Συντήρηση Υπολογιστών - 8 σημαντικοί λόγοι

Συντήρηση Υπολογιστών - 8 σημαντικοί λόγοι

Ανεξάρτητα από το πόσο ακριβός και περίπλοκος είναι ένας υπολογιστής, μπορεί να δυσλειτουργεί με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους και για να επαναλειτουργήσει σαν καινούργιο χρειάζεται τακτική συντήρηση, όπως όλα τα μηχανήματα.

Περιεχόμενα

  1. Απολαύστε ταχύτερες ταχύτητες
  2. Πρόληψη κατά του κακόβουλου λογισμικού και των ιών
  3. Ενημερωμένο Antivirus
  4. Αποδοτικότητα λογισμικού
  5. Απόδοση χωρίς δυσλειτουργίες
  6. Περισσότερη μνήμη RAM
  7. Φυσική συντήρηση
  8. Τακτικά αντίγραφα ασφαλείας

Δυστυχώς, οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν συνειδητοποιούν τη σημασία της τακτικής συντήρησης των υπολογιστών, με συνέπεια, να χάνουν σημαντικά δεδομένα, κάτι που μπορεί να κοστίσει σε χρόνο και σε χρήμα.

Δεδομένου ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν τμήμα πληροφορικής για θέματα που αφορούν το λογισμικό και υλικό των υπολογιστών, η συνεργασία με μια εταιρεία πληροφορικής είναι η καλύτερη απόφαση, για συντήρηση και επισκευή των υπολογιστών τους.

Ας δούμε λοιπόν κάποιους από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η συντήρηση των υπολογιστών είναι ζωτικής σημασίας για μια επιχείρηση.

Απολαύστε ταχύτερες ταχύτητες

computer-speed

Ένας υπολογιστής με την πάροδο του χρόνου τείνει να γίνεται πιο αργός από το συνηθισμένο.

Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί τα αρχεία κατά την αποθήκευση κατακερματίζονται, σπάνε δηλαδή σε μικρότερα κομμάτια και αποθηκεύονται σε διαφορετικές θέσεις στην μνήμη του υπολογιστή.

Καθώς με την πάροδο του χρόνου τα αρχεία πολλαπλασιάζονται, ο υπολογιστής απαιτεί περισσότερο χρόνο για να "συναρμολογίσει" τα κομμάτια ενός αρχείου και να το εμφανίσει στην οθόνη.

Αυτό σημαίνει χάσιμο χρόνου για τον χρήστη που ενώ τον πιέζει ο χρόνος δεν μπορεί να ολοκληρώσει γρήγορα την εργασία του.

Το τμήμα πληροφορικής ή ο συνεργάτης πληροφορικής, μέσω τακτικών ελέγχων ταχύτητας και έξυπνης βελτιστοποίησης, μπορεί να επιταχύνει τους υπολογιστές της επιχείρησης και να βελτιώσει τους χρόνους φόρτωσης.

Έτσι οι υπάλληλοι δεν χρειάζεται να υποστούν ενοχλητικές παύσεις για την πρόσβαση σε λογισμικό και αρχεία.

Πρόληψη κατά του κακόβουλου λογισμικού και των ιών

Για κάθε μικρή ή μεσαία επιχείρηση, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να διαταράξει τις λειτουργίες και να διαγράψει κρίσιμα δεδομένα.

Όταν ένας υπολογιστής δέχεται επίθεση από κακόβουλο λογισμικό, εμφανίζει ορισμένα συμπτώματα.

Οι αργές ταχύτητες φόρτωσης, οι συχνές απενεργοποιήσεις, τα αναδυόμενα μηνύματα και η λήψη παράξενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι από τα πιο συνηθισμένα σημάδια ενός "μολυσμένου" συστήματος.

Ένα κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές μιας επιχείρησης μπορεί να επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα, από διαγραφή έως υποκλοπή δεδομένων αυτής της επιχείρησης αλλά και συνεργατών.

Οι επαγγελματικές υπηρεσίες συντήρησης υπολογιστών μπορούν να διορθώσουν όλα τα κενά πληροφορικής που καθιστούν τα συστήματα μιας επιχείρησης ευάλωτα σε απειλές.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να μην είναι αρκετό για να παρέχει πλήρη προστασία, μια εξειδικευμένη εταιρεία συντήρησης υπολογιστών μπορεί να προτείνει λύσεις για τις ανάγκες λογισμικού προστασίας.

Ενημερωμένο Antivirus

antivirus

Γιατί είναι σημαντικό να ενημερώνετε το λογισμικό προστασίας - antivirus από ιούς;

Εάν οι υπολογιστές της επιχείρησης δεν διαθέτουν το νεότερο λογισμικό προστασίας από ιούς, τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των δεδομένων.

Εάν αγνοούνται σημαντικές προειδοποιήσεις από τα προγράμματα προστασίας ιών, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απειλών και προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Ο τακτικός έλεγχος συντήρησης υπολογιστών θα διασφαλίσει ότι τα συστήματα είναι ασφαλή, επιβλέποντας εάν υπάρχει εγκατεστημένο κακόβουλο λογισμικό και προγραμματίζοντας τακτικές ενημερώσεις του antivirus.

Αποδοτικότητα λογισμικού

Με την πάροδο του χρόνου, οι υπολογιστές παλαιώνουν και δυσχεραίνονται επειδή δεν διαθέτουν το νεότερο λογισμικό.

Τα ξεπερασμένα προγράμματα και το λογισμικό μπορεί να κάνουν τους υπολογιστές αργούς, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φορτώσουν.

Επιπροσθέτως, το παλιό λογισμικό μπορεί να μην έχει τα νεότερα εργαλεία και χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν μια ομάδα εργασίας να γίνουν πιο αποδοτική.

Η συντήρηση υπολογιστών, από μια ομάδα πληροφορικής, μεγιστοποιεί την απόδοση του λογισμικού ενημερώνοντάς το με τις τελευταίες εκδόσεις του.

Απόδοση χωρίς δυσλειτουργίες

Ακόμη και μια μικρή τροποποίηση υλικού μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή και αδιάλειπτη απόδοση ενός υπολογιστή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έγκαιρη πραγματοποίηση επισκευών υπολογιστών μπορεί να αποτρέψει ακριβές βλάβες μελλοντικά.

Η αντικατάσταση μιας μητρικής πλακέτας, η εγκατάσταση ενός προγράμματος οδήγησης ή η ενημέρωση των προδιαγραφών του υπολογιστή μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των υπαλλήλων.

Περισσότερη μνήμη RAM

Πολλές φορές οι λόγοι που ένας υπολογιστής γίνεται αργός δεν είναι μόνο τα πολλά αποθηκευμένα αρχεία, αλλά η μη ανταπόκριση της μνήμης RAM.

Αρχεία και εφαρμογές που δεν είναι πλέον χρήσιμα καλό είναι να διαγράφονται. Επιπλέον, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης, η αφαίρεση ανεπιθύμητων επεκτάσεων του browser και η ενημέρωση του λογισμικού του υπολογιστή μπορούν να απελευθερώσουν χώρο στη μνήμη RAM.

Ο κατάλληλος συνεργάτης ΙΤ μπορεί να αναλάβει να κάνει όλη αυτήν τη διαδικασία κατά την συντήρηση των υπολογιστών της επιχείρησης.

Φυσική συντήρηση

cleaning-computer

Το σκούπισμα του πληκτρολογίου και της οθόνης ή του laptop είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί κάθε υπάλληλος να κάνει, είτε διαθέτει σταθερό υπολογιστή είτε laptop.

Τα εσωτερικά μέρη όμως είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να γίνει από τους ειδικούς. Μια ομάδα συντήρησης πληροφορικής έχει και αυτήν την διαδικασία προγραμματισμένη.

Τακτικά αντίγραφα ασφαλείας

Συνίσταται οι επιχειρήσεις να αντιγράφουν τακτικά τα δεδομένα τους, ώστε να έχουν ένα αντίγραφο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με τα συστήματα υπολογιστών.

Ένας ΙΤ μπορεί να προτείνει τρόπους αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας είτε σε τοπικό Server είτε στο Cloud.

Έτσι σε περίπτωση απώλειας δεδομένων από φυσική καταστροφή ή από κυβερνοεπίθεση υπάρχει πάντα το αντίγραφο ασφαλείας για να επανέλθει άμεσα η επιχείρηση σε λειτουργία.

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η μια επιχείρηση, η απόκτηση συνεργατών που θα ασχοληθούν με αυτά τα θέματα υπολογιστών, είναι ζωτικής σημασίας για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης.

Μια πολύ καλή επιλογή είναι η απόκτηση Διαχειριζόμενων Υπηρεσιών Πληροφορικής που αναλαμβάνουν τη συντήρηση όλου του δικτύου της επιχείρησης, όπως επίσης να βοηθήσουν στην μέγιστη αξιοποίηση του εξοπλισμού πληροφορικής μιας επιχείρησης.

Για περισσότερα tips που μπορούν να αναβαθμίσουν την παραγωγικότητα στην επιχείρησή σου μπορείς να γραφτείς στο newsletter μας!

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Όλα τα τμήματά σας παρεχουν εξαιρετικές υπηρεσίες και άψογη εξυπηρέτηση. Όποτε σας χρειαστήκαμε ήσασταν δίπλα μας το συντομότερο!!!

Νικολαίδης Α.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler