Σε τι διαφέρει ένα συμβατό toner από ένα γνήσιο;

Σε τι διαφέρει ένα συμβατό toner από ένα γνήσιο;

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να σου δώσουμε κάποιες απαντήσεις για τους τύπους μελανιών και toner που μπορείς να βρεις στην αγορά.

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Τί μπορείς να βρεις στην αγορά;
  2. Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στις τιμές;
  3. Διαφορές original και συμβατών μελανιών
  4. Συμπεράσματα



full screen

Τί μπορείς να βρεις στην αγορά;

  • Original ή αυθεντικά: Αυτά τα μελάνια και toner έχουν κατασκευαστεί από την ίδια την εταιρεία που κατασκευάζει και τους εκτυπωτές και τα πολυμηχανήματα ή

  • Συμβατά μελάνια ή toner είναι κατασκευασμένα από μια ανεξάρτητη εταιρεία και δεν έχουν κάποια σύνδεση με την εταιρεία που κατασκευάζει εκτυπωτές.

  • Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία μελανιών ή toner. Τα ανακατασκευασμένα ή αναγομωμένα μελάνια ή toner. Είναι τα αυθεντικά μελάνια που έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη τα οποία καθαρίζονται και ξαναγεμίζονται με μελάνι ή γραφίτη.

Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στις τιμές;

Οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα ψάχνοντας την μαγική συνταγή:

  • Ποιότητα περιεχομένου

  • Ποσότητα περιεχομένου

  • Απόδοση εκτυπώσεων

  • Έρευνα και Τεχνολογία κατασκευής

Οι εταιρείες που έχουν κατασκευάσει τα εκτυπωτικά μηχανήματα έχουν επενδύσει αρκετά στην έρευνα και ανάπτυξη μελανιών ή toner, έτσι ώστε εσύ να απολαμβάνεις υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις.

Τα αυθεντικά toner ή μελάνια προστατεύουν το μηχάνημά σου καθώς είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να χρησιμοποιείται η κατάλληλη ποσότητα μελανιού ή γραφίτη ανάλογα με την εντολή εκτύπωσης. Επομένως προστατεύονται μέρη του μηχανήματος από υπολείμματα που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο μηχάνημα.

Από την άλλη τα συμβατά, έχοντας ένα ευρύ φάσμα τιμών, σου υπόσχονται την άψογη λειτουργία του μηχανήματός σου, χωρίς βλάβες, η ποιότητα εκτύπωσης όμως μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής τους.

Η αλήθεια είναι πως τα συμβατά μελάνια δεν έχουν όλα την ίδια ποιότητα. Εδώ θα πρέπει να κάνεις την έρευνά σου και να δεις ποιό είναι κατάλληλο για τον εκτυπωτικό εξοπλισμό σου.

Οι περισσότερες εταιρείες που παράγουν συμβατά μελάνια προσπαθούν να κρατήσουν την υψηλή ποιότητα εκτύπωσης και πολλές φορές σου δίνουν και μεγαλύτερη απόδοση σελίδων.

Διαφορές original και συμβατών μελανιών

Ας δούμε αναλυτικότερα τις διαφορές παρουσιάζοντας παράλληλα και κάποια facts

  • Η πιο εμφανής διαφορά είναι φυσικά στην τιμή, είναι όμως και η πιο σημαντική;

Δηλαδή συμβαδίζει η τιμή με την ποιότητα και την ποσότητα εκτυπώσεων που απαιτεί η εργασία σου;

  • Η συσκευασία

  • Η ποιότητα εκτύπωσης

Με ένα original η ποιότητα εκτύπωσης είναι αυτή που σου περιγράφει ο κατασκευαστής στο φυλλάδιο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Με το συμβατό ενδέχεται να προκύψουν αποκλίσεις.

  • Ο αριθμός εκτιμώμενων αντιγράφων - πόσα αντίγραφα τυπώνει το κάθε μελάνι ή toner;

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τί σημαίνει αριθμός εκτιμώμενων αντιγράφων;

Κάθε toner ή μελάνι που αγοράζεις σου δίνει και τον εκτιμώμενο αριθμό αντιγράφων με κάλυψη κειμένου 5% σε σελίδα Α4. Εάν όμως οι εκτυπώσεις σου περιέχουν πολλές εικόνες ή εκτυπώνεις σε υψηλή ανάλυση τότε ο αριθμός αντιγράφων μειώνεται .

Για το original ο κατασκευαστής σου παρέχει τον εκτιμώμενο αριθμό ενώ στα συμβατά υπάρχουν αποκλίσεις.

#ZisoTip: Εάν οι ανάγκες σου σε toner ή μελάνι είναι μεγάλες και ο αριθμός αντιγράφων σου υψηλός τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείς ποιο αναλώσιμο προτιμάς, original ή συμβατό και μήπως πρέπει να αναβαθμίσεις τον εκτυπωτικό εξοπλισμό σου.

  • Λειτουργικό κόστος και κόστος συντήρησης μηχανήματος.

Χρησιμοποιώντας αυθεντικά μελάνια ή toner σε συνδυασμό με αυθεντικά ανταλλακτικά και αναλώσιμα και κάνεις και ορθή χρήση των μηχανημάτων, τότε ο κατασκευαστής σου καλύπτει βλάβες εντός εγγύησης και σε διαβεβαιώνει για τον χρόνο ζωής κάθε εξαρτήματος.

Έτσι μπορείς να υπολογίσεις το λειτουργικό κόστος και κόστος συντήρησης του εκτυπωτικού σου εξοπλισμού.

Με τα συμβατά μελάνια δεν είναι ξεκάθαρη η απόδοσή τους καθώς οι κατασκευαστές είναι πολλοί και οι ποιότητες διαφέρουν. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις και να συνεργαστείς με κάποιον προμηθευτή ο οποίος μπορεί να σου παρέχει και after sales υποστήριξη σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποια ασυμβατότητα. Υπάρχουν προμηθευτές που μπορούν να σε διαβεβαιώσουν για την ποιότητα των συμβατών που διαθέτουν στην αγορά.

Συμπεράσματα

Εάν θέλεις την μέγιστη απόδοση από τον εκτυπωτή ή το πολυμηχάνημά σου τότε όλοι οι προμηθευτές θα σου προτείνουν να ακολουθήσεις τις οδηγίες του κατασκευαστή: την αγορά αυθεντικών μελανιών ή toner σε συνδυασμό με το κατάλληλο χαρτί καθώς και την τήρηση των προβλεπόμενων service του μηχανήματος

Εάν όμως μπορείς να βρεις κάποιον προμηθευτή που να σε διαβεβαιώνει για την ποιότητα των συμβατών toner ή μελανιών τότε λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και συμβατά.

Σε περίπτωση που θέλεις να γνωρίζεις περισσότερα για τον εκτυπωτικό εξοπλισμό σου μπορείς να κάνεις μια εγγραφή εδώ

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Όλα τα τμήματά σας παρεχουν εξαιρετικές υπηρεσίες και άψογη εξυπηρέτηση. Όποτε σας χρειαστήκαμε ήσασταν δίπλα μας το συντομότερο!!!

Νικολαίδης Α.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler