Οδηγός Τεχνολογικού Εξοπλισμού Δικηγορικού Γραφείου

Οδηγός Τεχνολογικού Εξοπλισμού Δικηγορικού Γραφείου

Μπαίνεις στο πλήρως ανακαινισμένο καινούργιο εργασιακό χώρο σου.

Γραφείο, βιβλιοθήκη, καρέκλες, γραμματεία. Όλα καινούργια, όμορφα τακτοποιημένα και σου λείπει ακόμη ο τεχνολογικός εξοπλισμός.

Τί χρειάζεται ένα δικηγορικό γραφείο ή καλύτερα τι χρειάζεσαι εσύ για να κάνεις την εργασία πιο εύκολη και πλήρως λειτουργική.


full screen

Πλέον ο τεχνολογικός εξοπλισμός σε ένα σύγχρονο γραφείο είναι απαραίτητος για να απλοποιήσεις τη ροή των εργασιών σου. Πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά και να κάνεις την έρευνα αγοράς σου. Να ρωτήσεις τον προμηθευτή τι σου προτείνει. Να συνομιλήσεις με κάποιον συνεργάτη σου.

Τί θα χρειαστείς;

  1. Υπολογιστή
  2. Περιφερειακά Υπολογιστή
  3. Εκτυπωτικό εξοπλισμό
  4. Ασύρματες συσκευές
  5. Τηλέφωνο
  6. Δικτύωση γραφείου

Δες παρακάτω τις συμβουλές μας και πάρε τον χρόνο σου μελετώντας καθώς θα χρειαστεί να συνεργαστείς άψογα με τον τεχνολογικό εξοπλισμό του γραφείου σου.

Υπολογιστή

Desktop - Σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής

Σκέψου ότι ένας σταθερός υπολογιστής είναι εύκολα επεκτάσιμος.

Τι εννοώ; Μπορείς αν χρειαστείς περισσότερη “δύναμη” από τον υπολογιστή σου να τον αναβαθμίσεις με έναν νέο επεξεργαστή. Χρειάζεσαι περισσότερη μνήμη τότε αναβαθμίζεις τον σκληρό δίσκο. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι πιάνει περισσότερο χώρο.

Laptop

Μπορείς να βρεις πολύ οικονομικά και εμφανίσιμα laptop αλλά σκέψου τις εργασίες που έχεις να κάνεις ως δικηγόρος και διάλεξε ένα με την ανάλογη υπολογιστική δύναμη. Υπάρχουν και πολλά αξιόλογα καταστήματα που μπορούν να σε προμηθεύσουν με ανακατασκευασμένα laptop. Μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύς με χαμηλότερο κόστος.

Tip: Εάν έχεις γραμματεία τότε ο συνδυασμός ενός desktop υπολογιστή για το γραφείο της γραμματείας και ενός laptop για το δικό σου γραφείο είναι ιδανικός. Το laptop μπορείς να το έχεις μαζί σου σε εξωτερικά ραντεβού.

Περιφερειακά Υπολογιστή

Οθόνη

Υπάρχουν οθόνες σε διαφορετικά μεγέθη και ανάλυση. Έλεγξε τι είναι αυτό που θα σε βοηθήσει στη δουλειά σου. Συνήθως οθόνες πολλών ιντσών σου δίνουν την δυνατότητα να τις χωρίσεις σε τμήματα και να έχεις ανοιχτά μπροστά σου πολλά παράθυρα. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει σε σύνθετες εργασίες. Επίσης υπάρχουν οθόνες με ενσωματωμένα web camera, μικρόφωνο και ηχεία, αποσυμφορίζοντας από επιπλέον εξοπλισμό πάνω στο γραφείο σου.

Εργονομικό πληκτρολόγιο

Θα σε βοηθήσει στην πληκτρολόγηση των εγγράφων σου

Ποντίκι

Απαραίτητο εάν καταλήξεις σε desktop και για να μην έχεις πολλά καλώδια υπάρχουν και τα ασύρματα. Έχε στο συρτάρι σου πάντα backup μπαταρία.

Κάμερα - Μικρόφωνο

Έχεις κάποιο online meeting; Στην περίπτωση του laptop είναι πιο εύκολα τα πράγματα καθώς έχουν ενσωματωμένα κάμερα με μικρόφωνο. Μην παραλείψεις να ελέγξεις τις λειτουργίες που σου παρέχουν αυτά. Έχεις καθαρή εικόνα; Υπάρχει λειτουργία απομόνωσης ήχων στο παρασκήνιο; Είναι παράμετροι που βοηθούν σε ένα επιτυχημένο web meeting.

Τώρα στην περίπτωση του desktop οι επιλογές και το εύρος τιμών ποικίλουν. Υπάρχουν κάμερες με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Έλεγξε κι εδώ τα χαρακτηριστικά.

Μην ξεχνάς ότι πρέπει να φαίνεσαι και να ακούγεσαι καθαρά.

Αποθήκευση εγγράφων σε ψηφιακή μορφή

  • Εξωτερικός σκληρός δίσκος
  • USB flash drives τα γνωστά ως στικάκια
  • Υπάρχει και η επιλογή της cloud αποθήκευσης όπου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε έναν ευρύ κατάλογο παρόχων που σου προσφέρουν ασφάλεια δεδομένων με ένα μηνιαίο κόστος.

Εκτυπωτικό εξοπλισμό

Η έρευνα και οι μελλοντικές απαιτήσεις της δουλειά σου θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τον κατάλληλο εκτυπωτικό εξοπλισμό για το δικηγορικό σου γραφείο.

Καταρχάς η ειδίκευσή σου σε κάποιο Δίκαιο και ο όγκος εργασιών θα σε βοηθήσουν με κάποια χαρακτηριστικά.

Το πρώτο tip που θα σου δώσω αφορά στην τιμή. !!!Τιμή ΣΟΚ!!! μπορεί όντως να είναι μια ευκαιρία αλλά δες λίγο τα αναλώσιμά του; Τσέκαρε την τιμή τους και πόσες είναι οι εκτιμώμενες σελίδες εκτύπωσης; Συμφέρει;

Πάμε τώρα να το δούμε αναλυτικότερα:

  • Ταχύτητα εκτύπωσης

Εάν στο γραφείο σου είσαι μόνο εσύ τότε ένας εκτυπωτής laser με ταχύτητα τις 20 σελίδες το λεπτό είναι ιδανικός. Εάν είστε ένα δίκτυο συνεργατών 3-5 ατόμων τότε δείτε για έναν εκτυπωτή laser με ταχύτητα 50 σελίδων το λεπτό. Για μεγάλες δικηγορικές εταιρείες σίγουρα χρειάζεται κάποιο επαγγελματικό φωτοτυπικό μηχάνημα.

  • Έγχρωμο ή ασπρόμαυρο

Σκέψου αν θα χρειαστεί να εκτυπώσεις έγχρωμα έγγραφα, φωτογραφίες από κάποιο ατύχημα, αεροφωτογραφίες για κάποιο οικόπεδο ή κάτι άλλο το οποίο χρειάζεται η έγχρωμη εκτύπωση.

  • Μέγεθος χαρτιού

Υπάρχουν διαθέσιμοι εκτυπωτές Α3 και Α4. Γενικά ισχύει ότι το κόστος συντήρησης ενός Α3 φωτοτυπικού μηχανήματος είναι χαμηλότερο σε σχέση με έναν Α4. Επίσης εάν είστε μια ομάδα δικηγόρων που μοιράζεστε την ίδια επαγγελματική στέγη τότε ένας Α3 θα σας βοηθήσει και πρακτικά. Ο καθένας επιλέγει το συρτάρι τροφοδοσίας χαρτιού του και εκτυπώνει από αυτό.

  • Τι άλλο μπορεί να σου προσφέρει ένα μηχάνημα που θα βοηθήσει στην καθημερινή σου εργασία και δεν θα χάνεις χρόνο;

    • Εκτύπωση σε διπλή όψη Μπορείς να επιλέξεις ένα επιπλέον εξάρτημα εσωτερικό ή εξωτερικό, τον λεγόμενο σελιδοποιητή που βγάζει τα έγγραφά σου ταξινομημένα συρραμμένα ή με τρύπες έτοιμα για να καταχωρηθούν στο αρχείο σου.

    • Και εδώ σου φέρνω και μια άλλη παράμετρο. Θα χρειαστείς scanner; Μήπως ένα πολυμηχάνημα ή φωτοτυπικό μηχάνημα θα σε συνέφερε περισσότερο από έναν απλό εκτυπωτή;

      • Σίγουρα χρειάζεται να εκτυπώσεις αντίγραφα
      • Έχεις σκεφτεί την τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου;
      • Υπάρχουν πολυμηχανήματα με τροφοδότη στο πάνω μέρος που σου επιτρέπουν την σάρωση διπλής όψης εγγράφων ή και ταυτόχρονης σάρωσης διπλής όψης που σου γλιτώνει αρκετό χρόνο.
Αποθήκευση εγγράφου στον υπολογιστή σου από Kyocera Φωτοτυπικό σου Αποθήκευση εγγράφου στον υπολογιστή σου από Ricoh Φωτοτυπικό σου
  • Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις πλήρη έρευνα αγοράς και μην παραβλέπεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων που επιλέγεις. Μπορείς έτσι να υπολογίσεις μελλοντικά κόστοι και να επιλέξεις διάφορους τρόπους απόκτησης μηχανημάτων. Δες τον προτεινόμενο μηνιαίο κύκλο εργασιών ενός εκτυπωτή, εσύ πόσα εκτυπώνεις το μήνα; Έτσι θα μπορέσεις να υπολογίσεις μελλοντικά κόστοι συντήρησης και να επιλέξεις:
    • Ένα συμβόλαιο συντήρησης
    • Να διαλέξεις ανάμεσα σε ανακατασκευασμένο ή καινούργιο
    • Να αποκτήσεις ένα μηχάνημα με ενοικίαση ή leasing

Εμείς σου προτείνουμε ανάλογα με τον αριθμό ατόμων που εργάζονται σε ένα γραφείο και λαμβάνοντας υπόψιν και τις παραπάνω συμβουλές τα πολυμηχανήματα:

1 άτομο 2-4 άτομα 3-5 άτομα
KYOCERA ECOSYS M3145DN RICOH IM 2702 RICOH MP 3555SP
  • Ταχύτητα 45 σελίδες το λεπτό
  • Μακράς διάρκειας toner και αναλώσιμα
  • Συμπαγές μέγεθος
  • Εκτύπωση σε διπλή όψη και σάρωση διπλής όψης
  • Υποστήριξη mobile printing
  • Ταχύτητα 27 σελίδες το λεπτό
  • Δίσκος χαρτιού που τροφοδοτεί έως και 500 φύλλα μεγέθους Α3
  • Εκτύπωση σε διπλή όψη
  • Αυτόματος τροφοδότης διπλής όψης
  • Μπορεί να συνδεθεί στο router μέσω WiFi
  • Υποστήριξη mobile printing
  • Συμπεριλαμβάνεται η βάση
  • Ταχύτητα 35 σελίδες το λεπτό
  • 2 Δίσκοι χαρτιού που τροφοδοτούνται έως και 550 φύλλα το καθένα
  • Έξυπνα κουμπιά στην οθόνης αφής για γρήγορη αντιγραφή, εκτύπωση, σάρωση
  • Πρόσβαση, εκτύπωση και διανομή πληροφοριών από το smartphone ή tablet σου

Ασύρματες συσκευές

Smartphone

Χρειάζεσαι σίγουρα ένα έξυπνο τηλέφωνο για να δέχεσαι κλήσεις εκτός γραφείου και ίσως χρειαστεί να ελέγξεις κάποια πράγματα διαδικτυακά

Tablet

Εκτός και αν σε βολεύει καλύτερα να χρησιμοποιείς ένα tablet εκτός γραφείου

Τηλέφωνο

Το τηλέφωνο εργασίας είναι πολύ σημαντικό, εάν έχεις και γραμματειακή υποστήριξη θα πρέπει να υπάρχει και δεύτερο στο γραφείο της γραμματείας. Θα έχεις κάποιο τηλεφωνικό κέντρο; Ή μια γραμμή είναι αρκετή;

Δικτύωση γραφείου

Για να μπορέσουν όλα τα παραπάνω να συνεργαστούν μεταξύ τους θα χρειαστείς μια τηλεφωνική σύνδεση και σύνδεση στο internet. Υπάρχουν αρκετοί πάροχοι στην ελληνική αγορά. Επίσης θα χρειαστείς εσωτερική δικτύωση εκτός και αν ο εκτυπωτικός εξοπλισμός έχει την δυνατότητα να συνδεθεί ασύρματα όπως και οι υπόλοιπες συσκευές στο δίκτυο. Όπως και να έχει ένας τεχνικός δικτύων θα σε βοηθήσει και θα σου προτείνει την βέλτιστη λύση.

Εάν σου φάνηκε χρήσιμο αυτό το άρθρο τότε γράψου εδώ γιατί ακολουθεί μια σειρά άρθρων που θα σε βοηθήσουν σίγουρα στην επαγγελματική σου καθημερινότητα!

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Άμεση εξυπηρέτηση σε πολύ καλές τιμές. Πάντα ευγενικοί και πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσετε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το κατάστημα σας για αυτό και σας προτείναμε και σε συνάδελφό μας.

Θώμογλου Π.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler