Τα περισσότερα Φοροτεχνικά και Λογιστικά γραφεία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με πολλές αρμοδιότητες όπως καταχώρηση παραστατικών, μεσολάβηση για συναλλαγές με δημοσίους φορείς και «μάχονται» με την γραφειοκρατία, καθώς οι φορολογικές και ασφαλιστικές νομοθεσίες αλλάζουν διαρκώς.
Γρήγορη Περιήγηση
Η βασικότερη πρόκληση των λογιστών είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να παρέλθει η ημερομηνία καθώς τα πρόστιμα είναι "τσουχτερά".
Εάν είσαι λογιστής και διαβάζεις αυτό το άρθρο μην αναστενάζεις βαριά, απλά πάρε μια βαθιά ανάσα καθώς υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να οργανωθείς για να εργάζεσαι γρηγορότερα.
Κι αν τα έχεις ήδη, με το "Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών" μπορείς να τα αναβαθμίσεις
Ποια είναι τα βασικά εργαλεία που χρειάζεται ένα Λογιστικό γραφείο;
1. Υπολογιστής
O υπολογιστής σε ένα λογιστικό γραφείο αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του φόρτου εργασίας. Εξαιτίας αυτού, θα χρειαστείς έναν γρήγορο και ικανό υπολογιστή. Φρόντισε να αγοράσεις έναν υπολογιστή που διαθέτει την υπολογιστική ισχύ για να "τρέχει" το λογισμικό διαχείρισης εγγράφων και το φορολογικό σου λογισμικό.
Σκέψου αν σε βολεύει ένας σταθερός υπολογιστής ή ένα laptop.
Έχει αρκετό χώρο το γραφείο σου για ένα σταθερό υπολογιστή;
Θα ήθελες να έχεις την ευελιξία να παίρνεις τη δουλειά σου μαζί στο σπίτι ή σε ένα ραντεβού με έναν πελάτη για παρουσίαση αποτελεσμάτων ή νέων δεδομένων;
Εμείς έχουμε να σου προτείνουμε ένα Laptop:
Dell Latitude 3510
Κατάλληλος για επαγγελματική χρήση με ελαφρύ και λεπτό σχεδιασμό. Η μπαταρία του διαρκεί για περίπου 8 ώρες, έτσι ώστε να μην διακόπτεται η εργασία. Διαθέτει θύρες, Ethernet, HDMI, USB 2.0, USB 3.2, USB-C, Wi-Fi, Bluetooth, για σύνδεση με βοηθητικό εξοπλισμό.
|
![]() |
Αφού λοιπόν επιλέξεις τον κατάλληλο υπολογιστή για εσένα, έχω μερικά tips να σου δώσω:
-
Μην αποφεύγεις την συντήρηση του laptop καθώς έτσι διασφαλίζεις τη σωστή λειτουργία αυτού.
-
Διέγραψε αρχεία ή έγγραφα που δε σου είναι πλέον απαραίτητα.
-
Απέφυγε τη λήψη περιττών προγραμμάτων - είναι πιθανό να τον επιβραδύνουν.
-
Φρόντισε να εγκαταστήσεις ένα λογισμικό προστασίας από ιούς - antivirus.
2. Εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα
Σίγουρα εκτυπώνεις αρκετά και σίγουρα εκτυπώνεις και σαρώνεις έγγραφα τα οποία αποθηκεύεις ή παραδίδεις στους πελάτες σου.
Πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά σκέψου τον όγκο εκτυπώσεων σου ανά μήνα και αποφάσισε σύμφωνα με τον όγκο των αντιγράφων σου τι εξοπλισμό θα επιλέξεις.
Εκτυπώνεις συχνά; Τηρείς ηλεκτρονικό αρχείο;
Τότε θα πρέπει να σκεφτείς τη λύση ενός πολυμηχανήματος.
Ένα πολυμηχάνημα θα σε κατευθύνει προς μια λύση γραφείου με λιγότερο χαρτί με μόνο απαραίτητες εκτυπώσεις, καθώς έχει την δυνατότητα να σαρώνει και να αποθηκεύει στον υπολογιστή σου ή στο cloud ή να αποστέλλει σε κάποιο email.
Σου προτείνω:
Utax P-C2655W MFP
Διαθέτει πίνακα ελέγχου με συνδυασμό έγχρωμης LCD οθόνης και αλφαριθμητικών πλήκτρων για εύκολο χειρισμό. Διαθέτει 1 δίσκο τροφοδοσίας χαρτιού 250 Α4 φύλλων το οποίο είναι επεκτάσιμο. Ο Αυτόματος Τροφοδότης μπορεί να σαρώσει και τις 2 πλευρές ενός εγγράφου και να τις αντιγράψει ή αποστείλει σε ένα email ή αποθηκεύσει στον υπολογιστή ή αποστείλει με fax. Δημιουργεί επαγγελματικά έγγραφα με ανάλυση έως 1.200 dpi
|
![]() |
Ricoh IM 2702
Ευέλικτο σύστημα που εκτυπώνει γρήγορα σε μέγεθος χαρτιού έως Α3. Είναι εξοπλισμένο με αυτόματο τροφοδότη εγγράφων αναστροφής (ARDF) για να σαρώνει έγγραφα εύκολα. Μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυό σου ασύρματα, έτσι μπορείς να επιλέξεις τον κατάλληλο χώρο τοποθέτησής του. Μπορείς να τροφοδοτήσεις τον δίσκο χαρτιού με έως 500 Α4 φύλλα
|
![]() |
Και αφού παραπάνω αναφέρθηκε η αποθήκευση στο cloud, τι γνωρίζεις για αυτό; Εσύ που αποθηκεύεις το ηλεκτρονικό σου αρχείο; Ρίξε μια ματιά σε ένα προηγούμενο άρθρο για να ενημερωθείς περαιτέρω.
3. Φοροτεχνικό και Λογιστικό Λογισμικό
Το 3ο από τα πιο σημαντικά εργαλεία ενός λογιστή είναι το λογισμικό που θα χρησιμοποιήσει για να διεκπεραιώσει όλες τις εργασίες του.
Ως γνωστόν οι λογιστές στα ελληνικά δεδομένα δεν έχουν κάποια εξειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο τομέα, αλλά αναλαμβάνουν ένα εύρος αρμοδιοτήτων για κάθε ιδιώτη ή επιχείρηση.
Υπάρχουν αρκετά αξιόλογα λογισμικά που πωλούνται ως σουίτες ή και μεμονωμένα για εργασίες Μισθοδοσίας, Λογιστικής Διαχείρισης, Γενικής Λογιστικής, Εσόδων-Εξόδων, Φ.Π.Α. Ακινήτων, Φορολογικά, ΕΣΠΑ, κ.λπ.
Σε κάποιες από αυτές τις σουίτες συγκαταλέγονται και λογισμικά CRM - διαχείρισης πελατών
Ενδεικτικά κάποια αξιόλογα προγράμματα είναι από τις εταιρείες:
Σου φάνηκε χρήσιμο αυτό το άρθρο; Αν ναι γράψου στο newsletter για περισσότερη ενημέρωση.
Εάν ενδιαφέρεσαι για αγορά εξοπλισμού για το γραφείο σου μπορείς να επικοινωνήσεις μέσω: