Τα τέσσερα «εργαλεία» της τηλεργασίας

Τα  τέσσερα «εργαλεία» της τηλεργασίας

Τους τελευταίους μήνες η τηλεργασία ή αλλιώς η εργασία από το σπίτι, εφαρμόζεται όλο και σε περισσότερες επιχειρήσεις και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμη.

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Ήσυχο περιβάλλον
  2. Καλή σύνδεση διαδικτύου
  3. Κατάλληλα εργαλεία
  4. Εφαρμογές και πλατφόρμες

Στο παρελθόν η απομακρυσμένη εργασία δεν ήταν κάτι συνηθισμένο και οι εργοδότες το αντιμετώπιζαν με καχυποψία και άρνηση. Καθημερινά όμως αυτό αλλάζει και παρατηρούμε ολοένα και περισσότερους επιχειρηματίες να οδεύουν προς τη λύση της τηλεργασίας.


full screen

Για να μπορέσει όμως η απομακρυσμένη εργασία να είναι λειτουργική και να μην χάνει σε παραγωγικότητα χρειάζονται κάποια «εργαλεία» που θα βοηθήσουν τον κάθε υπάλληλο να εργαστεί με ταχύτητα χωρίς να χαθεί η ποιότητα της δουλειάς του.

Ήσυχο και ασφαλές περιβάλλον

Ο χώρος που θα επιλέξεις για εργασία μέσα στο σπίτι, φρόντισε να είναι μεν άνετος, αλλά να μην σε αποσυντονίζει και καταλήγεις να ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο πέρα από την δουλειά στον υπολογιστή. Η ηρεμία στο χώρο που θα εργάζεσαι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοση και στην παραγωγικότητα σου και όσο και αν σου φαίνεται μικρής σημασίας, δεν είναι. Πολύ εύκολα μπορείς να «χάσεις την μπάλα», να παρασυρθείς από όσα γίνονται μέσα στο σπίτι και να πανικοβληθείς από όσα άφησες πίσω γιατί νόμιζες πως έχεις χρόνο.

Καλή σύνδεση διαδικτύου

Ταχύτητα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Φρόντισε η σύνδεση διαδικτύου που έχεις επιλέξει στο σπίτι σου να είναι γρήγορη και ασφαλής. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να περιμένεις να ανέβει ή να κατέβει κάτι που χρειάζεσαι άμεσα και αυτό να είναι κολλημένο στο loading ή στο downloading αντίστοιχα.

Κατάλληλα εργαλεία

Φυσικά για να είσαι παραγωγικός χρειάζεσαι και τα κατάλληλα «εργαλεία», και δεν αναφερόμαστε στα κατσαβίδια, αλλά σε υπολογιστή ή laptop που θα καλύπτει τις ανάγκες σου και σε εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα κατάλληλο για τις εργασίες μικρού όγκου. Σήμερα οι επιλογές είναι πολλές και ευτυχώς τα καταστήματα τεχνολογίας μπορούν να ανταποκριθούν πλέον σε οποιοδήποτε κριτήριο προτίμησης.

Εφαρμογές και πλατφόρμες

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες και εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να μοιράζεσαι αρχεία με τους συναδέλφους σου και να επικοινωνείτε μεταξύ σας σαν να ήσαστε στο ίδιο γραφείο. Ενημερώσου στο διαδίκτυο, συζήτησέ το με τους συναδέλφους και τον εργοδότη σου και διαλέξτε αυτήν που σας εξυπηρετεί περισσότερο!

Ορισμένες φορές η τηλεργασία μπορεί να γίνει πιο δύσκολη και απαιτητική, ειδικά αν δεν δώσεις τη βαρύτητα που πρέπει ή δεν έχεις τα κατάλληλα μέσα. Ωστόσο είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια ή θα ήθελες να ενημερωθείς για εξοπλισμό – laptop, εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα – μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο τηλέφωνο 25210 81 431 ή να μας αποστείλεις email στο [email protected] και θα χαρούμε να σε εξυπηρετήσουμε.

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Λειτουργείτε με επαγγελματισμό. Συνεπείς στα ραντεβού. Απαντάτε στα τηλέφωνα και δίνετε λύσεις και μετά την πώληση του προϊόντος σας. Πάρα πολύ καλοί σε παροχές υπηρεσιών. Τι άλλο να θέλει ένας επαγγελματίας που αγόρασε προϊόντα από την εταιρεία σας; Σας ευχαριστώ.

Σκούφης Π.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler