Εκτυπωτής Inkjet στην παραγωγή εγγράφων

Εκτυπωτής Inkjet στην παραγωγή εγγράφων

Η τεχνολογία laser προωθήθηκε κυρίως για την παραγωγή μεγάλων εργασιών εκτύπωσης, καθώς προσφέρει χαμηλό κόστος αντιγράφου. Γνωρίζουμε πολύ καλά την μεγάλη απόδοση σελίδων των toner και πόσο αυτό κατεβάζει το κόστος αντιτύπου.

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Riso εκτυπωτής inkjet
  2. Epson εκτυπωτής inkjet
  3. Kyocera εκτυπωτής inkjet
  4. Συμπέρασμα

Eταιρείες όπως η RISO και η Epson, πρωτοπόρες στην τεχνολογία inkjet, όχι μόνο σε οικιακούς εκτυπωτές αλλά και σε εκτυπωτές inkjet γραφείων παραγωγής πολλαπλών εγγράφων, έχουν παρουσιάσει διάφορα πλεονεκτήματα σχετικά με την τεχνολογίας inkjet.




full screen


Προφανώς η RISO και η Epson δεν είναι οι μόνες εταιρείες που ειδικεύονται στην τεχνολογία inkjet. Ας μην ξεχνάμε την είσοδο της Kyocera στην αγορά inkjet το 2021 με τον TASKalfa Pro 15000c, έναν εκτυπωτή παραγωγής μεγάλης κατηγορίας.

Η Epson εστιάζει περισσότερο στον παραδοσιακό χώρο γραφείων με τους εμπορικούς εκτυπωτές A3 και A4 που αναζητούν προσιτές επιλογές έγχρωμης μέτριας παραγωγής.

Αποτελεί τελικά η προώθηση εκτυπωτών inkjet μια ευκαιρία διαφοροποίησης;

Ή πρόκειται για τα ίδια και τα ίδια, αν και με μελάνι αντί για toner;

Riso εκτυπωτής inkjet

H Riso επισημαίνει ότι σίγουρα υπάρχει αισθητή διαφορά όταν από το toner πηγαίνεις στο inkjet. "Το inkjet είναι μια πολύ απλή πορεία προς τη διαφοροποίηση με ενσωματωμένη υποδομή που προσαρμόζεται στα δεδομένα της επιχείρησης. Aυτό που παραμένει το ίδιο είναι οι τεχνικοί, οι πωλητές και οι άνθρωποι εξυπηρέτησης".

Η RISO υποστηρίζει επίσης ότι τα κέρδη για τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις έρχονται από την έγχρωμη εκτύπωση και όχι από την ασπρόμαυρη. Και στην έγχρωμη εκτύπωση το inkjet υπερτερεί.

"Αν το δούμε στρατηγικά, ποια είναι η αξία της διαφοροποίησης; Τα ασπρόμαυρα αντίγραφα δεν είναι κερδοφόρα για κανέναν - ούτε για τον κατασκευαστή ούτε για τον έμπορο. Ακόμα και για το τυπογραφείο που πουλάει ασπρόμαυρες σελίδες, κερδίζει λίγα. Η κερδοφορία έγκειται στις έγχρωμες σελίδες, όπου όλοι κερδίζουν χρήματα - ο κατασκευαστής, ο έμπορος και ο τελικός χρήστης."

Σύμφωνα με την RISO, ένα τυπογραφείο με έναν έγχρωμο εκτυπωτή inkjet RISO παρέχει στον τελικό χρήστη την ευκαιρία να μεταβεί από το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο αντίτυπο σε μια τιμή που δεν εκτοξεύει τον προϋπολογισμό, σε αντίθεση με έναν εκτυπωτή laser."

Epson εκτυπωτής inkjet

"Πιστεύουμε ότι είναι μια ευκαιρία διαφοροποίησης", μας λέει με επιφύλαξη η Epson, καθώς θεωρεί πως δεν είναι όλες οι εκδόσεις inkjet η σωστή ευκαιρία διαφοροποίησης. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι τεχνολογιών inkjet. Έτσι, καθώς οι έμποροι κοιτάζουν να διαφοροποιηθούν, θα πρέπει να κατανοήσουν τις διαφορές στην τεχνολογία inkjet και, φυσικά, να μην είναι προκατειλημμένοι, ειδικά στην τεχνολογία PrecisionCore της Epson, επειδή υπάρχει ένα μοναδικό και διακριτό πλεονέκτημα".

Η Epson υποστηρίζει ότι η τεχνολογία PrecisionCore είναι η πιο προηγμένη τεχνολογία εκτύπωσης inkjet στον κόσμο που διατίθεται στην αγορά.

"Γιατί οι αντιπρόσωποι διαφοροποιούνται; Πρώτον, για να διευρύνουν τις δυνατότητες των εσόδων τους, αλλά και για να προστατεύσουν την επιχείρησή τους από απρόβλεπτες αλλαγές στην αγορά ή στην οικονομία. Αν εξετάσετε την τεχνολογία inkjet ως ευκαιρία διαφοροποίησης, και συγκεκριμένα το PrecisionCore, έχουμε ελάχιστο κόστος εκκίνησης και χαμηλό κίνδυνο. Πρόκειται για τεχνολογία χαμηλού κινδύνου, δεδομένου ότι είναι παρόμοια αλλά και διαφορετική από ό,τι προσφέρουν σήμερα οι έμποροι. Προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία, μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης".

Η Epson προσθέτει: "Όταν μιλάμε με τους εμπόρους, δεν χρειάζεται να το σκεφτούμε. Εάν διαφοροποιείστε σε άλλους τομείς, γιατί να μην θέλετε να διαφοροποιηθείτε και στην εκτύπωση με την τεχνολογία που προσφέρετε και να είστε στην πρώτη γραμμή γνωρίζοντας ότι η αγορά κινείται προς αυτή την κατεύθυνση;"

"Γιατί να μην μπεις νωρίς και να είσαι ηγέτης;".

Εν τω μεταξύ, η Epson αναπτύσσει τη γραμμή inkjet της. Στο συνέδριο συνεργατών InkBoldly του Φεβρουαρίου, η Epson παρουσίασε νέα προϊόντα A3, A4, ευρείας μορφής και ετικετών, παρέχοντας στους αντιπροσώπους για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη σειρά.

"Η πρόκληση που είχαμε πριν από το InkBoldly ήταν ότι εξακολουθούσαμε να έχουμε κάποια κενά στο χαρτοφυλάκιό μας. Εκεί έπρεπε να συνεργαστούμε με τους αντιπροσώπους για την καλύτερη τοποθέτηση των προϊόντων μας. Τώρα, οδηγούμαστε προς την κατεύθυνση προϊόντων μεγαλύτερων ταχυτήτων εκτύπωσης - 40, 50, 60 σελίδες ανά λεπτό, μικρές εκτυπώσεις και πλήρεις δυνατότητες τελικής επεξεργασίας εγγράφων".

Kyocera εκτυπωτής inkjet

Προς το παρόν, τα αυγά της τεχνολογίας inkjet της Kyocera βρίσκονται όλα στο καλάθι του TASKalfa Pro 15000c. Παρόλ’ αυτά η Kyocera Document Solutions America, βλέπει επίσης το inkjet ως ευκαιρία διαφοροποίησης και έχει δει θετικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση μεταξύ των αντιπροσώπων της Kyocera που έχουν προωθήσει το TASKalfa Pro 15000c στην εκτύπωση παραγωγής.

Η διαφοροποίηση που βλέπει η Kyocera και προωθεί μέσω των αντιπροσώπων της είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, το χαμηλό κόστος απόκτησης, το χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης και συντήρησης και το ότι ο εκτυπωτής inkjet είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον από τον εκτυπωτή laser.

Η Kyocera αλλάζει τον σχεδιασμό και τις στρατηγικές της καθώς η προώθηση του νέου εκτυπωτή inkjet από τους αντιπροσώπους προχωράει πολύ καλά.

Η αναπόφευκτη ερώτηση που εξακολουθεί να δέχεται η Kyocera από τους αντιπροσώπους είναι αν υπάρχουν σχέδια για την είσοδο στην αγορά περισσότερων μοντέλων εκτυπωτών inkjet γραφείου.

Η Kyocera επιφυλλακτική στις απαντήσεις της μας ενημερώνει πως δεν υπάρχει κάποια πληροφορία να μοιραστεί προς το παρών. "Διαθέτουμε την τεχνολογία και πουλάμε κεφαλές inkjet σε άλλους κατασκευαστές. Εάν δούμε μια ευκαιρία από αυτό που κάνουν οι άλλοι, θα είμαστε εκεί".

Αυτό που μπορεί να μοιραστεί η Kyocera με χαρά είναι η είσοδος της εταιρείας στον χώρο των γραφικών τεχνών με ένα προϊόν inkjet. Η ανακοίνωση αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

Η Kyocera σχεδιάζει επίσης να προσφέρει έναν εκτυπωτή inkjet για υφάσματα. "Είμαστε ο κύριος κατασκευαστής κεφαλών εκτύπωσης inkjet στην αγορά κλωστοϋφαντουργικών εκτυπώσεων στον κόσμο. Η τεχνολογία υπάρχει και έχουμε σχέδια για την ανάπτυξη νέων προϊόντων".

Συμπέρασμα

Η εισαγωγή εκτυπωτών inkjet στην παραγωγή πολλών αντιτύπων είναι ακόμη φρέσκια.

Συγκρίνοντας 2 φωτοτυπικά παραγωγής πολλών αντιτύπων τεχνολογίας inkjet και laser παρατηρείται ότι σε κάποια χαρακτηριστικά υπερτερεί το ένα έναντι του άλλου και το αντίθετο.

Χαρακτηριστικά Kyocera TASKalfa Pro 15000c Ricoh Pro 8320
Τεχνολογία Εκτύπωσης Inkjet Laser
Ανάλυση Εκτύπωσης 600 x 600 dpi VCSEL: 2400 x 4800 dpi
Εκτύπωση: 1200 x 1200 dpi
Ταχύτητα Εκτύπωσης 150 σελίδες το λεπτό (ppm) 135 σελίδες το λεπτό (ppm)
Χρόνος απόκρισης πρώτης εκτύπωσης 2.8 δευτερόλεπτα 4.5 δευτερόλεπτα
Μέγιστη Χωρητικότητα Τροφοδοσίας Χαρτιού 14.310φύλλα 12.600 φύλλα
Εκτύπωση μπρος-πίσω (duplex) Ναι Ναι
Συνδεσιμότητα Gigabit Ethernet, USB, Wi-Fi (προαιρετικό) Gigabit Ethernet, USB, Wi-Fi (προαιρετικό)
Ανάλυση Σάρωσης 600 x 600 dpi 600 x 600 dpi
Ταχύτητα Σάρωσης 220 εικόνες το λεπτό (ipm) 220 εικόνες το λεπτό (ipm)
Μέγιστη Χωρητικότητα Τροφοδότη Εγγράφων 300 φύλλα 220 φύλλα


Αυτός ο πίνακας παρέχει μόνο μια σύγκριση ορισμένων από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των δύο μηχανημάτων. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή μεταξύ τους, όπως το λειτουργικό κόστος, το κόστος συντήρησης και η υποστήριξη, που θα δώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη όσον αφορά τα εκτυπωτικά κόστη.

Εάν δεν έχεις αποφασίσει ακόμη για την αγορά και χρειάζεται περισσότερες συμβουλές θα είμαστε χαρούμενοι να σε βοηθήσουμε!

Επικοινώνησε μαζί μας:

  • στο messenger

  • με email

  • ή πάρε μας ένα τηλέφωνο: +30 25210 81 431 / +30 6981 030899

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Καλημέρα σας, είστε από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που αλληλεπιδρούν τόσο ανθρώπινα με τους πελάτες σας, κάτι που εγώ το θεωρώ πολύ Σημαντικό ! Ευχαριστίες στην οικογένεια Ζησόπουλου καί στους συνεργάτες της, που όλοι μαζί έχετε μετατρέψει την εργασία σε δημιουργική προσφορά . Συνεχίζετε . . .

Β. Κοκκαλίδης

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler