Η σημασία της After Sales Υποστήριξης

Η σημασία της After Sales Υποστήριξης

Η υποστήριξη μετά την πώληση για κάθε προϊόν ή υπηρεσία είναι ζωτικής σημασίας για την ικανοποίηση και την αφοσίωση των πελατών.

Γρήγορη Περιήγηση

  1. Τα οφέλη της after-sales υποστήριξης για τον πελάτη
  2. Τα οφέλη της after-sales υποστήριξης για τον προμηθευτή
  3. After-sales support στον εκτυπωτικό τομέα
  4. After-Sales Support στον Τομέα της Πληροφορικής

Εξασφαλίζει την υποστήριξη των πελατών, την καθοδήγηση και αντιμετώπιση προβλημάτων ακόμη και μετά την αγορά.

To after-sales support όμως δεν οφελεί μόνο τον πελάτη αλλά και την επιχείρηση πώλησης καθώς έτσι χτίζει ένα αφοσιωμένο πελατολόγιο.

Τα οφέλη της after-sales υποστήριξης για τον πελάτη

Επίλυση προβλημάτων

Οι πελάτες μπορούν να απευθυνθούν στο τμήμα customer service για βοήθεια εάν αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα ή έχουν ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν ή την υπηρεσία.

Γνώση του προϊόντος

Η υποστήριξη μετά την πώληση παρέχει στους πελάτες μια βαθύτερη κατανόηση του τρόπου αποτελεσματικής χρήσης του προϊόντος, κάνοντας χρήση όλων των λειτουργιών που μπορεί να παρέχει το προϊόν ή η υπηρεσία.

Οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Προσφέροντας αξιόπιστη βοήθεια, οι εταιρείες μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη με τους πελάτες τους και να βελτιώσουν τη συνολική τους εμπειρία.

Διατήρηση πελατών

Η καλή υποστήριξη μετά την πώληση ενθαρρύνει τους πελάτες να παραμείνουν πιστοί στην ίδια εταιρεία πώλησης, καθώς αισθάνονται ότι τους εκτιμούν και τους υποστηρίζουν.

Τα οφέλη της after-sales υποστήριξης για τον προμηθευτή

Συλλογή ανατροφοδότησης

Η υποστήριξη μετά την πώληση επιτρέπει στις εταιρείες να συγκεντρώνουν πληροφορίες από τους πελάτες, βοηθώντας τις να εντοπίζουν τομείς προς βελτίωση και να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές.

Ανοδικές και διασταυρούμενες πωλήσεις

Μέσω της υποστήριξης μετά την πώληση, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πρόσθετα προϊόντα ή υπηρεσίες που συμπληρώνουν την αγορά του πελάτη, οδηγώντας σε πιθανές ευκαιρίες upselling ή cross-selling.

Φήμη του εμπορικού σήματος

Η παροχή άριστης υποστήριξης μετά την πώληση συμβάλλει στη θετική φήμη της επωνυμίας της εταιρείας, καθώς οι πελάτες είναι πιο πιθανό να συστήσουν μια εταιρεία που προσφέρει αξιόπιστη βοήθεια.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Ένα ισχυρό πρόγραμμα υποστήριξης μετά την πώληση μπορεί να διαφοροποιήσει μια εταιρεία από τους ανταγωνιστές της και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Αφοσίωση πελατών

Όταν οι πελάτες λαμβάνουν συνεχή υποστήριξη και βοήθεια, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν πιστοί στην εταιρεία πώλησης, αυξάνοντας τη διατήρηση των πελατών.

After-sales support στον εκτυπωτικό τομέα

copiers-fleet

Η αγορά ενός Φωτοτυπικού Μηχανήματος, είναι μια σημαντική απόφαση και ακριβή επένδυση.

Καθώς τα φωτοτυπικά μηχανήματα εξελίσσονται και μετατρέπονται σε πύλες πληροφοριών που διακινούνται σχεδόν όλα τα δεδομένα μιας επιχείρησης, η σημασία της καλής εξυπηρέτησης μετά την πώληση αυξάνεται.

Τι σημαίνει όμως after sales support μετά την πώληση εκτυπωτικού εξοπλισμού;

Σημαίνει ότι αμέσως μετά την πώληση συνεχίζεται η εξυπηρέτηση προσφέροντας:

1. Εξειδικευμένη παράδοση

Μία από τις πιο συνηθισμένες after-sales υπηρεσίες είναι η παράδοση στη διεύθυνση του τελικού σημείου.

To φωτοτυπικό είναι ένα ογκώδες και ακριβό προϊόν.

Έμπειρα άτομα μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή μεταφορά και τοποθέτηση του φωτοτυπικού.

2. Εγκατάσταση

Μόλις παραδοθεί ένας εκτυπωτής και τοποθετηθεί σωστά, εξειδικευμένοι τεχνικοί πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία με την εγκατάσταση και τη ρύθμιση αυτού.

Παρόλο που υπάρχουν πολυσέλιδα λεπτομερή εγχειρίδια για την εγκατάσταση του φωτοτυπικού, η εμπειρία των τεχνικών μπορεί να ολοκληρώσει την εγκατάσταση σε γρήγορο χρόνο.

3. Εκπαίδευση

Από απλές λειτουργίες εκτύπωσης και σάρωσης έως πιο σύνθετες που αφορούν αποστολή δεδομένων ή απομακρυσμένη διαχείριση εγγράφων, μια after-sales υποστήριξη φροντίζει να παρέχει εκπαίδευση για την χρήση φωτοτυπικών μηχανημάτων.

4. Μακροχρόνια After-Sales Υποστήριξη

Υπηρεσίες όπως Διαχειριζόμενες Υπηρεσίες Εκτυπώσεων ή Συμβόλαια Συντήρησης εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του εκτυπωτικού στόλου, προσφέροντας συντήρηση του εξοπλισμού, προτεραιότητα σε περίπτωση βλάβης, προπαραγγελία αναλωσίμων, βέλτιστη χρήση, μειωμένο εκτυπωτικό κόστος και διάφορες άλλες υπηρεσίες που θα διατηρήσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης.

Διάβασε περισσότερα…

After-Sales Support στον Τομέα της Πληροφορικής

computers-fleet

Από πολύπλοκα συστήματα λογισμικού έως περίπλοκες ρυθμίσεις υλικού και εκτεταμένα δίκτυα, οι επιχειρήσεις βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις υποδομές πληροφορικής τους για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους.

Έτσι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας αυτής της πολύ σημαντικής υποδομής δεν τελειώνει με την αγορά ή την εγκατάσταση.

Η after-sales υποστήριξη IT μετά την πώληση είναι ο αφανής ήρωας που διασφαλίζει ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να ευημερούν στην ψηφιακή εποχή.

1. Υποστήριξη λογισμικού:

Το λογισμικό αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των σύγχρονων επιχειρηματικών λειτουργιών. Είτε πρόκειται για λογιστικό λογισμικό, είτε για συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM), είτε για προγράμματα επιχειρηματικών πόρων (ERP, το λογισμικό οδηγεί στην αποτελεσματικότητα και στη λήψη αποφάσεων.

Η υποστήριξη πληροφορικής μετά την πώληση για το λογισμικό περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας για την εγκατάσταση, τις ενημερώσεις και την αντιμετώπιση προβλημάτων.

2. Υποστήριξη υλικού

Servers, desktops, laptops και τα περιφερειακά τους, είναι η φυσική υποδομή που επιτρέπει τη λειτουργία του λογισμικού.

Τα προβλήματα υλικού μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγικότητα, οδηγώντας σε διακοπές λειτουργίας και οικονομικές απώλειες. Η υποστήριξη υλικού μετά την πώληση διασφαλίζει ότι τυχόν δυσλειτουργίες ή βλάβες αντιμετωπίζονται γρήγορα.

3. Υποστήριξη δικτύου

Σε μια εποχή όπου η απομακρυσμένη ή υβριδική εργασία και οι υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud είναι ο κανόνας, ένα ισχυρό δίκτυο είναι υψίστης σημασίας.

Η υποστήριξη δικτύου μετά την πώληση επικεντρώνεται στη διατήρηση της ακεραιότητας και της ασφάλειας της μετάδοσης δεδομένων και της επικοινωνίας μιας εταιρείας.

Περιλαμβάνει την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου όπως αυτά της συνδεσιμότητας, τη διασφάλιση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης δεδομένων και την ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου έναντι των εξελισσόμενων απειλών.

Οι Διαχειριζόμενες Υπηρεσίες Πληροφορικής προσφέρουν στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένη και προληπτική υποστήριξη μετά την πώληση.

Με ειδικούς που παρακολουθούν και διαχειρίζονται συνεχώς το λογισμικό, το υλικό και τα δίκτυα, οι εταιρείες μπορούν να απολαμβάνουν βελτιωμένο χρόνο λειτουργίας, αυξημένη ασφάλεια και βελτιστοποιημένη απόδοση.

Αυτή η προληπτική προσέγγιση ελαχιστοποιεί τις διαταραχές, μειώνει τον χρόνο διακοπής λειτουργίας και τελικά ενισχύει την παραγωγικότητα, ενώ παράλληλα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επικεντρωθούν στις κύριες δραστηριότητές τους έχοντας τη βεβαιότητα ότι η υποδομή πληροφορικής τους βρίσκεται σε ικανά χέρια.

Διάβασε περισσότερα…

Το να βρεις το κατάλληλο προϊόν / υπηρεσία που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σου είναι το ένα σκέλος της εξίσωσης. Το δεύτερο είναι να βρεις τον προμηθευτή που θα σου παρέχει και υποστήριξη μετά την πώληση.

Μια εταιρεία πώλησης πρέπει να είναι σε θέση να σου παρέχει αυτήν την υποστήριξη και πριν και μετά την πώληση.

Εάν σε ενδιαφέρει να μαθαίνεις περισσότερα tips που θα βοηθήσουν την επιχείρησή σου να εξελιχθεί μπορείς να κάνεις μια εγγραφή στο newsletter μας!

Άλλα άρθρα από το blog
(ή σχετικά άρθρα)

Zisopoulos Team

Η τηλεφωνική αρχικά εξυπηρέτηση και μετά η άμεση επισκευή του εκτυπωτή σίγουρα μπορεί να αφήνει μόνο ικανοποιημένους πελάτες.

Σαράντης Ι.

97%

ικανοποιημένοι πελάτες βάσει στοιχείων έρευνας που πραγματοποιούμε μετά από κάθε συναλλαγή

Ricoh
Konica Minolta
Canon
Develop
HP
Kyocera
Triumph Adler