωτή
  2. Πώς να αποφύγεις την εμπλοκή χαρτιού

Συνήθεις αιτίες εμπλοκής χαρτιού σε εκτυπωτές και φωτοαντιγραφικά μηχανήματα

Οι εμπλοκές χαρτιού είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες εκτυπωτών και φωτοτυπικών μηχανημάτων. Η αντιμετώπισή τους μπορεί να είναι απογοητευτική και χρονοβόρα, αλλά η κατανόηση των κοινών αιτιών μπορεί να σε βοηθήσει να τις αποφύγεις από την αρχή. Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες αιτίες εμπλοκής χαρτιού:

Λανθασμένη εισαγωγή χαρτιού

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες εμπλοκών χαρτιού είναι η λανθασμένη εισαγωγή χαρτιού. Εάν τοποθετήσεις το χαρτί λανθασμένα, μπορεί να κολλήσει στον εκτυπωτή ή το φωτοτυπικό και να προκληθεί εμπλοκή. Βεβαιωσου ότι ακολουθείς τις οδηγίες για το συγκεκριμένο εκτυπωτή ή φωτοτυπικό για το πώς να τοποθετήσεις σωστά το χαρτί.

Υπερφόρτωση του δίσκου χαρτιού

Μια άλλη συχνή αιτία εμπλοκής χαρτιού είναι η υπερφόρτωση του δίσκου τροφοδοσίας. Εάν τοποθετήσεις πολύ χαρτί στο δίσκο, ο εκτυπωτής ή το φωτοτυπικό μπορεί να μην είναι σε θέση να τροφοδοτήσει σωστά το χαρτί, προκαλώντας εμπλοκή. Βεβαιωσου ότι γεμίζεις το δίσκο χαρτιού μόνο μέχρι τη συνιστώμενη χωρητικότητα.

Χρήση λανθασμένου μεγέθους ή τύπου χαρτιού

Η χρήση λανθασμένου μεγέθους ή τύπου χαρτιού μπορεί επίσης να προκαλέσει εμπλοκή χαρτιού. Βεβαιωσου ότι χρησιμοποιείς το σωστό μέγεθος και τύπο χαρτιού που συνιστάται για τον εκτυπωτή ή το φωτοτυπικό σου.

Η υγρασία προκαλεί διόγκωση του χαρτιού

Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει διόγκωση του χαρτιού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εμπλοκές χαρτιού. Βεβαιώσου ότι αποθηκεύεις το χαρτί σου σε στεγνό μέρος και αποφύγε την έκθεσή του σε υψηλή υγρασία.

Κατεστραμμένοι κύλινδροι ή άλλα μέρη του μηχανήματος

Τα κατεστραμμένα ρολά ή άλλα εξαρτήματα του μηχανήματος μπορούν επίσης να προκαλέσουν εμπλοκές χαρτιού. Εάν παρατηρήσεις οποιαδήποτε βλάβη στον εκτυπωτή ή το φωτοτυπικό σου, φρόντισε να καλέσεις το τεχνικό τμημα για να επισκευαστεί το συντομότερο δυνατό για να αποφύγεις περαιτέρω προβλήματα.

Σκισμένο ή τσαλακωμένο χαρτί στο δίσκο

Το σκισμένο ή τσαλακωμένο χαρτί στο δίσκο μπορεί να προκαλέσει εμπλοκές χαρτιού. Βεβαιωσου ότι έχεις αφαιρέσει οποιοδήποτε σκισμένο ή τσαλακωμένο χαρτί από το δίσκο τροφοδοσίας χαρτιού.

Κακής ποιότητας μελάνι ή toner

Η χρήση κασετών τόνερ ή μελανοδοχείων χαμηλής ποιότητας μπορεί να προκαλέσει εμπλοκές χαρτιού. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς υψηλής ποιότητας, είτε συμβατά είτε original toner ή μελάνια.

Θέματα συντήρησης εκτυπωτή

Φροντίδα Φωτοτυπικού Φροντίδα Αυτόματου Τροφοδότη Εγγράφων 5 σημάδια ότι το Φωτοτυπικό Χρειάζεται Service

Ζητήματα συντήρησης του εκτυπωτή, όπως φθαρμένοι κύλινδροι, βρώμικοι αισθητήρες ή χαμηλά επίπεδα μελανιού, μπορούν επίσης να προκαλέσουν εμπλοκές χαρτιού. Βεβαιώσου ότι καθαρίζεις σωστά τον εκτυπωτή ή φωτοτυπικό σου και τηρείς πιστά τα service που πρέπει να γίνονται. Ένα συμβόλαιο συντήρησης θα σε βοηθήσει στην σωστή συντήρηση του μηχανήματός σου.

Κατανοώντας τις συνήθεις αιτίες των εμπλοκών χαρτιού, μπορείτε να λάβεις τα μέτρα σου για να τις αποτρέψεις.

Πώς να αποφύγεις την εμπλοκή χαρτιού

Τήρησε ευλαβικά τα παρακάτω βήματα για να αποφύγεις την εμπλοκή χαρτιού:

  1. Μην υπερφορτώνεις το συρτάρι ή αλλιώς την κασέτα τροφοδοσίας χαρτιού.

  2. Πριν τοποθετήσεις το νέο χαρτί στο συρτάρι τροφοδοσίας, αφαίρεσε το προηγούμενο και “χτύπησε” τη νέα στοίβα χαρτιού σε μια επίπεδη επιφάνεια ώστε να ευθυγραμμιστούν οι άκρες και στη συνέχεια τοποθέτησε το νέο χαρτί στο συρτάρι.

  3. Φρόντισε οι οδηγοί χαρτιού στο συρτάρι (πλάτους και μήκους) να είναι σωστά ρυθμισμένοι ώστε να εφαρμόζουν ναι μεν στο χαρτί χωρίς ωστόσο να το πιέζουν.

  4. Βεβαιώσου πως το συρτάρι είναι σωστά τοποθετημένο.

  5. Δεν πρέπει ποτέ να αλλάζεις χαρτί ενώ το μηχάνημα βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας.

  6. Για να αποφύγεις την εμπλοκή χαρτιού καλό είναι να χρησιμοποιείς τους τύπους και τα μεγέθη χαρτιού που συστήνει ο κατασκευαστής του μηχανήματος.

  7. Φυσικά, απέφυγε να εκτυπώνεις σε χαρτί που είναι ήδη κατεστραμμένο, τσαλακωμένο ή έχει επάνω του συρραπτικά ή συνδετήρες.

  8. Προστάτευσε το χαρτί από την υγρασία, διατηρώντας τη συσκευασία σε μέρος που δεν είναι πολύ υγρό ή πολύ ξηρό – σε κάποιο συρτάρι γραφείου ή σε ντουλάπα.

  9. Αν πάλι έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό χαρτί φρόντισε να επιλέξεις τις σωστές ρυθμίσεις στο μηχάνημα σου ώστε να μπορέσει να το επεξεργαστεί και ανάλογα το μηχάνημα.

Εμπλοκή σε Kyocera Φωτοτυπικό Εμπολοκή σε Triumph Adler Πολυμηχάνημα Εμπλοκή σε Konica Minolta Φωτοτυπικό

Αν πάραυτα το πρόβλημα συνεχίζεται, ίσως ήρθε η ώρα να μας καλέσεις. Ένας τεχνικός από την ομάδα μας θα βρίσκεται σύντομα στο χώρο σου να λύσει το πρόβλημα και να σε συμβουλεύσει για τη σωστή χρήση των εκτυπωτικών σου μηχανημάτων.

Μάθε περισσότερα για την τεχνική υποστήριξη που προσφέρει ο ZISOPOULOS και τα προνόμια που σου χαρίζει η υπηρεσία Συμβόλαιο Συντήρησης.

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Ταχεία εξυπηρέτηση στις καλύτερες τιμές. Ευχαριστούμε πολύ Ζησοπουλάκια!

Στεργιούλας Α.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler