Οι τρεις αόρατοι εχθροί του εξοπλισμού σου

Οι τρεις αόρατοι εχθροί του εξοπλισμού σου

Ήξερες ότι οι συνθήκες του περιβάλλοντα σου χώρου μπορούν να επηρεάσουν την λειτουργία του φωτοτυπικού σου μηχανήματος;

Και όμως μπορούν και σκεφτήκαμε να σου τους επισημάνουμε ώστε να “φροντίσεις για να έχεις”.

Γρήγορη Περιήγηση

 1. Εχθρός Νο. 1: Υγρασία
 2. Εχθρός Νο. 2: Σκόνη
 3. Εχθρός Νο. 3: H μη σωστή τοποθέτηση


full screen

Αρχικά θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι τα φωτοτυπικά μηχανήματα ή οι εκτυπωτές είναι εξίσου ευαίσθητα με έναν υπολογιστή και απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και προσοχή. Μάθε παρακάτω τι μπορεί να τους βλάψει, ακολούθα τις συμβουλές της #zisopoulosteam και βγες κερδισμένος!

Εχθρός Νο. 1: Υγρασία

Τοποθετώντας είτε το φωτοτυπικό μηχάνημα είτε τον εκτυπωτή σου σε σημείο με αυξημένη υγρασία όπως μια κουζίνα, ένα μπάνιο ή και ένα μπαλκόνι (το έχουμε συναντήσει και αυτό) αυξάνεις τις πιθανότητες να δημιουργηθεί εμπλοκή χαρτιού και οι λόγοι είναι δύο:

 • Εάν το ποσοστό περιεκτικότητας σε υγρασία είναι υψηλό, η άκρη του χαρτιού μπορεί να στραβώσει ή να αποκτήσει κυματοειδή μορφή. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να στραβώσει το χαρτί, να επηρεάσει την ποιότητα της εκτύπωσης ή να δημιουργήσει εμπλοκές.
 • Η υγρασία - όπως και η αλμύρα της θάλασσας - επηρεάζουν το φωτοτυπικό μηχάνημα και όπως γνωρίζουμε κανένας εξοπλισμός (πέρα από τους αφυγραντήρες) δεν είναι φίλος αυτής! Οξειδώνονται μέρη του μηχανήματος, δημιουργούνται εμπλοκές και μπορεί να επηρεαστεί μέχρι και το hardware του εξοπλισμού.

Εχθρός Νο. 2: Σκόνη

Αφήνοντας τον εκτυπωτή ή το φωτοτυπικό μηχάνημα εκτεθειμένο σε σκόνη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επηρεαστεί η λειτουργία του. Χαρακτηριστικές βλάβες που παρουσιάζονται είναι:

 • Η ποιότητα της εκτύπωσης είναι ¨αχνή¨
 • Λερώνονται οι αισθητήρες
 • Λερώνεται το “τζάμι” του μηχανήματος και επηρεάζεται η ποιότητα αντιγράφου.

Για αυτό λοιπόν, προσπάθησε να διατηρείς το φωτοτυπικό μηχάνημα σου όσο μπορείς καθαρό και αν σκοπεύεις να κάνεις κάποια εργασία στον χώρο σου – φρόντισε το μηχάνημα να είναι καλυμμένο!

Εχθρός Νο. 3: H μη σωστή τοποθέτηση

Όταν τοποθετείς τον εκτυπωτή ή το πολυμηχάνημα επέλεξε προσεκτικά τη θέση του μηχανήματος.

 • Φρόντισε το μηχάνημα να βρίσκεται όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε πρίζα. Αυτό θα επιτρέψει την εύκολη αποσύνδεση του καλωδίου ρεύματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 • Κρατησέ το μακριά από σκόνη και υγρασία όπως αναφέραμε και πιο πάνω
 • Βεβαιώσου ότι το δωμάτιο όπου χρησιμοποιείς το μηχάνημα είναι καλά αεριζόμενο και ευρύχωρο. Ο καλός αερισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός όταν γίνεται εντατική χρήση του μηχανήματος και για αυτό και είναι καλό να υπάρχει μια απόσταση των 10 περίπου εκατοστών από τον τοίχο ή κάποιο έπιπλο. Αυτό επιτρέπει στο μηχάνημα να “αναπνέει” και δίνει χώρο στον τεχνικό να εργαστεί σε περίπτωση βλάβης.
 • Φρόντισε το μηχάνημα να είναι τοποθετημένο σε στέρεη και επίπεδη βάση -οχι πάνω σε βιβλία, γλάστρες ή ανισόπεδα δάπεδα.

Ένα φωτοτυπικό μηχάνημα ή ένας εκτυπωτής αντίστοιχα όταν συντηρούνται σωστά μπορούν να σου βγάλουν μεγάλο όγκο εργασιών, απαραίτητων για μία επιχείρηση, κερδίζοντάς σου χρόνο και χρήματα. Επομένως είναι σημαντικό να τον προσέχεις και να φροντίζεις για τη σωστή και ομαλή λειτουργία του ώστε να “συνεργαστείτε” όσο γίνεται περισσότερο!

Η #zisopoulosteam είναι κοντά σου και μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας εάν κάτι επιπλέον σε προβληματίζει με e-mail ή και τηλεφωνικά στο 25210 81 431

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και σωστή εξυπηρέτησή σας

Σταμπουλόγλου Χαράλαμπος

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler