Όταν ο εκτυπωτής δεν τραβάει χαρτί. Τι μπορεί να φταίει;

Όταν ο εκτυπωτής δεν τραβάει χαρτί. Τι μπορεί να φταίει;

Είναι πολύ ενοχλητικό όταν θέλεις να κάνεις την δουλειά σου, βιάζεσαι και όλα πάνε πίσω επειδή ο εκτυπωτής σου αποφάσισε να μην συνεργαστεί και σταμάτησε να εκτυπώνει.

Έχεις σκεφτεί μήπως μπορεί να είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί με απλό τρόπο;

Ένας εκτυπωτής δεν σταματά έτσι απλά να εκτυπώνει, κάτι τον “ενοχλεί” και χρειάζεται να βάλεις το χεράκι σου εσύ ή ο τεχνικός σου.


full screen

Πριν αποφασίσεις όμως να μας πάρεις τηλέφωνο, δες παρακάτω τους λόγους που ο εκτυπωτής δεν τραβάει χαρτί και πράξε ανάλογα:

  1. Ίσως να σου φαίνεται απλό, αλλά πίστεψέ μας είναι πολύ συχνό, για αυτό πριν εικάσεις οτιδήποτε, έλεγξε αν ο εκτυπωτής έχει χαρτί και αν έχεις επιλέξει τη σωστή κασέτα τροφοδοσίας (όπου αυτό είναι διαθέσιμο).

  2. Δοκίμασε να βγάλεις το χαρτί που υπάρχει στην κασέτα τροφοδοσίας και τοποθέτησέ το ξανά απομακρύνοντας φύλλα που μπορεί να είναι τσαλακωμένα ή λερωμένα.Χρησιμοποίησε καινούριο και καθαρό χαρτί για να σιγουρευτείς πως έφταιγε αυτό.

  3. Υπάρχει περίπτωση να έχει κολλήσει χαρτί στον εκτυπωτή και ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο μηχάνημα, θα μπορέσεις να το διορθώσεις γρήγορα και χωρίς την παρουσία τεχνικού.

Εμπλοκή σε Kyocera Φωτοτυπικό Εμπολοκή σε Triumph Adler Πολυμηχάνημα Εμπλοκή σε Ricoh Φωτοτυπικό
  1. Ένας λόγος ακόμη μπορεί να είναι το ροδάκι της τροφοδοσίας χαρτιού. Με την πάροδο του χρόνου ενδέχεται να έχει μαζέψει σκόνη, την οποία μπορείς εύκολα να απομακρύνεις χρησιμοποιώντας ένα απλό πανί και υγρό τζαμιών.

  2. Ακόμη ένα συχνό φαινόμενο είναι να έχει αλλοιωθεί το ροδάκι της κασέτας τροφοδοσίας χαρτιού και χρειάζεται να το αλλάξεις. Σε αυτό όμως θα χρειαστείς την βοήθεια τεχνικού.

  3. Αρκετές φορές ο λόγος που ένας εκτυπωτής δεν μπορεί να τραβήξει χαρτί είναι γιατί το χαρτί που χρησιμοποιείς είναι είτε κακής ποιότητας είτε δεν πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή είτε έχεις προσθέσεις λάθος ρυθμίσεις για εκτύπωση σε διαφορετικού τύπου χαρτί. Φρόντισε να διαβάσεις το βιβλίο οδηγιών του εκτυπωτή ώστε να επιβεβαιώσεις τα χαρακτηριστικά του χαρτιού.

Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει, τότε μας χρειάζεσαι!

Κλείσε ραντεβού με έναν από τους τεχνικούς μας στο 25210 81 431 ή επικοινώνησε μαζί μας στο [email protected]

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Έχετε έναν τέλειο τεχνικό και εξαιρετικό παιδί. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο. Ευχαριστώ.

Στ. Βρύζας - Στ. Κήτης Ο.Ε.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler
;