Γιατί οι εκτυπωτές εκνευρίζουν;

Γιατί οι εκτυπωτές εκνευρίζουν;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που κατέχουν έναν εκτυπωτή, πολυμηχάνημα ή φωτοτυπικό μηχάνημα ανεξαρτήτου τεχνολογίας για κάποιο λόγο δεν το συμπαθούν όσο εξοικειωμένοι κι αν είναι με την τεχνολογία.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα, ειδικότερα την ώρα που βιάζεται περισσότερο.

Τι είναι αυτά όμως που καθιστούν ένα εκτυπωτικό μηχάνημα αντιπαθητικό;

Έχοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο μπορώ να σου δώσω απαντήσεις γιατί μπορεί να σε εκνευρίζουν όλα τα παραπάνω στον εκτυπωτή σου.

Το πρώτο πράγμα που μπορώ με σιγουριά να σου πω είναι ότι δεν έχεις προμηθευτεί το σωστό τύπο μηχανήματος για να καλύψεις τις ανάγκες του γραφείου σου.

Και για σου δώσω ένα παράδειγμα που σίγουρα θα καταλάβεις, είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις μια διαδρομή off road με ένα κατσαριδάκι. Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί στο κατσαριδάκι;

Πάμε να το αναλύσουμε:

Γιατί το κόστος μελανιού ή toner είναι υψηλό;

Σκέψου ότι ο εκτυπωτής κάνει αυτό το μαγικό πράγμα: αποτυπώνει στο χαρτί αυτό που έχεις στην οθόνη του υπολογιστή σου!

Για να συμβεί αυτό έχουν ξοδευτεί αρκετά χρήματα σε έρευνα και σχεδιασμό του εκτυπωτή, των μελανιών ή των toner καθώς και των ανταλλακτικών αυτού.

Έτσι λοιπόν φτάνεις εσύ στην δική σου εκτύπωση!

Άρα το κόστος παραγωγής είναι σίγουρα ένας λόγος που επηρεάζει την τελική τιμή στην αγορά του αναλωσίμου.

Άλλοι λόγοι είναι η απόδοση των μελανιών ή των toner - υπάρχουν toner μικρής και υψηλής απόδοσης, τα οποία μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με τον εξοπλισμό και τον όγκο εκτυπώσεων.

Και ας μη ξεχάσουμε ότι στην αγορά πέρα από τα αυθεντικά μελάνια/ toner υπάρχουν και τα συμβατά, τα οποία μπορείς να προμηθευτείς σε χαμηλότερη τιμή. Σε αυτό το σημείο βέβαια σου προτείνω να ενημερωθείς για τις διαφορές μεταξύ των δύο.

Γιατί το μελάνι ή το toner χρειάζεται συνεχώς αντικατάσταση;

Όταν αγοράζεις ένα μελάνι ή ένα toner θα έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχει ένας αριθμός που σε ενημερώνει για την απόδοσή του. Αυτός ο αριθμός κυρίως στα toner εκτιμά πόσες σελίδες μπορείς να εκτυπώσεις.

Πρόσεξε! Οι εκτιμώμενες σελίδες αναφέρονται σε ποσοστό κάλυψης 5%.. Διάβασε εδώ πιο αναλυτικά.

Για να υπολογίσεις το ακριβές κόστος της μιας εκτύπωσής σου, δες αυτό , καθώς οι ανάγκες κάθε γραφείου είναι διαφορετικές.

Εάν λοιπόν αισθάνεσαι ότι το αναλώσιμο του εκτυπωτή χρειάζεται συνεχώς αντικατάσταση τότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι ή έχεις επιλέξει το λάθος μηχάνημα για τις ανάγκες σου ή ότι η κάλυψη αντιγράφου είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Αν ταυτίζεσαι με κάποιο από τα αναφερόμενα μπορείς να πορευθείς από έναν inkjet εκτυπωτή σε laser και εάν κατέχεις ήδη έναν laser εκτυπωτή τότε ίσως μια επιλογή θα ήταν η αντικατάσταση αυτού με κάποιον που έχει χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Σε αυτό το σημείο θα σε παραπέμψω σε αυτό το άρθρο καθώς το έχουμε αναλύσει αρκετά.

Τώρα υπάρχει κι ένα άλλο υποθέμα στην κατηγορία τελειώνει το μελάνι ή το toner πολύ γρήγορα.

Συμβαίνει κυρίως σε inkjet εκτυπωτές και είναι ένα θέμα που εκνευρίζει ακόμη και τους προμηθευτές εκτυπωτικών μηχανημάτων, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει σε σένα την ώρα που έχεις να παραδώσεις την δουλειά σου.

Αυτό είναι το σενάριο:

ΕΣΥ: Δίνεις μια εντολή εκτύπωσης

ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ: Δεν μπορώ να εκτυπώσω!

ΕΣΥ: Γιατί;

ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ: Μου τελείωσε το Cyan!

ΕΣΥ: Μα η εκτύπωση είναι ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ!

ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ: Και πάλι δεν μπορώ να εκτυπώσω, μου τελείωσε το Cyan

ΕΣΥ:

Είναι κάτι που έχει συμβεί σε πλήθος ανθρώπων και συμφωνούμε ότι είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό. Εδώ δεν έχουμε πολλές επιλογές: ή συμβιβάζεσαι και προμηθεύεσαι το cyan μελάνι ή αγοράζεις έναν καινούργιο εκτυπωτή που δεν θα έχει αυτούς τους περιορισμούς όταν τυπώνεις ασπρόμαυρα…

Προβλήματα ασύρματης (ή ενσύρματης) δικτύωσης

Ας το παραδεχτούμε!

Δεν είναι υπεύθυνοι οι εκτυπωτές για όλες τις βλάβες!

Το γνωρίζουμε ότι έχουν ελαττώματα - δε φταίνε όμως πάντα!

Αρκετά συχνά το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στο ίδιο το δίκτυο.

Π.χ. αν είναι αργό, αν υπάρχουν φυσικές φθορές, αν το σήμα Wi-Fi είναι ασθενές προφανώς είναι θέμα δικτύου και όχι εκτυπωτή.

Μπορώ να σε παραπέμψω στο άρθρο μας με τα 8 πιο συνηθισμένα προβλήματα δικτύου και πώς να τα διορθώσεις , διαφορετικά απευθύνσου σε ένα τεχνικό δικτύου ώστε να σου δώσει τις επιθυμητές λύσεις και να επιστρέψεις στην ομαλή ροή της εργασίας σου.

Εμπειρία Χρήστη

Εδώ λίγο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Πλέον υπάρχουν οθόνες αφής που είναι έγχρωμες.

Λειτουργίες που μοιάζουν σαν αυτές του tablet, όπως drag and drop ή scrolling, εφαρμογές κ.λπ.

Μιλώντας με τεχνικούς φωτοτυπικών μηχανημάτων, μου έχουν αποκαλύψει πώς είναι ευκολότερο για τους πελάτες μας να γυρίζουν την λειτουργία της οθόνης σε παλαιότερες εκδόσεις ώστε να μην χάνουν χρόνο στην εκμάθηση ενός νέου λειτουργικού φωτοτυπικών.

Διαφορετικά η super smart λειτουργία, υπάρχει και στα εκτυπωτικά μηχανήματα!

Φτωχό AfterSales Support

Λοιπόν, βλάβες συμβαίνουν σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μηχάνημα.

Οι προσδοκίες υψηλές, μη ξεχνάμε όμως ότι όπως όλα τα μηχανήματα έτσι και ο εκτυπωτής θα σου παρουσιάσει κάποια βλάβη καθώς χρησιμοποιείται για να παράγει αντίγραφα .

Οι αντιπρόσωποι θα σου καλύψουν την βλάβη όσο το μηχάνημα βρίσκεται εντός εγγύησης μετά την πάροδο αυτής όμως, τί γίνεται;

Έχει μεγάλη σημασία μετά την αγορά του εκτυπωτή, να έχεις και ένα δυνατό after sales support.

Ο προμηθευτής που παρέχει μια τέτοιου είδους υπηρεσία, γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενό του, δηλαδή τα φωτοτυπικά μηχανήματα και τους εκτυπωτές και γνωρίζει ότι θα έρθει η στιγμή που θα τον καλέσεις.

Έτσι μπορεί να σου παρέχει εκπαίδευση και άμεση εξυπηρέτηση όταν κάτι δεν πάει καλά ή υπάρχει μια βλάβη.

Ημερομηνία Λήξης

Συμβαίνει!

Με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και τα πολύ εξελιγμένα μηχανήματα αρχίζουν να έχουν πτώσεις στην αποδοτικότητα. Και οι εκτυπωτές δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ένα συνηθισμένο σημάδι μειωμένης απόδοσης είναι ότι ο εκτυπωτής αρχίζει να εκτυπώνει πιο αργά από ό,τι πριν. Και αυτό δεν κάνει κανέναν χαρούμενο!

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή ο εκτυπωτής είναι πολύ παλιός και δυσκολεύεται να συμβαδίσει με τις πιο εξελιγμένες ηλεκτρονικές συσκευές που αλληλεπιδρά.

Ένα ακόμη σημάδι που δείχνει την παλαιότητα του εκτυπωτή είναι η παρουσίαση συνεχόμενων βλαβών.

Μετά το καθιερωμένο service ή την επίλυση κάποιας βλάβης μπορεί να συνεχίζεις να βλέπεις ατέλειες στις εκτυπώσεις σου.

Η παλαιότητα του μηχανήματος μπορεί να φαίνεται κι από το ότι δεν μπορείς να εκτυπώσεις από το smartphone σου ή το tablet σου.

Και φυσικά το υπέρτατο σημάδι ότι πλέον πρέπει να αποσύρεις τον παλιό σου εκτυπωτή είναι όταν πλέον δεν μπορεί να βρει ο τεχνικός σου ανταλλακτικά για να επισκευάσει κάποια βλάβη.

Αν φτάσεις εδώ, ΠΡΟΣΕΞΕ! - μην τον πετάξεις απλώς στα σκουπίδια, μπορείς κάλλιστα να τον ανακυκλώσεις.

Για όλους τους αναφερόμενους λόγους ένας εκτυπωτής είναι εκνευριστικός. Εάν ωστόσο πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε διαδικασία επιλογής νέου φωτοτυπικού μηχανήματος και οι τιμές αγοράς είναι τσιμπημένες, μπορείς να σκεφτείς την λύση της ενοικίασης ή του leasing.

Επικοινωνησε μαζί μας:

  • messenger

  • email

  • Πάρε μας ένα τηλέφωνο: +30 25210 81 431 / +30 6981 030899

Και θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε!

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Άψογη εξυπηρέτηση, άψογο service, άψογη συμπεριφορά.

Μπάλλας - Παπαδόπουλος Ο.Ε.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler