Φωτοτυπικό Α3 ή Α4 - Τι να επιλέξεις;

Φωτοτυπικό Α3 ή Α4 - Τι να επιλέξεις;

Ψάχνεις για πολυμηχάνημα ή φωτοτυπικό μηχάνημα;

Πιθανόν η πρώτη ερώτηση που σου κάνουν όταν επισκέπτεσαι ένα κατάστημα για αγορά είναι εάν ενδιαφέρεσαι για Α3 ή Α4.

Ποια είναι η διαφορά;

Και οι δύο επιλογές είναι εξαιρετικές λύσεις, όμως η "σωστή" εξαρτάται από τις ανάγκες της δικής σου επιχείρησης.

  1. A3 vs A4: Επιλέγοντας τη σωστή λύση
  2. Τι είναι ένα Α3 φωτοτυπικό μηχάνημα;
  3. Βασικές διαφορές των Α3 και Α4 φωτοτυπικών μηχανημάτων
  4. Επίλεξε την σωστή συσκευή με την καθοδήγηση ειδικών

A3 vs A4: Επιλέγοντας τη σωστή λύση

Ο τρόπος ονομασίας Α3 και Α4 προέρχεται από το Διεθνές Πρότυπο Α των μεγεθών χαρτιού.

Κάποιες από τις διαστάσεις που μπορεί να έχει πάρει το μάτι σου είναι οι εξής:

  • A4: 21 × 29.7 εκ.

  • Α3: 29,7 x 42 εκ.

  • A5: 14.8 x 21 εκ.

  • US Letter: 21.6 x 27.9 εκ.

  • Legal: 21.6 x 35.6 εκ.

  • Tabloid/Ledger: 27.9 × 43.2 εκ.

Οι τρεις πρώτες χρησιμοποιούνται ως διαστάσεις στην Ευρώπη, ενώ οι τρεις τελευταίες στην Αμερική. Θα τις δει το μάτι σου όταν θα χρησιμοποιήσεις τον πίνακα ελέγχου για εκτύπωση.

Η κατανόηση των προτύπων χαρτιού Α3 και Α4 είναι το κλειδί για την κατανόηση των εκτυπωτών που φέρουν το όνομά τους.

Τι διαφοροποιεί τα φωτοτυπικά Α3 από τα φωτοτυπικά Α4;

Τι είναι ένα Α3 φωτοτυπικό μηχάνημα;

Ένα Α3 φωτοτυπικό μηχάνημα μπορεί να εκτυπώσει πολλαπλά μεγέθη χαρτιού, όπως Α3, Α4, US Letter, Legal, Tabloid/Ledger και άλλα μικρότερα μεγέθη όπως Α5 και Α6 ή φακέλους. Τα μεγέθη χαρτιού μπορούν να φτάσουν μέχρι 11 x 17 in ή ενδεχομένως 12 x 18 in (θα τα συναντήσεις ως Α3+).

Τα φωτοτυπικά Α3, τα οποία μπορούν να χειριστούν διάφορους τύπους και πάχη χαρτιού, συχνά περιλαμβάνουν επιλογές φινιρίσματος.

Οι διαστάσεις τους είναι μεγαλύτερες από τα A4 πολυμηχανήματα και είναι επιδαπέδια.

Παρέχουν δυνατότητες εκτύπωσης, αντιγραφής, σάρωσης και ενδεχομένως fax. Η ανθεκτικότητα και η ευελιξία τούς τα καθιστούν ιδανικά για έργα μεγάλου όγκου.

Τι είναι ένα Α4 πολυμηχάνημα;

Ένα Α4 πολυμηχάνημα είναι κατασκευασμένο για μικρότερα μεγέθη χαρτιού, με μέγιστο το Α4 ή το US Letter (8,5 x 11).

Τα μοντέλα A4 μπορούν να φιλοξενήσουν χαρτί Α4 ή Legal, καθώς και μικρότερες μορφές, όπως φάκελοι.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι εξοπλισμένα για να χειρίζονται μεγαλύτερα μεγέθη χαρτιού, όπως A3, ledger ή tabloid.

Τα A4 πολυμηχανήματα απευθύνονται σε γραφεία, ομάδες και άτομα με μέτριες απαιτήσεις εκτύπωσης, όπου η χρήση χαρτιού μεγέθους tabloid είναι σπάνια και τα πρόσθετα αξεσουάρ και χαρακτηριστικά δεν είναι τόσο συνηθισμένα. Βρίσκονται γενικά σε μικρότερα γραφεία, προσφέροντας μια συμπαγή και οικονομικά αποδοτική λύση για όσους έχουν ελαφρύτερες απαιτήσεις εκτύπωσης.

Αυτού του μεγέθους μηχανήματα αποτελούν μια πολύτιμη, χαμηλού κόστους εναλλακτική λύση εάν ο όγκος εκτυπώσεων είναι μικρός.

Βασικές διαφορές των Α3 και Α4 φωτοτυπικών μηχανημάτων

Το κόστος, ο όγκος, η ταχύτητα, τα χαρακτηριστικά, το αποτύπωμα, η ανθεκτικότητα και οι ανάγκες της ομάδας αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες κατά την επιλογή Α3 έναντι Α4.

Κόστος

Όταν εξετάζεις τις συσκευές Α3 έναντι Α4, καλό θα ήταν να υπολογίζεις το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO). Αυτό περιλαμβάνει το κόστος αγοράς της συσκευής προσθέτοντας τα εκτυπωτικά κόστη της.

Έχουμε συντάξει ήδη ένα άρθρο για να γνωρίζεις πώς να υπολογίζεις τα εκτυπωτικά κόστη που θα σε βοηθήσουν να υπολογίσεις το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Το κόστος για κάθε φωτοτυπικό μηχάνημα ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο και τις δυνατότητες χρήσης.

Όγκος

Εάν η επιχείρησή σου εκτυπώνει περισσότερες από 5.000 σελίδες το μήνα, τείνεις προς ένα Α3 μηχάνημα.

Εάν η επιχείρησή σου εκτυπώνει λιγότερες από 5.000 σελίδες το μήνα, ένα Α4 μηχάνημα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

Ταχύτητα

Τα Α3 φωτοτυπικά μπορούν να χειριστούν πολλά διαφορετικά μεγέθη χαρτιού και συνήθως λειτουργούν με υψηλότερες ταχύτητες από ένα Α4 πολυμηχάνημα, που σημαίνει ότι εκτυπώνουν περισσότερες σελίδες ανά λεπτό (ppm).

Ωστόσο, το Α4 δεν συνεπάγεται εγγενώς ένα πιο αργό μηχάνημα. Υπάρχουν συσκευές Α4 με εντυπωσιακές ταχύτητες.

Παρόλο που τα μηχανήματα Α4 μπορεί να μην φτάνουν την ικανότητα χειρισμού όγκου των Α3, η ταχύτητα και η ποιότητα εκτύπωσης μπορούν να συναγωνιστούν τις δυνατότητες του Α3, ειδικά για μικρότερες ανάγκες εκτύπωσης.

Δυνατότητες & χαρακτηριστικά

Τόσο οι συσκευές Α3 όσο και οι Α4 διαθέτουν βασικές λειτουργίες εκτύπωσης, αντιγραφής, σάρωσης, ενδεχομένως και fax. Ωστόσο, οι Α4 διαθέτουν λιγότερες δυνατότητες φινιρίσματος, όπως περιορισμένες επιλογές συρραφής και εσωτερικούς φινιριστές.

Για τους χρήστες που απαιτούν προηγμένες επιλογές φινιρίσματος, όπως συρραφή, αναδίπλωση, στοίβαξη, φυλλάδια ή διάτρηση 3 οπών, ένα Α3 φωτοτυπικό μηχάνημα είναι η κατάλληλη επιλογή. Εάν χρειαστεί, οι εκτυπωτές A3 μπορούν να εξοπλιστούν με κασέτες υψηλής χωρητικότητας, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη λειτουργία κατά τη διάρκεια εκτεταμένων εργασιών εκτύπωσης. Αυτό είναι μια κρίσιμη εξοικονόμηση χρόνου όταν πρόκειται για μεγάλους όγκους εγγράφων.

Τα Α3 φωτοτυπικά προσφέρουν μια φιλική προς τον χρήστη εμπειρία με ένα περιβάλλον εργασίας που μοιάζει με tablet και διάφορες εφαρμογές. Ενώ ορισμένα μοντέλα Α4 υψηλότερου κόστους μπορεί να διαθέτουν διεπαφή με οθόνη αφής, τα πιο οικονομικά προσιτά διαθέτουν συνήθως πίνακα ελέγχου με πλήκτρα.

Οι ομάδες με τεράστια έγγραφα προς σάρωση, όπως αυτές που ασχολούνται με νομικά, ακίνητα ή εργάζονται με συμβάσεις, θα εκτιμήσουν την υψηλότερη χωρητικότητα του αυτόματου τροφοδότη εγγράφων στα Α3 φωτοτυπικά, καθώς και τις επιλογές σάρωσης σε ένα μόνο πέρασμα. Οι συσκευές A4 συχνά διαθέτουν πιο αργές δυνατότητες διπλής σάρωσης, οι οποίες απαιτούν από το μηχάνημα να γυρίσει ένα έγγραφο για να σαρώσει μπροστά και πίσω.

Αποτύπωμα

Τα Α3 μηχανήματα απαιτούν μεγαλύτερο χώρο λόγω των δυνατοτήτων εκτύπωσης που προσφέρουν σε μεγαλύτερο χαρτί και τοποθετούνται στο πάτωμα.

Τα πολυμηχανήματα Α4 μπορούν να χωρέσουν σε μικρότερο χώρο επειδή εκτυπώνουν σε μικρότερο χαρτί. Ενώ μπορούν να έχουν πρόσθετα συρτάρια χαρτιού και να στέκονται στο πάτωμα, συχνά τα βλέπουμε με 1-2 συρτάρια χαρτιού τοποθετημένα πάνω σε ένα γραφείο.

Αντοχή

Τα πολυμηχανήματα Α3, όντας μεγαλύτερα, κατασκευάζονται με ανθεκτικά υλικά για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και στιβαρότητα.

Τα πολυμηχανήματα A4, που κατασκευάζονται με ελαφρύτερα υλικά, έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε μικρότερο όγκο. Εάν οι ανάγκες σας για εκτύπωση υπερβαίνουν τις προδιαγραφές του A4, ενδέχεται να φθαρεί γρήγορα και να απαιτεί συχνότερη συντήρηση και αντικατάσταση με την πάροδο του χρόνου.

Μέγεθος ομάδας και ανάγκες εκτύπωσης

Ένα Α3 είναι πιθανό να καλύπτει τις ανάγκες αρκετών εργαζομένων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν στο γραφείο υπάρχει μεγάλος όγκος εκτυπώσεων, τότε είναι η καλύτερη επιλογή.

Οι συσκευές A4 μπορεί να είναι ιδανικές για μικρότερα γραφεία ή μικρότερες ομάδες με 3-5 άτομα με ανάγκες εκτύπωσης χαμηλού όγκου (κάτω από 5.000 σελίδες το μήνα).

ZisoTip: Εάν η ομάδα σου απαρτίζεται από λίγα άτομα, μην πιστεύεις ότι εξορισμού ένα Α4 μηχάνημα είναι η σωστή επιλογή. Οι ανάγκες της μικρής ομάδας θα καθορίσουν το μέγεθος του φωτοτυπικού. Εάν εκτυπώνετε μεγάλο όγκο, ή σε ειδικό χαρτί, ή χρειάζεστε επιλoγές τελικής επεξεργασίας τότε θα καταλήξετε σε ένα Α3.

Επίλεξε την σωστή συσκευή με την καθοδήγηση ειδικών

Εξετάσαμε διάφορες οπτικές που κάνουν τα Α3 φωτοτυπικά έναντι των πολυμηχανημάτων Α4 διαφορετικά. Στόχος είναι να έχεις κατανοήσει ότι η σωστή επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες της επιχείρησής σου.

Σε πολλές περιπτώσεις, η σωστή απάντηση είναι ένας συνδυασμός συσκευών Α3 και Α4 για διάφορα τμήματα, τοποθετημένα στρατηγικά σε όλο το χώρο εργασίας για πιο αποτελεσματικές ροές εργασίας.

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας:

  • messenger

  • email

  • ή στα τηλέφωνα: +30 25210 81 431 / +30 6981 030899

ώστε να σε βοηθήσουμε να προσδιορίσεις τον όγκο, την ταχύτητα και τις ανάγκες χρήσης ώστε να σου προτείνουμε την κατάλληλη λύση.

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Ταχεία εξυπηρέτηση στις καλύτερες τιμές. Ευχαριστούμε πολύ Ζησοπουλάκια!

Στεργιούλας Α.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler